Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Borbetka 08:10, 17 paź 2013

Czytam, ze kurowanie trwa. Osłabiona musiałaś być. Zaprawiaj się imbirem ... to tak na zaś.
ewa004 08:13, 17 paź 2013

Aniu pozdrowionka zostawiam i zdrówka życzę
agata19762 08:55, 17 paź 2013

Aniu codziennie jestem na forum i obowiązkowo u Ciebie !!!

tylko jakoś tak mam, że nie zawsze się ujawniam
dłuuuuuuuuuugo trzyma Cię to przeziębienie .......

zdrówka Aniu !!!!!!!!!!!!

Bogdzia 08:56, 17 paź 2013

Aniu nawet mi do głowy nie przyszło że tak twórczy człowiek jak Ty nie ma o czym pisac. Zgadzam sie jednak z tym że odpoczac nawet od Ogrodowiska przez moment trzeba. Długo faktycznie chorujesz ale to pewnie dlatego ze na początku zamiast się leczyc to w ogrodzie pracowałas. Ja po jednym dniu straciłam katar a po dwóch jestem niemal zdrowa, no nie wiem czy się nie przeziębię dzis od nowa przy sadzeniu cebul.Miłego dnia i rozstania z chorobą zyczę.
Mala_Mi 09:52, 17 paź 2013

U mnie każde przeziębienie trzyma bardzo długo.... wiec nic dziwnego i dla mnie to normalne...
Siedzę w domciu, wiec weny twórczej nie mam....
Zostawiam moje goryczki... coraz więcej kwiatków pokazują.. ale to listopadowe kwiaty.
Aster płożący ma na razie też kilka kwiatków ,a i słonecznik wierzbolistny nie spieszy sie do pokazania kolorów.. dla nich jeszcze nie pora......
goryczka Alpine Succes Blue

Synuś wlazł do kałuży i powycinał liście lilii i innych roślin... wytaszczył na brzeg lotosa..... ale fotek nie ma..... nie miał kto robić...... koszmar w taki ziąb wchodzić do wody.. nawet w piance... Machnęłabym ręką na liście.. ale pompa sie zatkała i woda w kaskadzie nie leci.. Ale moje chłopaki stwierdziły, że pompa OK coś innego sie popsuło i zatkało..
Jak nie urok to coś innego....
Dziś przyjdzie paczka z trawkami......
Idę wegetować...... do wieczorka
dorciabe 09:53, 17 paź 2013

Jestem
Mala_Mi 10:36, 17 paź 2013

A ja tak w kwestii przypomnienia, że przycinanie drzew tak jak i wycinanie wiąże sie z karami.... bo mam y chore prawo i bardzo chore przepisy.. które nie pozwalają nam w ogrodzie dowolnie formować drzew i krzewów....
http://www.lexpress.com.pl/index.php?action=view_article&id=3595&module=articlemodule&src=@random46b72126c0fa5

I kalkulator opłąt za nielegalne przyciecie lub wycięcie.. to stawka x3 jak za legalne wyciecie. Jak złożymy wniosek do urzędu to na prywatnych posejsach jesteśmy zwolnienie z opłaty.. tylko trzeba dostać tę zgodę .. któa zależy od wizimisie urzędnika.....
http://www.ecomedio.pl/calculator.html

Znajomi chcieli przyciąć wiekową wierzbę, bo zarosła cały ogród.... wliczyłam ile kosztuje wycięcie nawet gałęzi (równoznaczne z wycięciem drzewa).. przy obwodzie pnia 200cm daje kwtoę 30 000zł , a jak ma 205 cm to już daje kwotę 45 000zł. Nie ma pomyłki w zerach.
Nasze chore przepisy i chory kraj......
Dostałam wczoraj informację jaka emerytura mnie czeka jak dożyję i dopracuję do 64 roku życia... nawet na prąd mi nie starczy....... to jest chore.. bardzo chore..... kraj gdzie walczymy o życie .... a tu eutanazja w białych rękawiczkach.. .....
Ale to już wychodzi trochę poza tematy ogrodowe...... ale niezupełnie.. za co mam utrzymać ogród.. jak nie będę mieć za co utrzymać siebie....
Ni i jak mamy całą armie urzędników co przychodzą obadać obejrzeć moje każde drzewko i konar do przycięcia.. to niech sie nie dziwię, że już mi z moich odprowadzanych pieniędzy na emeryturę nie zostanie.. ...
Mala_Mi 10:45, 17 paź 2013

Nawet głupia brzózka o średnicy pnia 9,5cm...... to koszt ponad 4800zł........ trzeba dobrze zastanowić sie co sadzimy i gdzie sadzimy..... bo jeden życzliwy sąsiad i jesteśmy bankrutami........
Chyba dziś mam kiepski nastrój.....
jotka 11:00, 17 paź 2013

Czytam o tym kiepskim nastroju i masz go chyba na pewno jak mawia moja koleżanka

Moja cynia dla Ciebie Cy nie ładna?

malgorzata_s... 11:09, 17 paź 2013

Te nasze przepisy to jakas masakra. Rozumiem że nie wolno ciąc na państwowych ale na swoim to już jest przesada. Ty sadzisz a ktos ma decydować czy ma rosnąć. Paranoja. No ale niestety tak jest. Czekaliśmy dwa miesiące na możliwiść wycięcia uschniętego świerka Zdrowiej kochana