Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Viola 16:19, 23 lis 2013

O właśnie, rzucają ten wąż i nie patrzą czy coś zniszczą czy nie. W takim razie chyba bukszpan będzie silniejszy, gałazki ma sztywniejsze. Trzmielina chyba delikatna jest - nie wiem. A jeszcze pomyśl może Ci ostrokrzew golden gem kolorystycznie pasuje - on jest podobny do bukszpanu, ale żółty.
paulina_ns 18:21, 23 lis 2013

Viola napisał(a)
O właśnie, rzucają ten wąż i nie patrzą czy coś zniszczą czy nie. W takim razie chyba bukszpan będzie silniejszy, gałazki ma sztywniejsze. Trzmielina chyba delikatna jest - nie wiem. A jeszcze pomyśl może Ci ostrokrzew golden gem kolorystycznie pasuje - on jest podobny do bukszpanu, ale żółty.

Violu, śliczny jest ten ostrokrzew, zapisuję sobie, dziękuję Ci za pomoc, jak będę miała chwilkę zrobię projekt pozdrawiam.
Joanna___ 18:26, 23 lis 2013

Paulina,
czy te dołki bardzo wystają ponad poziom ziemi?

paulina_ns 18:41, 23 lis 2013

Joanna___ napisał(a)
Paulina,
czy te dołki bardzo wystają ponad poziom ziemi?

Joasiu ok 20 cm.
paulina_ns 18:58, 23 lis 2013

Dokładnie wyglądają one tak, akurat wtedy co robiłam zdjęcie trawa była nie skoszona.

paulina_ns 19:03, 23 lis 2013

A dokładnie, to ten środkowy jest na równo z trawą, a pozostałe wystają 5-20 cm
Joanna___ 18:02, 24 lis 2013

Paulina,
mam hard core-owy pomysł
Na usprawiedliwienie dodam,że naszedł mnie po obejrzeniu "Mai w ogrodzie".Otóż widziałam tam paskudny pomysł:sztuczną trawę.Piszę paskudny,bo cały ogródek był nią wyłożony.
A gdyby tak wyciąc kółka z takiej trawy i przykryc te klapy? Dlatego pytałam ile wystają,bo zlałyby się z trawnikiem,naturalnym rzecz jasna.Dopiero za dołkami byś coś posadziła.
Jak głupie to napisz,spoko wodza

Jeszcze coś za mną chodzi ale z innej bajki.Dotyczy rabaty którą planujesz z ławeczką.
Jak robiłam ogród to zrobiłam rabaty wzdłóż ogrodzenia a na środku jest trawnik.I wiesz co Ci powiem? Nuda!!!!! No bo tak:wychodzisz na ogród,patrzysz w lewo,patrzysz w prawo i na wprost i koniec.Wszystko jak na dłoni,żadnej tajemniczości.Idziesz nie jak przez ogród tylko obok.
No i jeszcze ta patelnia (u mnie)....masakra.
To co planujesz jest bardzo ładne,dopracowane na efekt wow.........ale .........żeby Cię nie dopadło to co mnie.........z tym że ja sadziłam byle co.
Dlatego pytałam o styl ogrodu.Można przecież inaczej zrobic przód a inaczej tył i może Ty tak chcesz.

Przypomnij mi ile Ty masz metrów tych włości?
paulina_ns 19:23, 24 lis 2013

Joanna___ napisał(a)
Paulina,
mam hard core-owy pomysł
Na usprawiedliwienie dodam,że naszedł mnie po obejrzeniu "Mai w ogrodzie".Otóż widziałam tam paskudny pomysł:sztuczną trawę.Piszę paskudny,bo cały ogródek był nią wyłożony.
A gdyby tak wyciąc kółka z takiej trawy i przykryc te klapy? Dlatego pytałam ile wystają,bo zlałyby się z trawnikiem,naturalnym rzecz jasna.Dopiero za dołkami byś coś posadziła.
Jak głupie to napisz,spoko wodza

Jeszcze coś za mną chodzi ale z innej bajki.Dotyczy rabaty którą planujesz z ławeczką.
Jak robiłam ogród to zrobiłam rabaty wzdłóż ogrodzenia a na środku jest trawnik.I wiesz co Ci powiem? Nuda!!!!! No bo tak:wychodzisz na ogród,patrzysz w lewo,patrzysz w prawo i na wprost i koniec.Wszystko jak na dłoni,żadnej tajemniczości.Idziesz nie jak przez ogród tylko obok.
No i jeszcze ta patelnia (u mnie)....masakra.
To co planujesz jest bardzo ładne,dopracowane na efekt wow.........ale .........żeby Cię nie dopadło to co mnie.........z tym że ja sadziłam byle co.
Dlatego pytałam o styl ogrodu.Można przecież inaczej zrobic przód a inaczej tył i może Ty tak chcesz.

Przypomnij mi ile Ty masz metrów tych włości?

Joasiu, bardzo mi miło, że o mnie myślisz z tą trawą pomysł wcale głupi nie jest, ale......ja chce linie rabaty zrobić przed dołkami, a tam, gdzie będą rośliny dać korę, więc jedynie co wchodzi w grę, to zasłonić te dołki właśnie korą, a przed nimi coś posadzić...trochę nie praktyczne, bo przy każdym otwieraniu będzie trzeba ją odgarniać, ale coś za coś

mniej więcej coś takiego:

paulina_ns 19:29, 24 lis 2013

A co do przodu, myślę, że będzie fajnie tak jak już wymyśliłam, nic innego nie przychodzi mi do głowy, a Ty Joasiu co konkretnie masz na myśli, z tym co piszesz, żeby nudno nie było? Jeżeli chodzi Ci o to, że zrobię przód i nie będę miała już co robić, to o nic się nie martw, mam 19 ar całości, także z czasem będę przedłużać i planować dalej już mi chodzi po głowie kolejna rabata przy wykuszu, ale o niej na razie nie myślę, bo nie wiem, czy się wyrobię w przyszłym roku ze wszystkim
dajana 14:23, 25 lis 2013

Pozdrawiam Paulinko