Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:32, 06 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Małgosiu my młode duchem , tylko dlaczego ślepa się robię.... Może natura chce abym krewetek ogrodowych nie widziała
Denerwuje mnie to starzenie się ciała..... Skoro umysł za wiekiem u mnie nie nadąża

Marzenko ty wcale sie nie starzejesz, ty laska jestes jak nastolatka - przynajmniej tak wygladasz, ja to co innego....kilogramy robią swoje......ale umysł też mam młody i duch we mnie młody...tak myslę..
A to najwazniejsze !!!
Buziaki przesyłam !
Margarete 00:19, 07 lis 2013

ALe u nas dzis szaruga, leje cały dzien i zimno i wcześnie ciemno sie robi.... nic tylko spac.....jak niedźwiedx zapaśc w sen zimowy i obudzić sie wiosną...........
Dobranoc !
luiza_jakubo... 17:43, 07 lis 2013

Witaj Małgosiu.Jestem na bieżąco i aż mnie zasmuciło, że zapomniałaś o moim "ogrodzie" zapraszając dziewczyny.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:18, 07 lis 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
Witaj Małgosiu.Jestem na bieżąco i aż mnie zasmuciło, że zapomniałaś o moim "ogrodzie" zapraszając dziewczyny.Pozdrawiam.

Kasiu nie martw się . Gierczusia juz dawno ze mną umówiona na majowe spotkanie i cały Śląsk bliski sobie ma przywieźc ( nie wymieniam żeby ktoś nie pomyślał że nie jest zaproszony ) i każdy kto bedzie u mnie moze się z nimi spotkac a i zaprosic , problem w tym czy to się da w jeden dzień obleciec tyle ogrodów bo i pogadac trzeba a nie tylko samochodami jeździc. Muszą chyba na minimum dwa dni manatków zapakowac.
Małgoś pozdrawiam i przypominam że my jeszcze do Rzeszowa sie wybieramy i nie tylko ale to niespodzianka.
Margarete 21:44, 07 lis 2013

luiza_jakubowska napisał(a)

No cos ty Kasia - nie zapomniałam.........ani przy zapraszaniu Mariolki ani Gierczusi tylko że względu na tempo pisania postów ( czasem w pracy i ukradkiem ) nie pisałam o Tobie bo bym musiała napisac np. ogród Kasi-Luizy Jakubowskiej która nie ma co prawda swojego wątku ale ma za to piekny ogród i jest atywna na forum.....itd........
I tak to jest karkołomne że ja............ zapraszam do cudzych ogrodów ale co tam, traktuję całe Ogrodowisko jak jedną wielką rodzinę a już naszą " okołołódzką grupę" w szczególności.
Do ciebie jest ode mnie najbliżej więc na pewno we wszystkich palnach spotkaniowo-objazdowych będziesz uwzględniona........i vice wersa jak bys ty miała mieć jakichs ogrodowiskowych gości to zapraszam i do mnie
Margarete 21:56, 07 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu nie martw się . Gierczusia juz dawno ze mną umówiona na majowe spotkanie i cały Śląsk bliski sobie ma przywieźc ( nie wymieniam żeby ktoś nie pomyślał że nie jest zaproszony ) i każdy kto bedzie u mnie moze się z nimi spotkac a i zaprosic , problem w tym czy to się da w jeden dzień obleciec tyle ogrodów bo i pogadac trzeba a nie tylko samochodami jeździc. Muszą chyba na minimum dwa dni manatków zapakowac.
Małgoś pozdrawiam i przypominam że my jeszcze do Rzeszowa sie wybieramy i nie tylko ale to niespodzianka.

Noo, bedziemy mieli kilka ogrodów do obejrzenia ale pamietam Bogdziu że jak bylismy u ciebie z wizyta w maju to zbierając sie odwiedziłam ogród Karoliny, potem Kasi a wracjąc od ciebie bylismy w centrum ogrodniczym na zakupach ( tym obok ciebie) a potam jeszcze w ogrodzie u Anity ( Anipla) i jakoś dało radę. Jestem dobrej mysli, byleby tylko ta wiosna juz przyszła.......... a tu za oknem szro, buro, mokro........

O wizycie w Rzeszowie pamiętam - mam zobowiązanie przecież wobec Ani ( sernik z malinami i kompost) i na pewno uwzgledniam te wizyte w planach wiosennych. A o jakiej niespodziance jeszcze myślisz ??????

Buziam listopadowo !
Borbetka 20:11, 08 lis 2013

Mnie ta listopadowa pogoda za chwilę wbije w ziemię. Wstaję rano odprawić córę do szkoły i ciągle to samo! Bura szmata i ciemno. Wbrew wszystkiemu wylazłam dzisiaj do ogrodu i dokończyłam, co miało być dokończone. Kalosze ważyły 5 kilo, a rękawice 2. Wszystko mi się przykleiło ... to błoto, bo inaczej tej gleby nie nazwię.
paniprzyroda 23:51, 09 lis 2013

Małgosiu, jestem na bieżąco, pozdrawiam, kwiatek dla Ciebie, jeszcze kwitną.
Margarete 00:20, 11 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Mnie ta listopadowa pogoda za chwilę wbije w ziemię. Wstaję rano odprawić córę do szkoły i ciągle to samo! Bura szmata i ciemno. Wbrew wszystkiemu wylazłam dzisiaj do ogrodu i dokończyłam, co miało być dokończone. Kalosze ważyły 5 kilo, a rękawice 2. Wszystko mi się przykleiło ... to błoto, bo inaczej tej gleby nie nazwię.

Cieszę sie że do mnie zajrzałaś
Ja też Borbetko w tygodniu się wnerwiam bo ogród widzę ttlko rano przez szybę a jak wracam to już ciemno......... a do tego ostanio lało co dzień ale weekend mnie miło zaskoczył, w sobote przed południem dokończyłam zabezpiecznie roslin przed zimą, powiazałm trawki, zadołowałam co trzeba, miałam jeszcze ściąc trawe ale była mokra, dziś za to było u nas słonecznie i miło ale nie chciałam przy niedzieli mbiegać z kosiarką i hałasować.....może za tydzien eszcze da sie skosić.....
Już pierwsza dekada tego nielubianego listopada za nami... jeszcze troche i bedziemy mieli go z głowy...........
Margarete 00:28, 11 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)

Małgosiu, jestem na bieżąco, pozdrawiam, kwiatek dla Ciebie, jeszcze kwitną.

Witam Mariolko i pozdrawiam !
Dzieki za jeżówke taki sam kolor kupiłam jesienia na giełdzie i posadziłam na rabacie z liliowacmi, zobaczymy jak bedzie kwitła....