Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

Viola 12:45, 20 lis 2013

Piękne róże u Ciebie Agnieszko, u mnie w ogródku na razie pusto, ale chciałabym w przyszłym roku posadzić chociaż 3 krzaczki róż. Muszę jednak się doszkolić, bo nie mam pojęcia jakie gatunki są dla amatorów. Poza tym nawet nie wiem jaki kolor mi się najbardziej podoba. Widzę żółte, myslę: o te ... mi się najbardziej podobają, widzę czerwone, myślę: tak, tak o te będę miała.... widzę białe , myślę: te są najpiękniejsze, ha, ha . Chyba nie sposób się zdecydować.
Bogdzia 17:38, 20 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Wydawało mi się ze miałaś duze psy takie wilczury a tu nagle malutki . Cos pomyliłam?????
Taki kamienny krąg też miałam u siebie , siadaliśmy na kamieniach gdy budował się dom i nic innego nie było pod reką . chciałam bardzo zostawic go na pamiątkę ale rh tak się rozpychały ze musiałam kamienie poprzenosic w inne miejsca.Wstawię zdjęcie u siebie zeby tu nie mylic podziwiających Twój ogród. Pozdrówka.
AgnieszkaBK 22:56, 20 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Piękne połączenie kolorów na tej fotce
Ja już chcę wiosnę, a tu zimy nie było!

Miejmy nadzieję, ze jeżeli już będzie, to chociaż łagodnie się z nami obejdzie Może to głupio zabrzmi, ale ja mam już tyle zaplanowane na zimę, że może szybko mi minie

AgnieszkaBK 23:05, 20 lis 2013

asc napisał(a)

Ograniczam pracochłonność ogrodu.... siły coraz gorsze, a roboty nie ubywa. Ty ją okrywasz na zimę? Ostatnia zima byłą bardzo łagodna.. dobra dla róż.. wyciepuję wszytko co wymaga okrywania, zabezpieczania i kaprysi.. ...

Aniu, Aquarellki w tamtym roku nie okrywałam .... pozostałych też, bo zima zaskoczyła mnie jak drogowców Jednak przezimowała dobrze. Ja róże tylko kopczykuje, jak przetrwają to przetrwają, też rezygnuję z roślin wymagających troskliwszej opieki. Sił, to Ci chyba nie ubywa, tylko rabatek i pomysłów masz coraz więcej
AgnieszkaBK 23:16, 20 lis 2013

Viola napisał(a)
Piękne róże u Ciebie Agnieszko, u mnie w ogródku na razie pusto, ale chciałabym w przyszłym roku posadzić chociaż 3 krzaczki róż. Muszę jednak się doszkolić, bo nie mam pojęcia jakie gatunki są dla amatorów. Poza tym nawet nie wiem jaki kolor mi się najbardziej podoba. Widzę żółte, myslę: o te ... mi się najbardziej podobają, widzę czerwone, myślę: tak, tak o te będę miała.... widzę białe , myślę: te są najpiękniejsze, ha, ha . Chyba nie sposób się zdecydować.

Violu, skarbnicą wiedzy na temat róż jest AniaDS. Zarówno w swoim wątku, jak i na blogu opisuje wiele odmian róż. Ja też w tamtym roku zdecydowałam się na zakup paru krzaków i właśnie na jej blogu znalazłam wiele cennych informacjiCo do kolorów, to musisz sugerować się własnym odczuciem, bo to Ty będziesz te kwiaty oglądać. Ja np. nie przepadam za pomarańczowymi kwiatami i staram się takich nie sadzić w swoim ogrodzie ... chociaż kilka mam. W innych ogrodach mi się podobają, ale tam widzę je tylko przez chwilę
AgnieszkaBK 23:30, 20 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Wydawało mi się ze miałaś duze psy takie wilczury a tu nagle malutki . Cos pomyliłam?????
Taki kamienny krąg też miałam u siebie , siadaliśmy na kamieniach gdy budował się dom i nic innego nie było pod reką . chciałam bardzo zostawic go na pamiątkę ale rh tak się rozpychały ze musiałam kamienie poprzenosic w inne miejsca.Wstawię zdjęcie u siebie zeby tu nie mylic podziwiających Twój ogród. Pozdrówka.

Bogdziu, może chodziło Ci o wątek Andziuli " Mały domek - z ogrodem i pieskami", ona miała dwa wilczurki Moja Zuzia jest trochę mniejsza, nie całe trzy kilogramy bardzo walecznego psa
Widziałam już zdjęcie w Twoim wątku. Ja uwielbiam siedzieć wieczorami przy ognisku i spokojnie opiekać sobie kiełbaskę. Wolę ognisko od grilla, bo stwarza wspaniałą atmosferę i można sobie spokojnie porozmawiać i zrelaksować się. Przy grillu można się tylko najeść
Viola 23:32, 20 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Violu, skarbnicą wiedzy na temat róż jest AniaDS. Zarówno w swoim wątku, jak i na blogu opisuje wiele odmian róż. Ja też w tamtym roku zdecydowałam się na zakup paru krzaków i właśnie na jej blogu znalazłam wiele cennych informacjiCo do kolorów, to musisz sugerować się własnym odczuciem, bo to Ty będziesz te kwiaty oglądać. Ja np. nie przepadam za pomarańczowymi kwiatami i staram się takich nie sadzić w swoim ogrodzie ... chociaż kilka mam. W innych ogrodach mi się podobają, ale tam widzę je tylko przez chwilę

Dziękuję Agnieszko za podpowiedź, już znalazłam AnięDS. Zaczynam lekturę : )
AgnieszkaBK 00:21, 21 lis 2013

Viola napisał(a)

Dziękuję Agnieszko za podpowiedź, już znalazłam AnięDS. Zaczynam lekturę : )

Życzę miłej lektury, tylko uważaj bo to bardzo wciąga. Wiem coś na ten temat

Bogdzia 12:35, 21 lis 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Bogdziu, może chodziło Ci o wątek Andziuli " Mały domek - z ogrodem i pieskami", ona miała dwa wilczurki Moja Zuzia jest trochę mniejsza, nie całe trzy kilogramy bardzo walecznego psa
Widziałam już zdjęcie w Twoim wątku. Ja uwielbiam siedzieć wieczorami przy ognisku i spokojnie opiekać sobie kiełbaskę. Wolę ognisko od grilla, bo stwarza wspaniałą atmosferę i można sobie spokojnie porozmawiać i zrelaksować się. Przy grillu można się tylko najeść

Masz rację to u Andziulki były wilczury , pomyliłam .Pewnie że fajnie posiedziec przy ognisku.Gril u siebie toleruję ale u sąsiadów to juz nie znosze te przypalone zapachy roznoszace się wszędzie a ponieważ sasiedzi tak samo pewnie by odbierali mój gril to prawie go nie używamy. Pozdrówka.
Mala_Mi 19:01, 21 lis 2013

Dajesz po oczach tymi różami

Ja też sobie już wynalazłam zajęcie na zimę... szybko zleci... zajęcie niezbyt przyjemne , ale konieczne.... bo się odwleka latami.. no i wnusio przybędzie... też zajmie czas.. bo to pierwsze Ale znając siebie taki mały wrzeszczący bobas szybko mi sie znudzi ..hi,hi, hi, hi....