Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:13, 26 wrz 2013

Do góry
2009-2010

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:06, 26 wrz 2013

Do góry
Łukaszu, Agatko, Aniu dziękuje i dla Was wklejam kolejne fotki z pięknego października z lata 2006-2010

2008r

Ogródek Anity 09:02, 26 wrz 2013

Do góry
Liliowiec Stella d'Oro wciąż kwitnie, choć mniej

I żółta róża okrywowa też

I na koniec akcent już jesienny, astry

Pozdrawiam i życzę dobrego humoru mimo deszczowej aury
Ogródek Anity 08:56, 26 wrz 2013

Do góry
Hortensjowo
Rheny Vanille Fraise

Magical Candle

Limelight

Ogródek Anity 08:53, 26 wrz 2013

Do góry
Natasha Richardson

Chppendale

Flash Rose

Louis Odier
Ogródek Anity 08:51, 26 wrz 2013

Do góry
Dziś zimno , szaro i deszczowo...więc wygrywam wczorajsze zdjęcia, a na nich jeszcze trochę lata
Double Delight

Pastella

Larissa

Chippendale
Anglia sierpień 2013 08:49, 26 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rewelacje w swej prostocie.... dla mnie piękne

Natomiast "ławki nagrobne".. dobrze, że u nas nie ma jeszcze takich obyczajów... jakoś mi sie to nie podoba.

Katedra robi wrażenie.. i kiedyś licząc na kartce i liczydłach.. potrafiono takie cuda bez techniki wybudować.. a dzisiejsi inżynierowie... z drobnymi wyjątkami.. pozostawiam bez komentarza...
ogrodoweimpresjejolki 08:30, 26 wrz 2013

Do góry
Energii na pochmurny dzień potrzeba jak najwięcej! A skąd ją czerpać? Z pomocą przychodzę!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:28, 26 wrz 2013

Do góry
We wszystkim potrzebna jest rozwaga. Myśl i przewiduj,jak mówiła do mnie moja mama. I nieraz nawet czarne obrazy mi kazała wyobrażać. Dlatego nie biorę się za żadne takie prace. Nawet jakbym rok miała czekać, aż ktoś pomoże mi takie zamysły zrealizować.
Mam nadzieję, że rekonwalescencja postępuje w dobrym kierunku!
Zdrowia oczywiście życzę.

Rododendronowy ogród II. 08:01, 26 wrz 2013

Do góry
Wpadłaś jak po ogień do mnie. U Ciebie ruch jak na Piotrkowskiej. Widok z okna nie zapomnę go nigdy, a TY go ciągle uaktualniasz. Ja, niestety, swojego zaokiennego nie mogę tak często zmieniać, ewentualnie dalsze rejony reagują na pory roku, z podziałem na biel, szarość i zieleń. Dlatego uciekam z betonu na swobodę.
Hortulus dla Ciebie.
Może niedoskonały ale..... 07:59, 26 wrz 2013

Do góry
Dosuszam kolejne

hibiskusy na parapecie kwitną cały czas

przeniosłam kilka doniczek z pelargoniami do domu ale podobno nie bardzo to lubią,Zobaczę, na razie kwitną ale chyba siłą rozpędu

Ogród Janiny 07:57, 26 wrz 2013

Do góry
Po drugiej stronie domu zrobiło się sporo miejsca do nowych nasadzeń ,więc teraz wszystko co mam tam przesadzam .. A zaczęło się od tego że nowe dwa nasze wilczurki zaczęły mi wykopywać wszystkie kwiaty na podwórku i aby ich nie zmarnować przesadzałam na nowe rabaty ..

i tak powstała nowa rabata z liliowcami i irysami , obok posadziłam cały rząd piwonii i kolorowej kapusty , obok posadzone są już tulipany ,hiacynty i żonkile .. Teraz czekam wiosny aby zobaczyć jak wszystko zakwitnie .. ..

miałam trochę kamieni i powstał nowy skalniak , na moich piaskach to na małe kwiaty dobre rozwiązanie bo przy kamieniach lepiej rosną ..

obok posadziłam jednoroczne aby nie było tak pusto .

lewkonie karłowate nawet ładnie mi powschodziły tylko nie wiem czy zdążą wydać nasionka

cleoma też ładnie kwitnie i zdobi ogród

kosmos tez widać z daleka

Teraz zaczynają kwitnąć dżelżany

a wrzosowisko zaczyna przybierać jesienne barwy

Próbuję dzielić większe kępy kwiatów i sadzić na nowe miejsca .. Powstała już rabata z trawami oraz rząd krzewów aby zasłaniał nowe nasadzenia od wiatrów .. Mam jeszcze do zrobienia rabatę z karłowatymi iglakami ale nie wiem czy mi się uda zrobić przed zimą ..
Rododendronowy ogród II. 07:44, 26 wrz 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu, zaglądam przed całym dniem poza domem
a tu brak prądu...
to przeczekamy i to,
mała sprawa
a narazie pozdrawiam i kwiatki z lata zostawiam

Miło Cię widziec Ula, za kwiatka też dziękuję , u mnie już przekwitły.Miłego dnia życze.
Blaski i cienie nowego życia 07:42, 26 wrz 2013

Do góry
Basiu, Ty mi napisz jakie cebulki u nas rosną,
hiacynty, krokusy, szafirki i......???

Aniu- wpadnę do Ciebie wieczorkiem Cię w razie czego odkopać

Elu- to tylko my się rozumiemy na O. Jakbym komuś z zewnątrz powiedziała o kiciach rozplenicy to popatrzyłby na mnie jak na wariata

zostawiam dla Was moją hortensję donicową i zmykam na cały dzień do pracy

Rododendronowy ogród II. 07:36, 26 wrz 2013

Do góry
Bogdziu, zaglądam przed całym dniem poza domem
a tu brak prądu...
to przeczekamy i to,
mała sprawa
a narazie pozdrawiam i kwiatki z lata zostawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:15, 26 wrz 2013

Do góry
Moja katalpa jeszcze ma ładne liście....

Róża z owockami

Rabata w trakcie.... skończyłam jak było ciemnawo wiec fot nie ma.. a po drugie nie skończyłam.. muszę poszerzyć rabatę, ale tymczasowo tyle wystarczy... mogę poszerzyć i za rok..

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:12, 26 wrz 2013

Do góry
A to akcja przesadzania....
Jedna hosta...

A potem byłą druga..... masakra...

Połowę liści albo lepiej połamałam... to nie pora na przesadzanie host.. ale muszę z powodu cisów..
Płotek też już rozebrany... bez płotka nawet ten mój busz wygląda lepiej

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:09, 26 wrz 2013

Do góry
No tak i relacji nie zdałam z wczorajszego frontu prac
Przesadzałam wielkie hosty z frontu gdzie maja być cisy.. pora powoli robić miejsce.. i posadziłam zamówione hosty.... małych na foto nie widać.. aż trudno uwierzyć, że za 4 lata też takie będą jak te przesadzane.. Tym sposobem będę mieć dodatkowych 6 odmian host.. Pod wierzbą będą same hosty..... jakoś nie lubię widoku kory na rabatach.. widoku samych kamieni... ogród ma kipieć od roślin
Przesadzany wielkolud i nowe sadzonki.. mają rosnąć do metra średnicy... wiec tym razem zrobiłam im miejsce na rozrost

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:03, 26 wrz 2013

Do góry
Reszcie dziękuję za wizytę, miłe słowa, widoki niebieskiego nieba..... i miłego dnia.....

Wczoraj dostałam przesyłkę od Forumowiczki bezwątkowej ... wielkie dzięki....... mam znów moje ulubione śnieżnice Buziak Haniu wielki

Ogrodnik Mimo Woli cd 05:59, 26 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
jaka Ellen ? ... i gdzie to mogę zobaczyć ?

Iza.. Twój kolega na tle fontanny.. wreszcie i ja to nasze rzeszowskie cudo techniki przy okazji pojechałam zobaczyć Na kolana mnie nie powaliło.... Foto razem mieliśmy mieć... ale zanim przechodzień załapał problematyczne przyciśniecie migawki.. to woda przestała lecieć.....
I tajemniczy kolega na 2 godzinnej wizycie przelotem służbowym.....

Młodzież i dzieci biegają pomiędzy kolejnymi wytryskami wody.. te towarzystwo nie miało szczęścia.. woda oblała ich doszczętnie.. nie zdążyli uciec.. wiec już potem łazili w tej wodzie do oporu.... teraz zastanawiam się czy umrą od lania w domu czy od zapalenia płuc..

Ale i tak ten widoczek mi sie najlepiej spodobał... człowiek z dzieckiem i rowerem na tle fontanny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies