Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:02, 20 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Wszystko przeczytałam, szkolenie z lampek zaliczyłam , A co to jest to rude?Pozdrówka.

Bogdzia to tawuła.. latem paskudna, już ja tnę 2 razy w sezonie.. .... ale wiosenne przyrosty i kolor jesienią jest cudny... dla wiosny i jesieni ja trzymam.... i ta ma jeszcze liście Gdy drzewa już łyse....

Tak wygląda wiosną, rusza bardzo szybko.. Widać po lewej.. Ale nazwę muszę poszperać z googla

Mala_Mi 22:04, 20 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
no obwódka super ...ja tu zadnego jaja nie widzę, zazdroszczę , że Ci eMuś kosi ja koszę sama bo jak mój dorwie kosiarkę to połowy kwiotków nie mam i krzewy podcięte z dolnych gałęzi

Spróbuj mojemu odebrać kosiarkę.... to jego działka .. i jego trawnik... a kosi jak twój.. wszytko co wystaje na trawnik jest skoszone.. dlatego mam obwódki.. to granica moje-twoje

I tymczasowy płot antypsiowy.. jego nie pokazywałam.... grrrrr... eligancko..

wiunia 22:05, 20 lis 2013

Aniu obwódka wzorcowa! Mi jakoś ciężko zrobić tak równo koło, zawsze poprawiam, a i tak wychodzi jak zwykle Czytam o lampeczkach i mnie aż wzdrygnęło, przecież prezenty trzeba przemyśleć, a tu tylko miesiąc został! Zawsze mam problem z decyzją co dla kogo... masakra. Pozdrawiam serdecznie
mira 22:13, 20 lis 2013

Aniu czym jest obsadzony kolon ten w kostce ?
Mala_Mi 22:19, 20 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Anek, co to za "chabaź". Klon... ? On jest cięty systematycznie?

Ale się zdziwiłam.. nowy avatarek..

Ten klon to Crimson Sentry... taki nieszczepiony , tylko luzak.. tnę go takimi nożycami na wysięgniku jak masz Ty.... raz w roku, końcem zimy.... i tyle.... potem robi co chce
Widać jakie ma przyrosty... mój ulubiony klon, a znalazłam z całego roku jak ma liście tylko to jedno zdjęcie

A tak wygląda w kwietniu jak dopiero dostaje liście.. i po cięciu..

Mala_Mi 22:21, 20 lis 2013

wiunia napisał(a)
Aniu obwódka wzorcowa! Mi jakoś ciężko zrobić tak równo koło, zawsze poprawiam, a i tak wychodzi jak zwykle Czytam o lampeczkach i mnie aż wzdrygnęło, przecież prezenty trzeba przemyśleć, a tu tylko miesiąc został! Zawsze mam problem z decyzją co dla kogo... masakra. Pozdrawiam serdecznie

Prezenty to jedno, a gotowanie to drugie... oj jak ja z tego powodu nie cierpię świąt.... gdybym nie musiała gotować to święta mogą być, a z powodu garów ich nie lubię..
Jak ktoś z rodziny i znajomych czyta, to leży ze śmiechu.... bo dla nich to żadne gotowanie.. a dla mnie nawet to co robię to porażka .. masakra.. kosmos... wiec zrobić kółko to małe piwo..
Mala_Mi 22:24, 20 lis 2013

mira napisał(a)
Aniu czym jest obsadzony kolon ten w kostce ?

Dlatego koło jest większe, bo chce więcej tego barwinka, tak dusił sie pod klonem i w sezonie go nie widać.. tak wygląda, zimą nieco przymarza, ale odbija od korzeni... i szybko jest zielony.. może w tym roku na niego rzucę jakie gałązki... Jest piękny, ma duże liście i większe kwiaty niż ten zwykły..
Idę googlać co to za odmiana

mira 22:27, 20 lis 2013

ładny ja mam te zwykłe i nie przemarzają - pytam bo szukam czegoś do podsadzenia i dumam czy barwinek, czy bluszcz czy co
Mala_Mi 22:32, 20 lis 2013

mira napisał(a)
ładny ja mam te zwykłe i nie przemarzają - pytam bo szukam czegoś do podsadzenia i dumam czy barwinek, czy bluszcz czy co

Vinca major 'Reticulata' czyli barwinek większy
http://tabaza.info/modules.php?name=Tabaza&file=index&op=Szczegolowo&tid=5326

U mnie daje radę, wiec u Ciebie tym bardziej Jest naprawdę ładny Barwinkó pospolitych sie pozbywam z ogrodu..

Ot i znów do was nie zajrzę, bo grandzę u siebie...
Jutro będą rewizyty....
mira 22:36, 20 lis 2013

a dlaczego się pozbywasz zwykłych?