Odnośnie smagliczki odpisałam na swoim wątku.
Zobacz może by posadzić brunerę to mniej ekspansywna i bardzo ładna długo kwitnie.
Do półcienia nie wiem jaka wysokość co ci odpowiada. W zeszłym roku kupiłam "gillenię trójlistna" (biała) do cienia przepiękna oraz Gillenia trójlistna "pink Profusion" (różowa). Jeszcze swiecznice różne np "Black negligee". Z
Elu! Bardzo dziękuję za życzenia!
Ta róża to Alchymist. Bardzo ładnie kwitnie, jej minusem jest to, że nie powtarza kwitnienia. U mnie rośnie zdrowo, no i jest bardzo dużych rozmiarów.
Niezapominajki trzeba pisadzuc w jakimś kącie ogrodu i tam niech się sieją.
Smagliczka nadmorska pięknie wygląda ale też jak niezapominajka sama się rozsiewa i nie daj Bóg aby się rozsialam w kamykach. Smagliczka kwitnie do póki mrozy nie przyjdą. Rozsiewa się nie ziemsko.
Witaj Elu
Odwiedzam moje stipy codziennie i sprawdzam czy pojawiają sie młode kły. Póki co cisza, ale nadzieję daje właśnie ta widoczna przy ziemi zieleń .
Stipy dobrze się mają widać że zielone. Jeszcze nie przycinaj czupryny za jakieś 2 tygodnie jak będzie cieplej. Zresztą będziesz widzieć jak od spodu będą się zielenic to znak, że życie wraca.
Stipy gniją jak mają mokro i wtedy klapa.
Moje też siałam sama i już są bardzo duże 3 lata.
Teresa przyszłam od Dorotki przeczytałam wpis o niezapominsjkach więc też byłam zafascynowana nimi u Dorotki i zasiałam 2 lata temu i teraz mam je wszędzie.
Zasiałam i poflancowalam w zeszłym roku poraz pierwszy raz kwitły we oglądały bajecznie. Bajka się skończyła jak miliony nasion się rozdziały i w lipcu sierpniu znow7 były wszędzie. Usunęłam piwyrywalam może taczkę flancow.
Więc przestroga po okwitnieciu trzeba szybko przyciąć niezapominajki bo się rozsieja po całym ogrodzie.
Niezapominajka lepiej rosną w półcieniu ładniejszy kolor.
Niezapominajka nie marznie zima. Wprost przeciwnie wydaje mi się, że rośnie.
Twoje dekoracje jak zwykle piękne. Ptaszków, jajek dużo.
Gdzie kupowałas te chciejstwa.
Też mam dużo zakupionych i jeszcze nie posadzonych zakupów. Jeszcze taka bryndza się robi na dworze. Rozsialam się też w tym roku dosyć ładnie wszystko powschodzilo, już sporawe flace. Myślałam, zebpopikuje, ale zimno na balkonie chociaż za szkłem.
Wszystkiego dobrego Dorotko jeszcze na te Święta Wielkanocne i po świętach szczególnie zdrowia.
Patrzę na twój wątek od początku piszesz, że piękna róża (na 16 str) może podasz nazwę. Czy ona jest zdrowa? Niektóre róże też mam u siebie. Tegoroczna zima dała się przynajmniej moim we znaki.
Już prawie połowa świat za nami, ale życzeń nigdy nie za dużo. Zdrowia i spokoju życzę na te Święta Wielkanocne i po świętach.
Przeciąga się ta zimnica, chociaż pamiętam u nas 7.04.2013 było tyle śniegu, że nie mogliśmy wjechać na działkę i spychaczem śnieg odgarnialismy.
Przyzwyczailiśmy się przez ostatnie lata do ciepłych zim a tu się wszystko przedłuża. Jutro miało być ładnie a tu masz wszystko się psuje.
Też się nie spieszę z pracami bo u nas jeszcze wszystko śpi. Krokusy zakwitły reszta ledwo ledwo. Dużo już zrobiłam ale jeszcze dużo do zrobienia. Odpoczynek też potrzebny.
Kasiu zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych życzę
Kasiu a cóż to jest tak pięknie a co wy tam siejecie te pierwiosnki. Cudowny widok. Jak to coś takiego powstało napisz coś więcej.
Jak zwykle cudowne fotki pokazujesz tylko oglądać.