Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 13:21, 11 sie 2013

Do góry
Dziękuję za spotkanie, fajnie było!!

Parę fotek z wczoraj

cudny tatarak u Kasi - pewnie dlatego że ma wilgoć, u mnie padł po zimie

Nowa rabata z różami i wypasiony trawnik u Kasi - pytałam, mogę wrzucić foty Kasiu, koniecznie załóż własny wątek!

Mega hosty:

Nowe jeżówki:

Limka pod parasolem

Lilie wodne

Róża i owoc magnolii:

Hortensje:

Gospodyni prezentuje dziewannę
Starorzecze na górce 13:15, 11 sie 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Pokaż mi fotkę z tą scianą Agatko.

Kasiu, no pisałayśmy o tej rabacie eksperymentalnej. A chodziło mi o to miejsce:

Tak jak pisałam, pierwotnie miałam dać tu iglaka (zeby w zimę też coś było oraz aby osłaniał rabatę przed silnym wiatrami z lewej) , ale nie mogłam dobrać żadnego, który lubiłby takie miesce: dużo słońca i nie był rudziejącym jałowcem. Z braku pomysłu posadziłam lilie, a malwy się rozrosły i w rzeczywistości bardzo mi się one podobają, dziury nie widać na rabacie. Ale zimą będzie smutek, żal i nostalgia.

Może tego Wojtka dać, bo bardzo fajny chudziak i pokrój wzniesiony - jeszcze poczytam. Może jednak nie będzie bardzo cierpiał od słońca. Nogi bedzie miał osłonięte. Albo odpuszę.

Co sądzicie?
Rabata pod oknami 12:26, 11 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
A jak dziś wygląda rabata? Kasia, wklej zdjęcia - będzie poglądowo dla potomnych. I może napisz, czy oceniasz wszystko ok, czy coś zmieniałaś, chciałabyś zmienic?

Agatko dałaś mi do myślenia...ja sobie ten wątek odpuściłam i prowadzę już tylko "Marzenie o..." , ale co tam - zdjęcia wkleję i owszem

tytułowa rabata obecnie wygląda tak (póki co nie szykują się żadne zmiany):

i jeszcze spojrzenie z bliska:

zmiany Agatko oczywiście są - było tam za pstro (za dużo gatunków roślin na tak małym kawałeczku) i drugi powód był taki, że hosty Patriot nie dawały tam rady (popołudniu dociera tam zbyt dużo słoneczka)
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:26, 11 sie 2013

Do góry
Izunia )))))))))))))))) ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:22, 11 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I zapomnialam dodać, źe ja nawet na stojąco zasypiam... Masakra jakaś więc rozumiem.....
ten krasnal to jakiś goooopi!!! Jeszcze na jodze zgubiłam obrączkę..... Goooopi krasnal!!! a może jakiś urok ktoś na mnie rzucił???

nie urok tylko taką smukłość osiągnęłaś nawet w palcach, żę obrączka się zsunęła ... a krasnal goopi to siem wie ... czytałam, że lodówka rokuje nadzieję a zważywszy porę roku to najwazniejsze ... no może poza kawą )))))))))) ... buźka ...

w czarnej z suwakami smukłość się prezentowała pięknie ... a na tym zdjęciu jakbym kobietą nie była to bym się wzięła i zakochała )))) ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:21, 11 sie 2013

Do góry
I suszenie......

Dzwoniec z pliszka..

Takie zarośnięte glonami były kamienie

Tak po wstępnym myciu

A po dzisiejszym myciu ... nie mam fotek
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:14, 11 sie 2013

Do góry
Poranne elemelki i makolągwa... nie patrzeć na niedomyte kamienie..... już doczyściłam.... Teraz sie suszę... a eMuś poprawia wszytko na nowo co rozwaliłam

Makolągwa i wróbelek

Tu zdziwienie dlaczego woda nie leci, a zawsze leciała...

Wielkie mycie , zlewają się na tle kamieni i nie widać ile ich jest

Tu odpoczywam 12:11, 11 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
No Kofane, dzisiaj to aż za zimno, ale w końcu oddycham Dziękuję za odwiedzinki

Domek ogrodnika zbliża się ku końcowi Dzisiaj nawet został ubrany w rynny, czego jeszcze nie widać na zdjęciu Przed domem jeszcze będzie mały tarasik z kostki, dla wygody i... urody.
I myślę o małej kałuży (nazewnictwo wiadomo, od Ani asc) by odprowadzić wodę z rynien.

z dzisiejszego poranka ( koło 6.00 )

hortensje młodziutkie przypalone słońcem mimo, iż nie są w pełnym nasłonecznieniu

i różyczki z moczone porannym deszczem, podparte przeze mnie kijami

Nadal mam nieuporządkowane, niedokończone, a już nowe pomysły w głowie

Świetnie że nowe pomysły masz,
mimo że ogród piękny
to jakoś człowieka trzyma przy życiu
żeby nie popaść w stagnację
W Gąszczu u Tess 12:05, 11 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Właśnie dość mocno pada, więc mam przymusową przerwę w pracach ogrodowych. Oczywiście, mam kupę najróżniejszych robót i robótek domowych, ale udaję, że ich nie widzę

Po nocnych opadach ciężkie kwiatostany Limek przygięło do ziemi.
eM - w trybie awaryjnym - zrobił mi podpory.
Pszczółko, wielkie dzięki za pokazanie rozwiązań angielskich u Ciebie

Oto one:

Kurcze może M by wytwarzal takie podpory??? Zbyt byłby na nie duży!
Zapraszam do mojego ugoru na Podlasiu - sierpień 2013 11:52, 11 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ale musisz mnie nawiedzić Mój Maksym ma właśnie takie proste długie włosy (hmmm nie wiem po kim ) reszta chłopców ma kręcone pierze po mamusi
jako że dwóch gagatków nie było to na dowód

Ozesz!!! ale model!!!! Jeśli bedę chłopców na casting potrzebować dam Ci znac!!!!!

