Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 13:34, 25 paź 2013

Do góry
Kondziu, ciesze się że zaglądasz. Jesiennych fotek jeszcze dużo mam.
Bogdziu, karmików zrobiłem tylko kilka, gdyż było późno ale wybór był duży. Już coraz ciemniej, nie ma kiedy robić fotek czasu jeszcze nie przesuwają ale i tak zostaje tylko niedziela.
Halino, dzień mnie nie było przy malowaniu i już dzwonili więc pojechałem. Wczoraj dzwoniłem w 3 miejsca, ale od razu pytali się o samochód, i koniec rozmowy. Niektórym narodom tylko pozazdrościć tego że umieją się tak dobrze dogadać i wspierać. Będąc w niedzielę nad rzeką podszedł do mnie pan i mówi że zrobił ładne zdjęcie gdy zeskoczyłem z kładki na brzeg i wystraszyłem kaczki. Pyta się z kąt jestem, mówię że z Polski a on że z Jugosławii i zaczął mówić, prawie można było wszystko zrozumieć a na koniec pozdrowił mnie mówiąc, radujtie sje. Maratończyk opowiadał mi że dopiero po roku zaczął odkładać kasę, wcześniej miał marne pieniądze i prawie nic mu nie zostawało. Już mu tu 7 lat zleciało.

Mój jesienny ogród 13:29, 25 paź 2013

Do góry
Znalazłem dobre miejsce do wysyłania postów, poznałem przez maratończyka chłopaków, którzy układali płytki w Kelowna. Mają firmę za torami, 5 min rowerem, poznałem ich super szefa, też Polak. Jeżdżę z maratończykiem samochodem. Wczoraj nie byłem w pracy i już kierownik dzwonił ze Madziary chcą żebym wracał, więc jadę i piszę w samochodzie. Wczoraj uprałem 2 pralki, wysprzątałem mieszkanie i klatkę, rozprawiłem się z orzechami, ugotowałem obiad i pokroiłem trochę pigwy. Dziś pierwszy mały przymrozek i jak to Hania powiedziała, zacznie się wegetacja zimowa, brrrr. Teraz w porannym słońcu drzewa są bajeczne. Haniu, ja też nie cierpię zimy. Co do kolorów, to pisałem że na zdjęciach nie widać efektu, liście przebarwiają się od słońca a na dole prawie zielone, ale efekt w realu był przepiękny, wszystko buło pomarańczowo żółte. Mam nadzieje że zima tu będzie łagodna. Mówiłem o ewakuacji z pracy. Mam nadzieje że problemy miną. Pokaże dalsze zdjęcia z lasu Rouge. Nad rzeką obfociłem oczary i pojechałem starym korytem, tą dróżką między cedrami. Dalej takim bagienkiem i znów wspinaczka pod górę, tam wypiłem herbatkę i znów w dół, do tej rzeki przy której wjeżdżałem, tylko parę km dalej.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:17, 25 paź 2013

Do góry
Piękny i słoneczny piątek pozdrawiam serdecznie zajrzę wieczorkiem

ogrodoweimpresjejolki 13:14, 25 paź 2013

Do góry
Jolu prosto z krzaczka poczęstuj się

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 12:42, 25 paź 2013

Do góry
Miłego dnia

W kamiennym kręgu od początku 12:40, 25 paź 2013

Do góry
Kryształki

W kamiennym kręgu od początku 12:38, 25 paź 2013

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających dzisiejszy spacer po ogrodzie

Perukowiec

Rabata wrzosowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 25 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

O matko, co za widoki!
Jaka to thuja na pierwszym zdjęciu. Czyżby Aureospicata?

Co za berberysiska!

Jak ja Ci zazdroszczę rozmiarów Twojego ogrodu, rozmiaru, okazałości tych roślin, charakteru Twojego ogrodu, bo z wszystkich pieknych ogrodów tutaj, ten Twój mi najbardziej pasuje.
Ile on ma duszy! Ile natury ale pod delikatną ręką!

Just perfect!
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:55, 25 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać

Piękne dekoracje okienne!
A szyszki do czego chcesz wykorzystać, może coś skopiuję bo w moim lesie ich nie brakuje
Ogród Eli 11:53, 25 paź 2013

Do góry
przez parę lat próbowałam,, hodować '' chryzantemy ale efekt nie powalał i w tym roku odpuściłam a szkoda bo miałabym troszkę kolorków moja mama jest, jak dla, mnie mistrzynią w tej dziedzinie

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:52, 25 paź 2013

Do góry

Tak wygląda ten zakątek z iglakami z innej strony, rabatka do zagospodarowania jest jakby za kratką w głębi
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:47, 25 paź 2013

Do góry
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać
Leśne Wzgórze 11:42, 25 paź 2013

Do góry

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:42, 25 paź 2013

Do góry
MarzenaG napisał(a)

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Chciałam połączyć ten pas z reszta rabaty w głębi. Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona,

Wzdłuż całej długości muru czy tylko fragment pomiędzy forsycją a resztą roślin wgłębi zdjęcia?
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:38, 25 paź 2013

Do góry
agam napisał(a)
Według mnie "Wojtek" nie jest najlepszym cisem do osłonięcia muru. Rośnie bardzo wąski. Już lepiej kup cis pośredni hicksii lub hilli. Hortensje i żurawki będą ok. Żurawkę polecam "georgia peach" ma śliczny kolor, duże liście i bardzo szybko rośnie. Pozdrawiam.

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Poza tym jakieś byliny o dużych liściach- ale te niestety są ścinane przez współwłaścicielkę
Chciałam połączyć ten pas z resztą rabaty w głębi.
Posadzić takie rośliny żeby nie można -nie trzeba było ich ogałacać.
Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona, może też hortensje tam bliżej iglaków-tylko czy będzie to dobre miejsce. Jakieś rośliny zimozielone, berberysy-może.
Na razie intensywnie planuję.
Leśne Wzgórze 11:34, 25 paź 2013

Do góry
moja paradise joyce nadal trzyma się świetnie:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ania i z tyłu widzę front robót. Ale się u Ciebie dzieje. Ale linie piękne, zmiany w dobrym kierunku. Wyjść z podziwu nie mogę. I dodam, że ten przedogródek pasuje do Ciebie. Piękne linie nasadzeń.

I ja zapuszczam podlewanie - masakra.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:24, 25 paź 2013

Do góry
Oprócz begoni planuję tu w przyszłym roku żółte, niskie trawki wsadzić. A może lepiej żurawki?

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Synuś walczy ze ścieżką... nie wiem co wyjdzie, ale niech sie uczy

Aniu, a Maciek nie chciałby pojeździć na nartach? W moich stronach? Też mam ścieżkę do ułożenia.

Fajnie, fajnie - bardzo mobilizujący widok. Że plan, dyskusja i działanie. Tak lubię.

ZROBIŁO SIĘ bardzo ELEGANCKO.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 25 paź 2013

Do góry
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies