Lotos piękny, a marsylka niesamowita, tylko pozazdrościć. Nie mamy o niej tematu, czas to zmienić.
Sorki, że tak rzadko teraz zaglądam, ale muszę sprawnie zamknąć sezon letni
Pozdrawiam
Taki offtopic trochę, ale bardzo podoba mi się balustrada w Twoim ogrodzie - czy mogę się zapytać gdzie to cudo zamawiane i jaki był przybliżony koszt wykonania ?
Podoba mi się, bo jest gruba, a zarazem delikatna, ozdobna, ale nie przegięta.
Będę wdzięczny za info ! Najlepiej na maila. Dzięki z góry !
Ten beton wcale nie jest zły, możesz na niego bluszcz zapuścić, jak w moim ogrodzie. Z początku będzie kiepsko ale potem zasłoni i po robocie. Możesz wysokie trawy posadzić np. miskant Gracillimus a przed nim iglaczki i wrzośce. Z wrzośców wybieraj takie odmiany co mają kolorowe igiełki (żółte lub pomarańczowe) i różowe kwiaty najlepiej. Albo białe. Zielone będzie słąbo widać.
Cudne to po prostu. Mam do przesadzenia 7 róż White Rose, jedną iceberg krzaczastą, Elizabeth Queen i Ballade, znajdzie się w ogródku jeszcze rozplenica, perowskia, stipę mogę dokupić i jezówki też, bo mam tylko różowe, może coś podobnego uda mi się stworzyć ? Mogę liczyć na Twoją pomoc ?. Tworzysz piękny ogród, a Twojego bloga poczytuję, tylko coś ostatnio nie ma nic nowego....