Coś mi się wydaje, że Max od dziewczyn nie może się opędzić.... A jak kolejni podrosną to zasieki, tak jak pisze Irenka trzeba będzie zrobić.....
Kraina Czarów w fazie projektów 11:21, 11 sie 2013

Do góry
i na koniec... mieszkańcy ogrodu

Kraina Czarów w fazie projektów 11:15, 11 sie 2013

Do góry
A te z dedykacją dla reglinki

Pogaduchy skowronków 11:07, 11 sie 2013

Do góry
Witaj Haniu w niedzielne przedpołudnie. Wczoraj trzeba było popracować tzn. podlewanie, które i tak nic nie daje. Wszystko żółte, liście popalone przez słońce. Wyobraż sobie, że u nas przewalały się chmury ale nie spadła kropla deszczu. Wszystko nam marnieje w oczach. Zbyszek też napewno dżwiga konwie z wodą, której zaczyna brakować.
Dla lepszego samopoczucia, pieknie ukwiecone balkony w Liverpoolu.

[
Mój nowy stary ogród 11:02, 11 sie 2013
Do góry
dorciabe napisał(a)
Z grugiej strony domu będzie kostka i wjazd. Teraz bałagan tam jest. Na razie tylko tuje posadzone, żeby rosły i zasłoniły brzydkie sąsiedztwo. W siatkę wrosło drzewo, wyglada na raczej usychające. Puszczę po nim bluszcz, tylko jeden czy dwie sadzonki?

Pierwszy raz widzę by drzewo tak zespoiło się z ogrodzeniem..
Napisałaś,że drzewo schnie,jest wysokie? A może lepiej wyciąć bo jak spróchnieje to się przewróci.Jeśli zdrowe to obsadź tym bluszczem,ja obsadziłam świerk kilkoma sadzonkami,zaczynają się już "przyczepiać" do pnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:56, 11 sie 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania chyba doba za krótka

Gosia i na "koniec świata" dojdzie deszcz , tutaj nawet nad jeziorem było ciężko wytrzymać

dla odmiany ogrodowa ciekawostka

i oczywiście Limelight

Zbyszku ładna ta Twoja macrophylla Ayesha i Limka taka dorodna pozdrawiam
Mój nowy stary ogród 10:54, 11 sie 2013
Do góry
dorciabe napisał(a)
W samym rogu mam dużego iglaka (nie znam nazwy) pozostał po starym ogrodzie , wyrósł że ho ho. W ubiegłym roku kopaliśmy dziurę pod fundament pod ogrodzenie i chyba kopareczka korzonki ciut uszkodziła bo cały środek zbrązowiał. Iglak miał być spisany na straty, A na wiosnę końce się zazieleniły. Podlałam go magiczną siłą do iglaków i rośnie. Nie wygląda może zbyt ładnie, ale szkoda mi go wycinać.

Dorciabku witam Cię serdecznie
Jakbym widziała swoje drapaki cyprysiki,namęczyliśmy się ale warto było...ufff...nie będę musiała latać z sekatorami,piłami,szczotkami
Twoja nazwa wątku idealnie pasowałaby do mojego,też mam ogród mniej więcej w wieku Twojego i teraz odmładzamy go.Szkoda,że od początku nie formowaliśmy krzewów,ogród teraz wyglądałby inaczej ale małą wiedzę wtedy posiadałam.Widzę dużo podobieństw w naszych ogrodach
Twoje dziecię też ma swoje drzewo.U nas są to dwa cyprysiki nutkajskie 'Pendula', dzieci je sadziły.Adrianna mówi na nie" smutaski nasze"
Widzę świeże hosty,ja też w tym roku latałam z moimi po całym ogrodzie..i nie tylko z nimi,zastanawiam się ile km zrobiłam z doniczkami
Aaa..i mam młodszą siostrę Dorcię
Będę zaglądać..
Pozdrawiam niedzielnie
Kraina Czarów w fazie projektów 10:52, 11 sie 2013

Do góry
I kilka zbliżeń

Rabatka bluszczowa:

Powojnik pięknie kwitnie:

Najnowszy nabytek, czyli biała hortensja ogrodowa zakupiłam ostatnio 2 sztuki:

Ogród z łezką 10:45, 11 sie 2013

Do góry
Kindziu ładne i dalie i mieczyki, ja swoich całą grzędę zostawiłam w rajskim, zapewne już kwitną pozdrawiam niedzielnie
Kraina Czarów w fazie projektów 10:40, 11 sie 2013

Do góry
I widok z boku... donicy nadal się nie dorobiłam, ale jakoś nie mogę się zdecydować

Przed:

Po:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies