Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 17:12, 05 kwi 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam świątecznie i zdrowia życzę

Stipy dobrze się mają widać że zielone. Jeszcze nie przycinaj czupryny za jakieś 2 tygodnie jak będzie cieplej. Zresztą będziesz widzieć jak od spodu będą się zielenic to znak, że życie wraca.
Stipy gniją jak mają mokro i wtedy klapa.
Moje też siałam sama i już są bardzo duże 3 lata.

Pozdrawiam

Witaj Elu
Odwiedzam moje stipy codziennie i sprawdzam czy pojawiają sie młode kły. Póki co cisza, ale nadzieję daje właśnie ta widoczna przy ziemi zieleń .
Judith 14:27, 06 kwi 2021

Kasya, moje 5-letnie hakuro

Przełom maja i czerwca:

I przełom czerwca i lipca (po przycięciu) na tle żywopłotu

Kasya 14:37, 06 kwi 2021

No tak, dobrze się trzyma ale nie przywiązuj się do niej bardzo
Judith 14:45, 06 kwi 2021

Kasya napisał(a)
No tak, dobrze się trzyma ale nie przywiązuj się do niej bardzo

Za późno! - już się przywiązałam
Basieksp 15:31, 06 kwi 2021

Ja też ją mam u siebie i ma trochę więcej lat, musiałabym sprawdzić kiedy była posadzona, narazie ma się dobrze
Judith 22:39, 06 kwi 2021

Pogoda paskudna tak, ze nawet nie poszłam na spacer, co dobitnie źle świadczy o pogodzie, bo niemal codziennie robię kilka kilometrów... Człowiek nie zdążył wejść w rytm pracy ogrodowej, a już ta praca wstrzymana przez wskazania termometru i przeszywający wiatr... W związku z tym wciąż nie mam jak dokończyć porządków... Bratki kupiłam, nie zdążyłam wsadzić do donic, a już musiałam je wstawiać do garażu, z uwagi na mroźne noce... Znalazłam zdjecia z zeszlego roku o tej porze - siedzimy na tarasie w krótkich rękawkach i gramy w UNO! . A teraz nawet forsycja jeszcze nie kwitnie!
Se pomarudziłam . Najważniejsze, ze już kwiecień, kiedyś wreszcie będzie cieplej (bliżej niż dalej przecież) i będzie można iść na zakupy roślinne . A może nawet na wakacje uda sie gdzies wyjechać...? - wstępne kroki poczynione.

Święta spędziłam leżąc na kanapie już to czytając książkę, już to oglądając (kolejny już raz ) trylogię *Auta* oraz wyglądając przez okno i wizualizując sobie rabaty po zmianach .
Agatorek 00:01, 07 kwi 2021

Ha ha .
Wizualizacje dobra rzecz .

Robisz rezerwacje na wakacje?
Ja na razie o tym nie myślę, chociaż na pewno wyrwałabym się nawet tylko na kilka dni albo na weekend. Gdzieś poza dom .
Sama .

Judith 00:30, 07 kwi 2021

Rodzina męża ma apartament na wynajem nad morzem. Rozwiązanie wygodne na czas pandemii .
Lubię wspólne wyjazdy. Jednocześnie dla zdrowia psychicznego mam także coroczny wyjazd do mojego rodzinnego miasta i dwudniowe nurkowanie w miastowym życiu ze starymi znajomymi . W zeszłym roku ze względów oczywistych tego nie było, w tym tez się nie zapowiada .
Agatorek 09:57, 07 kwi 2021

Może jesienią?
Pinokio mówił, że do końca lata zaszczepią wszystkich chętnych . A od września wezmą się za tych niechętnych
Basieksp 10:15, 07 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Może jesienią?
Pinokio mówił, że do końca lata zaszczepią wszystkich chętnych . A od września wezmą się za tych niechętnych

Ale nos miał normalny to może się uda