Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cis - Taxus 14:29, 08 sie 2013

Do góry
Danusiu ratunku!
Wiosną kupiłam dość dużą kulę cisową.
Z zewnątrz była leciutko brązowawa, ale myślałam, że to mróz ją lekko "liznął".

Cięłam już dwa razy, mając nadzieję, że może ma stanowisko zbyt słoneczne...
Niestety cis znów brązowy, chociaż w środku jest zielony i zdrowy.

Czy to jakiś grzyb?
Wywalić tą kulę, żeby nie zaraziły się inne cisy?

Wszystko o czym ... Marzysz 14:25, 08 sie 2013

Do góry
Dla wszystkich miłych Gości moja różyczka dla mojego męża tylko czerwona róża jest piękna, inne to nie róże

Wszystko o czym ... Marzysz 14:22, 08 sie 2013

Do góry
Nie dość, że walczymy z suszą, to jeszcze te paskudy zadomowily się na całego, ryją ze wszystkich stron ale nie poddajemy się, walka trwa

Mój jesienny ogród 14:17, 08 sie 2013

Do góry
Janinko witaj, u mnie znów od dwu dni parówa, to wszystko jest co dzień podlewane dla tego tak zielono, jest też dużo drzew i daja cień, ziemia też jest super jak w Grójcu. Pozdrawiam.

Mój jesienny ogród 14:12, 08 sie 2013

Do góry
Ja się cieszę że są coraz większe i tak jeszcze dwa muszę zmieścić, przynajmniej opału mam więcej a grabienie liści to moje ulubione zajęcie, mogę wtedy obserwować klucze gęsi, które lecą jeden za drugim. W tym parku co teraz byłem, niektóre drzewa to jak monstery, szczególnie chyba klon srebrny, u nas też rosną z drobnymi listkami mocno powcinanymi, aż mnie szyja bolała od zadzierania głowy, zrobiłem sobie kolka fotek. Pozdrawiam

Biały domek pod lasem 14:10, 08 sie 2013

Do góry
Dziś się przyjrzałam, one są różnie zagęszczone w zaleznosci od odmiany;

Echinacea purpurea
"Pink Double Delight" - ta jest bardziej zagęszczona:

Echinacea purpurea
"Green Jewel"
Mój jesienny ogród 14:09, 08 sie 2013

Do góry
Witajcie, jeszcze fotki z Niagary Lake. Najbardziej zazdroszczę im tych wielkich drzew, gdzie by nie pojechał wszędzie rosną, w Toronto też jest ich bardzo dużo. Tu wiedzą że nawet najpiękniejszy dom czy okolica bez drzew, nie ma wyglądu. Tu nawet te stare chałupy w towarzystwie wielkich drzew, prezentuje się wspaniale u nas ludzie jeszcze nie dorośli do tego, większość traktuje je jak chwasty. Pewien znajomy wyciął takiego wielkiego kasztanowca, bo jak się żalił co jesień miał kupę roboty i pewnie nie miał czasu na tą kretyńską telewizję. Moja koleżanka mi się dziwi po co mi tyle drzew, ja swoje wycięłam, strasznie śmieciły, jak słyszę takie durne gadanie, to mi się weki w piwnicy otwierają.

Zapuszczona działka - Jak sie do tego zabrać ? 14:04, 08 sie 2013

Do góry
Witam z mężem ostatnio kupilismy zapuszczona dzialeczke, i kompletnie nie wiemy jak sie do tego zabrac poniewaz jest na niej tyle chwastow i suchej trawy jestesmy poczatkujacymi działkowcami po pierwsze chcialabym wiedziec co najpierw zrobic skosic to czy moze spryskac czyms a pozniej przekopac ? na dzialce sa duze nierownosc terenu poniewaz znajduje sie tak jak by na duzej gorce a chcieli bysmy ja pozniej wyrownac jak to zrobic ? moze zrobic 2 poziomy zeby bylo latwiej.jest tam woda tylko ogrodkowa czy sa jakies filtry albo cos zeby mozna byla ja pic po przygotowaniu ?? chcieli bysmy miec wc ale co kupic sa jakies szamba ekologiczne albo moze jakies inne rozwiazania od razu mowie ze szambiarka nie ma jak tam wjechac ani zadny ciezki sprzet.z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam milena
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:01, 08 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja tez się witam w nowym wątku, życzenia wszystkiego dobrego zostawiam i nachwalić się nie mogę jaka piękna ścieżka. No cudo!

Pozdrawiam Aniu
Ochrona przed wiatrem 13:51, 08 sie 2013

Do góry
ładne są serbskie świerki, ale chyba mimo wszystko na ten wąski pas byłby za szerokie.
Jak wrócę do domu wstawię zdjęcie.
Wygląda to tak:

Piaskownia na zakręcie 13:51, 08 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
no i zakładamy agrotkaninę, niech się to wszystko przerabia i użyźnia piach

Większość już tak rośnie i nawet fajnie sobie radzą.

U mnie drzewa to podstawa. Sąsiadka powiedziała, ze tu żadne drzewo nie urośnie. Hmm, ja jestem innego zdania

ależ jestes zdolna dziewczyna suuuper a ile pracy buźiaki lecą
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 08 sie 2013

Do góry
Na nowej rabacie nuuuuuuuuudy.. kwitną niedobitki.. tak to jest jak sie sadzi przesadzane zdechlaki

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:49, 08 sie 2013

Do góry
W cieniu +36 stopni, w basenie +29
Ogólnie lubię ciepełko, wiec nie narzekam, a w biurze mam klimę

Na nowej rabacie kleome zarosło mi orszelinke.. znów posadziłam sobie głupio
Miniaturowy ogródek 13:36, 08 sie 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Jeżówki w pełni urody:

Rzeczywiście w pełnej krasie i jaka wielka. To Twoja dłoń, czy rączka Laurki
BB 13:30, 08 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Róża u mnie to Pastella... a to jej pierwsze tłoczenie.... nieco zupełnie inny kolor, to z 9 czerwca.... na początku podbiega takim niby różem, jak przekwita robi sie taka prawie biała.. trudno określić jej kolor..

I drugie tłoczenie.. różu nie ma, może za gorąco.. albo takie jest drugie.. mam ją od zeszłego roku i nie prowadziłam na niej obserwacji.. ale drugie kwitnienie ma tak samo obfite jak pierwsze...

Piękne efekty obu tłoczeń a czy pachnie?
Ogród Bogusława 13:12, 08 sie 2013

Do góry
aldonkaw napisał(a)
Witam Panie Bogusławie . Za Pana pozwoleniem wstawiam zdjęcia sosny czarnej , o ktorej rozmawialiśmy . Jest to sosna , która ma około 6 lat (wsadzona została wraz z urodzeniem córki) "dlatego ten nieszczęśny basen trochę ją zasłania ". , Co roku była uszczykiwana więc na dole ładnie się zagęściła lecz w tym roku pozwoliłem jej urosnąć tyle ile chce i podrosła o 60 cm, osiągając satysfakcjonującą mnie wysokość.

Teraz przyszedł czas na modelowanie "niwaki". Niestety nie wiem , w którą stronę ją wyginać czy w prawo czy w lewo i co zrobić : na razie z czubkiem czyli 5 długimi tegorocznymi odrostami. Ja bym je wyprostował jak zresztą wszystkie inne i poczekał na Pana wizytę bo nie chcę zepsuć bądż co bądź sentymentalnego dla mnie drzewka.
W załączeniu przesyłam zdjęcie mojej sosny czarnej jest trochę bardziej żółta i też kupiona w traczu tylko 2 lata temu . Ta sosna od przyszłego roku bedzie uszczykiwana dość radykalnie celem zagęszczenia , na razie wyłamałem jej tylko z środka przewodniki .
Pozdrawiam Zbyszek W.

Witam ja bym jej na razie nie ruszał, wysokość super, czekamy do maja, a basen kiedyś zniknie.
teraz należy skupić się na wygięciu, podglądamy pień i wyginamy w przeciwną stronę do istniejącego wygięcia, jeśli takie przy ziemi jest.
można się pokusić o wycięcie gałązki, która wyraźnie zasłania pień, czyli te z przodu przy samej ziemi.
przy żółtej jeśli są wycięte przewodniki to sama będzie się zagęszczać trzeba tylko pilnować by jakiś pęd się nie wychylił, wtedy go ciach.
ciekaw jestem tej sosny u teściowej proszę o foto
Ładna działeczka, a będzie ładniejsza,
na forum mówimy sobie po imieniu tak jest łatwiej, Zbyszku
pozdrawiam serdecznie Bogdan, pytaj odpowiem.
Ogród Hrabiego 12:42, 08 sie 2013

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:40, 08 sie 2013

Do góry
Upału ciąg dalszy... i leniuchowania

Ogród Bogusława 12:27, 08 sie 2013

Do góry
Witam Panie Bogusławie . Za Pana pozwoleniem wstawiam zdjęcia sosny czarnej , o ktorej rozmawialiśmy . Jest to sosna , która ma około 6 lat (wsadzona została wraz z urodzeniem córki) "dlatego ten nieszczęśny basen trochę ją zasłania ". , Co roku była uszczykiwana więc na dole ładnie się zagęściła lecz w tym roku pozwoliłem jej urosnąć tyle ile chce i podrosła o 60 cm, osiągając satysfakcjonującą mnie wysokość.

Teraz przyszedł czas na modelowanie "niwaki". Niestety nie wiem , w którą stronę ją wyginać czy w prawo czy w lewo i co zrobić : na razie z czubkiem czyli 5 długimi tegorocznymi odrostami. Ja bym je wyprostował jak zresztą wszystkie inne i poczekał na Pana wizytę bo nie chcę zepsuć bądż co bądź sentymentalnego dla mnie drzewka.
W załączeniu przesyłam zdjęcie mojej sosny czarnej jest trochę bardziej żółta i też kupiona w traczu tylko 2 lata temu . Ta sosna od przyszłego roku bedzie uszczykiwana dość radykalnie celem zagęszczenia , na razie wyłamałem jej tylko z środka przewodniki .
Pozdrawiam Zbyszek W.

Liliowo i kolorowo:) 12:15, 08 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne te hortensje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies