Joasiu, bardzo mi miło, że o mnie myślisz z tą trawą pomysł wcale głupi nie jest, ale......ja chce linie rabaty zrobić przed dołkami, a tam, gdzie będą rośliny dać korę, więc jedynie co wchodzi w grę, to zasłonić te dołki właśnie korą, a przed nimi coś posadzić...trochę nie praktyczne, bo przy każdym otwieraniu będzie trzeba ją odgarniać, ale coś za coś
A dzisiaj wyszłam na pierwszy po chorobie spacer z psem i powiem, że kondycję mam tragiczną. Muszę się wziąć za siebie, inaczej nie dam rady przy Was- wysportowanych dziewczynach i chłopakach i trzeba mnie będzie na sankach pchać A trochę ważę
Na spacerze nazbierałam gałązek brzozowych i powoli przymierzam się do wiankowania Uwiłam pierwszy wianek.
W tym roku postawiłam na biel , szarości i srebro Ale będą też inne klimaty
Podobnie jak Hania, miałam kłopot z laptopem, ale już jest ok. Szaro, zimno i pada, - ale już za miesiąc dni będą coraz dłuższe): - Pozdrawiam serdecznie wszystkich.....buziaki!
Dzisiaj taki leniwy dzień, mżawka, bez słońca tylko siedzieć w domku i sobie dogadzać, z balkonu uchwyciłam mewę, w locie się nie udało bo za szybko latają jedno tylko takie słabo widocznea 2 na kominie a to mój jamnik razem robiliśmy dzisiaj obiad tzn. ja robiłam a on podkradał marchewki
Na płot posadź zielone tło, (Smaragdy, cięty cis, cokoliwek ale gęsto i szczelnie, potam trzy kule żólte, a z murku może zwisać irga Mooncreeper. Jeszcze dwa miskanty, za mało jest roślin i same niskie.
Basiu, właśnie w przyszłym roku planuję obsadzać szmaragdami. To dla mnie niezła lekcja te fotki. Zastanawiałam się nad rozstawem. Myślałam o 60 cm, ale widzę, żę może być i 70 cm. Jak sądzisz Basiu może być 70 cm jak chcę żeby był gęsty mur?