Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 28 sie 2013

Do góry
Irenko - wszystkiego najlepszego na urodzinki Dużo szczęścia, zdrówka i uśmiechu każdego dnia No i takiego ogrodu, że to Anglicy będą do Ciebie jeździć a nie odwrotnie

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:47, 28 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Ja dzisiaj też obserwowałam motyle....u mnie był inny

Pozdrawiam

Aniu, do mnie zawitała rusałka admirał do Ciebie rusałka pawik...
To śliczne motyle i tak nam wspaniale umilają spacery po ogrodzie...
Dziękuję za motylka, śliczny...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:44, 28 sie 2013

Do góry
Jeden gość wylądował na kominie u sąsiadów i został na nocleg

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:42, 28 sie 2013

Do góry
A u nas dziś na niebie dwa wielkie stada bocianów. Kołowały i szukały miejsca na odpoczynek tak jak w tamtym roku. Na pierwszym zdjęciu widać po prawej u dołu zdj. drugie stado.

Działka wkoło Lubczyka :) 20:41, 28 sie 2013

Do góry
i sobie pomyślałam o tym miejscu co miał być miejscem na ławkę, a tam bym jednak huśtawkę widziała może nie dać tak w półkolu, tylko w prostokącie i wtedy zyskuję jeszcze miejsce przy płocie na roślinki i wtedy tu róże obok?
ogrodoweimpresjejolki 20:36, 28 sie 2013

Do góry
To ja boćka z dobrymi falami przesyłam

A może lepiej od razu całe stado z masą pozytywnej energii

Działka wkoło Lubczyka :) 20:28, 28 sie 2013

Do góry
I jednak na zewnątrz ma się zupełnie inne spojrzenie na ogród jednak te róże dam nie na północnym-zachodzie, a południowym zachodzie- tu będzie im chyba lepiej?! Nawet miejsce im wypielilam tylko teraz myślę ile muszę dac je od płotu, bo tam od siatki bym zaczęła robić ten mój misz masz i chyba zacznę od tuj smaragdow?
Siejsko czarodziejsko 20:27, 28 sie 2013

Do góry
No to by było na tyle z młodych sadzonek - które pierwszy raz flancowałam, ale dzieki wam się udało

Teraz mam pytanie bardziej przyziemne - dosłownie
Jak wiecie przerabialismy trawnik, z tego wszystkiego powstał strumyk ktory ma odbierać nadmiar wody opadowej, mamy teren gliniasty i woda bb powoli wsiąka, ajk jest nadmiar robily sie zastoiny,
Mamy nadzieje ze teraz bedzie o wiele lepiej
Częsciowo stumien jest juz wyłożony kamieniami, na brzegach chiałabym zrobic rabaty. Krzewy byliny i rośliny sezowowe. Na zdjęciu jest widoczny niewielki odcinek ktorey jest juz przekopany,widać jeszcze kupkę kamieni (znikna) i tam tez bedzie przekopane. Przy płocie sa powsadzane rosliny na tymczasie, ale w tamtym miejscu tez bym chciała rabate. Tylko jest problem - niechce zasłaniać widoku na wode (na początku wątku sa wstawione zdjecia)

Proszę podpowiedzcie jak to sensownie zrobic. Po drugiej stronie strumyka widoczna jest tez przekopana ziemia. Tam bedzie zdecydowanie węższy pas, tam ma byc miejsce na spory trawnik.Na tamtym kawałku wsadziłam na razie 2 hosty, zaraz za nimi rosnie wierzba, daje przeswietlony cien.
U Oci ... 20:25, 28 sie 2013

Do góry
ocia79 napisał(a)
Kocimiętke podlewam Florovitem i szaleje, oj szaleje

Ale świetne połączenie miskantów z kocimiętką bardzo mi się u Ciebie podoba
Mogę prosić na pw info co to za lampeczki ?
Pozdrawiam i zaznaczam, zeby mi watek nie zginął będę zaglądać
Co z tym ogródeczkiem począć 20:23, 28 sie 2013

Do góry

Myslę że na linii gdzie stoi lampka posadzę jeszcze z trzy jasne trawki ,będzie pasic ?
Potrzebuję Waszej pomocy - nie wiem co posadzić pod domem ? 20:23, 28 sie 2013

Do góry
a teraz czekam na wasze propozycje co do tego koła posadzić, została mi tylko tuja formowana na kulę ale i tak mi do końca nie leży więc chcę coś innego tutaj mieć

Działka wkoło Lubczyka :) 20:23, 28 sie 2013

Do góry
I już dawno obiecana fotka schodów
Działka wkoło Lubczyka :) 20:21, 28 sie 2013

Do góry
To jak u mnie cisza w wątku, to może dodam fotki z tworzenia skarpy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:21, 28 sie 2013

Do góry
Jak ja lubię się zmęczyć ogródkowo Ciemno się zrobiło, uff, koniec na dzisiaj

Odtrawnikowałam kolejny kawałek wzdłuż podjazdu Już ponad połowa za mną
Wizja mi się klaruje. Drzewka są w skarpetkach z żółtych host. pomiędzy nimi zmieszczą się po 2 skrzynie na warzywa. Szkoda że od razu po październiku nie jest marzec, chciałabym

Rozłożyłabym skrzynki i popatrzyła co się tam jeszcze zmieści pomiędzy nie położę włókninę i ścieżki wysypię grysem granitowym, którego kupka czeka, od 3 lat... akurat się przyda Mam nadzieję wystarczy! Ale to dopiero na wiosnę, nie chcę by się puste skrzynki niszczyły przez zimę...

Posadziłam kupione 2 tyg temu turzyce Prairie Fire. Tę jedną wielką -rudawa, fotka poniżej- turzycę (nie wiem jakiej odmiany), podzieliłam na 4 i posadziłam.

Z trawnika wykopałam 4 sadzonki juk (kosiłam je co chwilę), zawiozę cioci, ucieszy się bo jeszcze nie ma, a podziwiała moje kwitnące. Wykopałam spomiędzy host (w skarpetkach drzewek), ukorzenione bukszpany - dobrze ponad 20 małe, ale urosną posadziłam je w miejscu gdzie wypadły (wypalone nadmiarem nawozu) ubiegłoroczne. I w kontynuacji bukszpanowego szpalerku przed pasem hortensjowo-trawiastym przy betonowym płocie.
Wpadła znajoma (która prowadzi szkółkę) z listem - ona ma numer domu 26, a ja 126 i co jakiś czas nasza poczta u niej ląduje... oddałam jej wykopane i w doniczkach jaśminowce, które na pewno nie są limkami (te z allegro sprzed 2 sezonów... ech). W zamian dostałam cisa Co ja z nim zrobię?

miłego wieczorku! Jutro wstaję bladym świtem, bazarek
ogrodoweimpresjejolki 20:20, 28 sie 2013

Do góry
Ostatni tydzień mogłabym podsumować jednym stwierdzeniem: siła złego na jednego
Ale los jest jak kameleon - potrafi się odmienić ... Czy to zrobi - nie wiem, ale dziś dużo lepiej

Dziękuje wszystkim odwiedzającym i zapraszam - furteczka jak zawsze otwarte. Nowych fotek brak, bo od dwóch tygodni nie byłam na swoich włościach i pewnie nie prędko pojadę
Poproszę M. żeby coś pstryknął, ale nie wiem czy znajdzie czas, bo proszę Go o tyle rzeczy ...

Spróbuje zajrzeć do waszych ogródków

Siejsko czarodziejsko 20:06, 28 sie 2013

Do góry
Zrobiłam zdjecia roślinek które flancowałam

to są bukszpany, niestety tylko część sie przyjęła, powsadzałam w różne miejsca, najlepiej sie przyjeły w doniczkach, choc w jednym miejscu wkopane do ziemi sa tez zielone ale jescze bez nowych listkow

a tutaj paskudny gość, dostał natychmiastową eksmisję z utratą życia

na zdjeciach widoczne sa drobne młode listeczki

na tym zdjeciu widać zywotnika (??? czy moze sie pomyliłam) zielony z koncówkami zółtymi - niewiem jak sie nazywa, przyjeły sie same krzywe szczepki, były wsadzone bezpośredno do ziemi, w zeszłym roku na wiosnę

zastanawiam sie moze lepiej je wykopac i posaddzic do doniczek, bo tak to mi jeszcze zadepczą
Pomysł na ogród 20:01, 28 sie 2013

Do góry
kolorów jesieni ciąg dalszy
nie żebym się nimi upajał czy coś !
szkoda lata !

Pomysł na ogród 19:59, 28 sie 2013

Do góry
a teraz poproszę o pomoc:
chciałbym przesadzić tą sosnę

mam pytanie - teraz - jesienią czy lepiej na wiosnę
i jak szeroko obkopać drzewko by nie pouszkadzać korzeni
mniej więcej na szerokość korony?
Ogród ze skarpą 19:20, 28 sie 2013

Do góry
TeresaSz napisał(a)

Piękna rabata ! co rośnie między horti a żurawkami ?
Pozdrawiam
Ogród... reni 19:11, 28 sie 2013

Do góry
reni napisał(a)

i astry zaczynają kwitnąć..zbliża się jesień

Oj te astry.....jak nic jesień
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies