Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 22:47, 08 sie 2013

Do góry
asica napisał(a)

Zastanawiam się nad małym przemeblowaniem.
Mam wzdłuż ścieżki rabatę bylinową, której nie mogę okiełznać, o czym już nie raz pisałam. Ale same byliny w niej są piękne.
I nagle doznałam olśnienia, w czym jest problem. Te wysokie byliny odbierają poczucie przestrzeni. Skracają widoki na dal.
Siedząc w naszym kąciku wypoczynkowym widoków mam dokładnie tyle ile widać na zdjęciach: kawałek trawnika, betonową ścieżkę i byliny. Zdjęcie pierwsze celowo zrobiłam z fotela
Ponieważ warzywniak za bylinówką prezentuje się teraz całkiem nieźle pomyślałam, żeby odsłonić go likwidując tą rabatę bylinową .

Zastanawiam się teraz czy w miejsce bylinowej rabaty posiać tylko trawę? czy zastanowić się nad jakimiś niskimi nasadzeniami.

I czy dobrym pomysłem jest stworzenie nowej rabaty bylinowej na końcu warzywniaka, pod żywopłotem.
Co sądzicie?
Tyle widzę z fotela

To może na wprost fotela poprzez bylinową rabatę zrobić trawiaste przejście, a po jego bokach na bylinowej rabacie dać niższą roślinność...?
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:44, 08 sie 2013

Do góry
Kochani wybaczcie, ze ostatnio nie ma mnie tutaj i u Was. Jestem prawie gotowa na wizytę u Joli. Jeszcze tylko jutro upiekę ciasto i przygotuję sadzonki dla Kasi i mogę jechać.

Aha, jeszcze tylko zapakuję to nad czym pracowałam tak zawzięcie przez ostatnie dni i przez to mnie tutaj nie było. Nie mogę pokazać co to jest, bo nie byłoby niespodzianki. Uchylę tylko rąbka tajemnicy.

Ogródek Anity 22:38, 08 sie 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U mnie w nocy w końcu popadało trochę! Powietrze rześkie, ale słońce już wychodzi!

Zakwitły floksy, a jak pachną!

No i jeżówki cd

Aż trudno uwierzyć , że te lasy jeżówkowe powstały z pojedynczych sadzonek sadzonych w tamtym roku

Niesamowicie i jak bujnie, wspaniale w ogrodzie wszystko wygląda
Katalpa - Catalpa 22:35, 08 sie 2013

Do góry
Sorry - to jest zdjęcie przedstawiająće moją katalpową aleję. W lewym ciagu na fotce jest ich 12 sztu.
Ogród dla Agusi 22:30, 08 sie 2013

Do góry
Horti coraz bardziej rozkwitają,Limelight i miała być Grandiflora
a co jest ?

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:25, 08 sie 2013

Do góry

Paulownia omszona - Paulownia tomentosa 22:24, 08 sie 2013

Do góry
Mam paulownie z nasion. Przezimowały u mnie wszystkie - 10 szt. W maju lekko przymarzły bo odkryłem za szybko. Fotka z przed kilku dni, bo teraz idzie mocno w szerz i do góry. Mnie to drzewo fascynuje. Oczywiście na zimę miałem ją w tekturowej rurze po jakimś materiale, a pozostałe nakryte po dwie butelki pet.
Ogród z łezką 22:22, 08 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)

wygląda na to, że Polar Bear to też odmiana warta grzechu, sztywne pędy, zobaczymy jak się przebarwiać będą. Takie maleństwa są, a kwitną

Dobrze ,że mi przypomniałaś o tej odmianie!! Kiedyś już miałam ją nabyć i zapomniałam! Jest
absolutnie warta zgrzeszenia!
Pozdrówka

Potwierdzam warta, ja też z nią chętnie zgrzeszę. Sklepik Kasiu poradziłaś superancki i blisko mnie. Kochana z Ciebie kobitka.
Ogród dla Agusi 22:21, 08 sie 2013

Do góry
R.nn-parkowa

Wizytówka - według własnych pomysłów 22:19, 08 sie 2013

Do góry
Własna produkcja (katalpa, platany, tulipanowiec, kokornak)
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:18, 08 sie 2013

Do góry
Proszę o radę w sprawie zachodniego tarasu. Mianowicie zakupiłam 3 różaneczniki Nova Zembla, lecz przy tym tarasie zniknęły, czy dokupić jeszcze 2 większe sztuki pomiędzy np z innego gatunku? (od belki do belki jest 3,40)

Przymierzyłam również trzmielinę na pniu i nie wiem czy dokupić jeszcze jedną na drugą stronę schodów?
Proszę poradźcie coś

Wizytówka - według własnych pomysłów 22:17, 08 sie 2013

Do góry
Milin

Ogród dla Agusi 22:12, 08 sie 2013

Do góry
Anitko ...jesień daleko -to dobrze ,oby ! Bo jak pomyślę o tej następnej porze roku /lepiej złego nie wywoływać/ .Cieszę się słońcem bo mam gdzie uciekać i lubię patrzeć na te swietliste plamy na trawie ale z cienia.I jak rozkoszny wiaterek powieje a tylko dzięcioł stuk-puk .....itd.

Agatko to zachęcam,ja sadziłam,ładnie się komponują.Rosną drugi rok zwłaszcza przy różach rugosa i jej krzyżówkach.Takie udawanie natury...

Michalinko,masz rację bo zapowiadają ochłodzenie.Susza jednak dokucza.Już zapomniałam kiedy był deszcz.Leję ,zalewam właściwie dziury po moim doktorze krecie a przy okazji plewię bo na mokro z gliny lepiej wychodzą.

Pozdrawiam wszystkie dziewczęta i kilka dzisiejszych fotek.

Przy trawach mam R.centifolię x

i taką

i jak przekwita

i gożdzikową

i wersicolor

Moje poletko 22:10, 08 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czy ja mam komentować???????

Masz lilie na dobry humor

A te Twoje pachną? mam podobne -woniają że hej!
Po prostu ogród... 22:09, 08 sie 2013

Do góry
Sebek , Baraga - świece wymiękły, ja też już wymiękam, ale podobno jutro ma być DESZCZ i koniec tropiku

Gabrysia - mury powoli pną się do góry, ale przy tym upale ciężko się pracuje

Wszystkim gorąco, psina szuka chłodu, ale czemu upodobała sobie mój bukszpanie?

Ale jak ją wyganiać jak tak niewinnie patrzy

Jurajski Ogród 22:09, 08 sie 2013

Do góry
I po taki włąśnie widok na dobranoc przyszłam do Ciebie .

Pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:06, 08 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Szefowo Danusiu, żyjesz?
Cisza taka, pewnie przemeblowanie ogrodowe, ale przy tej pogodzie...

Żyję i pracuję, pomimo upału, a dziś wyglądam jak upiór w operze po całym dniu na słońcu, co prawda posiedziałam trochę pod parasolem z drzewa i polewałam sobie od spodu mgiełkę z węża ogrodowego. Chłodziło świetnie

Oooo, to ten fotel i ten wiąz

Helo Witam i ja! 22:05, 08 sie 2013

Do góry
Witam i ja
Zapraszam do wirtualnej wycieczki po moim ogrodzie i do wspólnych pogaduch
Wklejam przykładowe zdjęcia , resza na mojej stronie
Ogród z łezką 22:02, 08 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
TNajpierw te trawy zdechłe, które z boczeczków młodziaki wypuszczają. Coś z nich będzie Bociusia

Kasiu, jeszcze jak bedzie Za dwa lata bedziesz miala wybitne trawki. Wspomnisz moje slowa. Mam nadzieje, ze po posadzeniu 100% sie przyjmie A sadzonki widzialam gorsze Bedzie dobrze Posadz je, podlej porzadnie i tyle

A misiek wyglada kuszaco
Moje poletko 22:02, 08 sie 2013

Do góry
Czy ja mam komentować???????

Masz lilie na dobry humor

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies