Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

A miało być tak pięknie.... 10:40, 03 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Dzisiaj poszalałam trochę w ogrodzie
Moj M znowu gdera,że na łożko nie dam rady się wygramolić,tak dałam czadu Ale jaka satysfakcja
Wczoraj byłam na małych zakupach,oczywiście mi zawsze brakuje kilka sztuk do całości i natknęłam się na kulki
I jak ich nie zabrać było Do nich trawka fajna,tez sama mi właziła na wózek
A na koniec moja córka zapchała mi głowę w kadr,dla jaj

I oczywiście dzisiaj stwierdziłam,że znowu mi brakuje i kulki i trawek Trzeba dalej się telepać po resztę....

ale to zdjęcie superanckie, sliczna córcia no i te zakupy! a ty Reniu w nowej odsłonie na avatarze, świetnie
budowac będziemy na spokojnie, potrwa to długo, bo nie ma pospiechu, obecny dom jest wielki i komfortowy, mieszkamy tu zaledwie od 2000 r., ten nowy to ma byc coś małego na starość coby ogarnąc koszty i sprzatanie;
to właściwie taki looft ma byc, zobaczymy, co zaprojektuje architekt, w każdym razie wiem, co mi tak naprawdę trzeba, a co jest zbędne, będzie minimalizm, bo teraz mam pierdół, że aż odechciewa sie sprzątać
Lecę w kulki... 10:34, 03 paź 2013

Do góry
Witam gorąco...gorąco bo dzisiejszy mróz mnie zagrzał...
Dziewczyny...odpowiem na pytania wieczorem...wyjątkowo napięty grafik na dziś...
Ściskam...
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:43, 03 paź 2013

Do góry

Pasje ogrodnicze Magdy 09:42, 03 paź 2013

Do góry
Magda_z_Chrzanowa napisał(a)
...

Jeżeli chodzi o róże, to najlepszy czas na zakupy. U mnie jest chyba identyczny klimat, jak pod Warszawą. Przy normalnej zimie nic nie wymarza. A niespecjalnie je osłaniam - tylko mały kopczyk na korzenie. Constance Spry jest cudowna, ale jej rozmiary mogą sprawiać problemy, bo jest o zdecydowanie bardziej żywotna, niż późniejsze działa Austina. Rozpycha się wzdłuż i wszerz

Parę zdjęć z rabatki, która Ci się spodobała:[...]

Dziekuję, Magda. Rabatka mnie zachwyca, wspaniale zakrywa płot i wkomponowuje się w dalsze tło. I co za przemiana!

Co do stawu, to która rabatka Ci się nie podoba?
Ogród w skali mikro :) 09:23, 03 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Obiecany przdogródek....

Mam nadzieję ,że się spodoba .... Buziaki , miłego dnia

Przedogródek fajniutki, i ta ścieżka... - A ten za kostką brukową to już sąsiada tak? To ja widzem że tam też jakiś miszcz upychania mieszka No... dobra... wicemiszcz Ty masz zdecydowanie bardziej elegancko.
Góry... w takie zimno... łoj... (to piszę ja zmarzluch) to miłej wycieczki życzę
Buziole Eluś
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 09:23, 03 paź 2013

Do góry
Dołączę z moimi kurkami. Przedstawiam Wam Broszkę vel Broszek - kurkę hermafrodytkę

Balbina - przytulaśna, jadła z ręki

Zielona śmiało konkurowała o kości z Bezą

Andaluzja chowa głowę

Kubuś

c.d.n.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:10, 03 paź 2013

Do góry
I z tarasu widok, w jedną stronę.. dalej się nie przesunęłam.. uciekłam do ciepełka

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:08, 03 paź 2013

Do góry
Dziewczynki... słońca to ja nie widziałam od dawna... chyba, że w poniedziałek w Katowicach... u nas ciągle jest pochmurno i brzydko.. ale dziś bez przymrozku było. Pogoda Norweska dla nas szału nie pokazuje ... a od 12-go ma być już ujemnie i w dzień... ciągle bez opadów, a w głębi ziemia u nas sucha jak diabli.. Wiosna była do niczego, zima długa jak Moda na Sukces......
W ten ziąb nic mi się nie chce.. nawet robić zdjęć.. M stwierdził, że krew musi mi rozcieńczyć jakim borygo...to może zaskoczę na większe obroty

Borbetko - mówisz słońce świeci.... a jak słońce wygląda??? Ostatnie niebieskie niebo mój obiektyw foto zaobserwował je 8 września ..
To moje niebo teraz... przez szybę ..... grrrrr

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:02, 03 paź 2013

Do góry
MuSzka, ale cuda wkleiłaś Szczególnie to do mnie przemawia:

Tylko jak ja bym miała coś z tych cudnych pomysłów dopasować do mojej działeczki.. O:

Mój jesienny ogród 08:58, 03 paź 2013

Do góry
Robert, ja podobnie, jak Bogdzia, nie lubię podróży i dużych miast i tłoku. Kwiaty, zwierzęta i parki, bardzo ładne, mogę oglądac po kilka razy. U mnie już wszystko zmrożone, wczoraj wykopane to, co nie zimuje w ziemi.

To jest gniazdo Orła czarnego w Afryce Południowej. W gnieździe siedzi dumna mama a przed nią wysuwa, białą, puchatą, główkę pisklę. Zdjęcie z kamerki, która jest zamontowana nad gniazdem.
Pozdrawiam Halina
ogrodoweimpresjejolki 08:45, 03 paź 2013

Do góry
Aniu, energia przez ostatnie 2 dni faktycznie dopisała. Nadrobiłam sporo zaległości, ale zostało jeszcze, ze hoho. Zobaczymy jak dzisiaj będzie ...

Marzenko, Irenko i wszyscy zainteresowani - dzisiejsza karteczka

Haniu, grzybków tym razem nie wiele, ale zupa będzie i kilka suszonych też. Córka bardziej zadowolona, bo większość grzybków trafiała pod jej nożyk Cieszę sie z tego, bo to jej jedyne grzybobranie i spacer po lesie w tym sezonie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:31, 03 paź 2013

Do góry

Bożenko,możemy spróbować.Mnie kaliny nie udało się tak ukorzenić,ale może tobie wyjdzie.

Bożenko,nie czuję jeszcze tego blusa weselnego,chociaż zostały 2 tygodnie.Dzisiaj idę do drugiej przymiarki,a mężczyznie nie mają jeszcze nawet ani garniturów ani koszul,nic zupełnie.
Ogród w Wienheim 08:28, 03 paź 2013

Do góry
Wejście na rdestową polankę

Ogród w skali mikro :) 08:19, 03 paź 2013

Do góry
Obiecany przdogródek....

Mam nadzieję ,że się spodoba .... Buziaki , miłego dnia
Pasje ogrodnicze Magdy 08:15, 03 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Madziu, czy mogłabyś wrzucić więcej zdjęć tego stawu? Mojemu mężowi się marzy, ale ubolewa, że mamy za mały ogródek (4ary). Ale jest długi i wąski. Na Twoim przypadku chcę mu pokazać, że spokojnie się da Jeśli to nie kłopot, byłoby super

Wstyd mi wrzucać aktualne zdjęcia stawu, bo w tym roku strasznie go zaniedbałam. Od kwietnia nic tam nie ruszyłam, pałka zasłania większość roślin. Na szczęście od kilku lat mam tam równowagę biologiczną i nie ma żadnych problemów z glonami

Wklejam zdjęcie sprzed 6 lat, tam widać dokładnie zarysy stawu z resztą ogródka. Jego kształt (lata 60-te) nadal sprawia mi problem. Nie zmienialiśmy w większości przebiegu ścieżek, niestety. Są okropne, a główna prowadzi donikąd - tam był kiedyś kompost i szambo. Ale wciąż brakuje czasu na gruntowne przerobienie tego brzydactwa. Więc nie patrzę już na ogród z góry, tylko skupiam się na poszczególnych zakątkach Może w przyszłym sezonie zabierzemy się się za przebudowę ścieżek ...
Przynajmniej szybko zniknęła koszmarna rabatka z prawej strony.

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:13, 03 paź 2013

Do góry
a teraz widoki z wysokości...
to do przeróbki ale już na wiosnę ...
będzie co robić

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:10, 03 paź 2013

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:06, 03 paź 2013

Do góry
kilka fotek z bliska nowych nasadzeń...

Pasje ogrodnicze Magdy 07:55, 03 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
O i Zephirine Drouhin jest
Kury miałaś wspaniałe. Szkoda wielka. U nas chyba największym miłośnikiem drobiu jest recento, jego wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim

Witam serdecznie w moim ogródeczku!
Bardzo dziękuję za link. Nie miałam pojęcia,że kury w ogrodzie są takie popularne! Kiedy patrzę na te zdjęcia, serce ściska mi się z żalu po moim stadku.

Jeżeli chodzi o róże, to najlepszy czas na zakupy. U mnie jest chyba identyczny klimat, jak pod Warszawą. Przy normalnej zimie nic nie wymarza. A niespecjalnie je osłaniam - tylko mały kopczyk na korzenie. Constance Spry jest cudowna, ale jej rozmiary mogą sprawiać problemy, bo jest o zdecydowanie bardziej żywotna, niż późniejsze działa Austina. Rozpycha się wzdłuż i wszerz

Parę zdjęć z rabatki, która Ci się spodobała:
Najpierw widok z grudnia dwa lata temu.

A tak wyglądało to miejsce w lipcu:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:36, 03 paź 2013

Do góry

Ostatni biały się znalazł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies