Haniu, zrujnowałaś z lekka moją wizję stanu nic-nierobienia A do tego przypomniałaś, że porządek w garażu wisi nade mną jak topór Tak niedawno porządkowałam, na wiosnę, na czym to polega, że znów tak zabałaganiony... nigdy chyba nie osiągnę w tym miejscu stanu równowagi. Cudowne zdjęcia z rabat, to ujęło mnie szczególnie, ta lekkość jest upojna i na chwilę zapominamy o szczypiorkowym dramacie, który nastąpi za moment, a raczej nastąpił z chwilą wpuszczenia do ogrodu tych uroczych, małych główeczek
Bukieciki cudnej urody i Bupleurum nie jest bez znaczenia Świetne! Moje bukiety jeszcze bez nich.
Piękne letnie kolory, a to zdjęcie ujęło mnie szczególnie. Ogród pełen niespodzianek czekam na moją Darę. Czy ona później wysiewa się i powtarza cechy?
Domek znalazł sobie lokatorów. Jedni mało przyjemni, bo osy pozakładały gniazda pod okapem a jakieś inne bzyki pod podłogą na tarasie aż trzy gniazda. Dopiero gaśnicą na osy i szerszenie udało się skutecznie zlikwidować to niechciane sąsiedztwo. Do tego czasu zdążyły dwa razy męża użądlić.
A drudzy wyglądają tak:
Teraz trochę aktualnych zdjęć. Tą hostę muszę przesadzić do tyłu, bo z kwiatostanem wyższa od hortensji.
Wiązówka Wenusta na tle zagajnika brzozowego u sąsiada.
Bardzo trudna róża mam ją drugi sezon i na razie zakwitła jednym kwiatkiem. Chyba przereklamowana (60 zł) może ktoś ma jeszcze i może się podzielić obserwacjami.
Zaraz popatrzę w temacie o rozach.
Ciekawe czy to wystarczy.
Zrobiłam z nim dzisiaj eksperymentalny bukiecik.
A drugi w trochę innej tonacji. Bupleurum w końcu trochę urosła i mogę go już jako dodatek stosować.
No te różowe są śliczne ❤️U mnie na chwilę obecną kwitną białe okrywowe, zaczynaja startować wielkokwiatowe czytaj wielkołodygowe oraz żółta która coraz bardziej do mnie przemawia
Lepiej, żebyś sobie tą rękę jednak zostawiła
Dla Ciebie mam pierwszy kwiat Dr Eckener
i ostatnie Alba Maxima oraz Mme Boll. Na kwiat tej drugiej czekałam niecierpliwie, bo pochodzi z gałązki, która wzrosła 30cm od krzewu właściwego. Czy to znaczy, że będę mogła mieć tego w przyszłości nową różę?