Przyjechała do nas długo oczekiwana altana. Okazała się większa niż sobie wyobrażaliśmy ale ze względu iż na zimę będą schowane do niej wszystkie sprzętu ogrodowe i meble rozmiar okazał się akurat
Głogownik podmarzł podczas wrześniowych mrozów. Nie był okryty, no bo to było tak nagle, że nawet nie pomyslałam. Teraz ma takie czerwone kropki, a część liści juz całkiem zczerwieniała. W ubiegłym roku było tak samo. Może to kwestia odmiany. Ten mój nazywa się Red Robin.
Ja nie wiem, czy on nie jest jednak chory. Te kropki wyglądają dziwnie.
Zrobiłam dla Ciebie zdjęcie ale moja Fantastika rosła zacieniona w krzakach i w tamtym roku ją wyciąnęliśmy na przód rabaty , nie wiem czy przez tą ciasnote w której rosła nie jest zdeformowany jej kształt.wygląda tak:
Ja przez parę dni nie zaglądałam do ogrodu, a teraz boje się, co tam zastanę Rodzina kica, smarka, chyrcha... Boje sie, że mi cos sprzedadzą W międzyczasie jakiś huragan przeszedł... Nie wiem, co to było... mój syn mówi, ze orkan
No, ale ogród musi poczekać do jutra
No REwa piękne kwitnienia różyczki przepiękne, owoce goji do grudnia będziesz jadła jak będzie ciepło, tylko rękoma nie zdejmuj , otrząsaj na coś no i hiacynt kalifornijski inaczej Brodiea śliczny pozdrawiam
Miło mi, że zaglądacie Ostatnie dni jak u większości z Was upłynęły na pracach porządkowych w ogrodzie i na cmentarzach. Dobrze, że pogoda była ładna i można było wygrzać się jeszcze trochę na słoneczku W tym roku zrobiłam własnoręcznie dwie kompozycje na groby .... jakoś nie mogłam trafić na takie stonowane kolory, więc kupiłam kwiaty i poskładałam sama
dynie też powstały zrobione przez trochę starsze dzieci
Ciofam i szukam magnolii,a tuuuuuuuuuuu........
Ło matko,jaką masz śliczną ścianę !
Hortensje tak mają chyba,moje tez zmarniały po posadzeniu do gruntu..
Ale mam nadzieję że wiosną już rusza pełną parą ;D
Marysiu, Boguś, Marzenko dzięki za wsparcie. Łezki otarłem, posprzątałem koło domu po remoncie. Dwa tygodnie chodziłem na rehabilitację kolana. Wygląda na to że na wiosnę będzie realizacja. Przemyślałem sprawę i prawdopodobnie zdecydujemy się jednak na bonsai. Jeżeli damy wyższe rośliny (hortensje, miskanty) to przed domem zrobi się busz( zaraz jest wysoka ketmia. jabłoń ozdobna i inne.
Zobaczcie po prawej widać "nieboszczyka bonsaia"
I zdjęcie z tamtego roku - ujęcie z drugiej strony.