Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:37, 20 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To czekam na zdjecia, gdzie Ty to wszystko mieścisz???Miłego dnia.

Sama do części nie mam pomysłu...ale ... nie takie rzeczy sie robiło Poza tym zawsze można wyciepać coś brzydkiego

Wczorajsze zakupy... przyszłą mega wielka paka. podziwiam szkółki za umiejętność pakowania.... a wczorajsze pakowanie było super.. ani listeczek czy kwiatek się nie zniszczył Lubię kupować w sprawdzonych sklepach.

Rododendronowy ogród II. 07:02, 20 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia.. dziś u Ciebie stronek miałam więcej niż u siebie

Trawki muszą mieć miejsce aby wyglądać ładnie.. i też uważam, że krawężniki w ogrodzie na amen to guupi pomysł .. ja mam młody ogród i połowę już przestawiałam

Ze stronkami to niemożliwe, u Ciebie tłok że palca nie ma gdzie wcisnąc.Rozplenica od Ciebie bardzo się rozrosła i została podzielona na dwie, duzo lepiej rośnie niż moje rozplenice.Tu jeszcze w całości

.

Wszystkim życze miłego dnia.
Ogród w Puszczykowie 01:11, 20 wrz 2013

Do góry
Póki co rabata wygląda tak:

Jutro przegrabię, dołożę trochę ziemi na te korzonki i przykryję korą. Potem zabiorę się za rabatę po drugiej stronie schodów tarasowych. Ufff...
Wywaliłam lawendy, które rosły przy schodach, przeflancuję czerwonego berberysika i 2 irgi (tylko dokąd...?) i posadzę jakieś niskie krzewinki na samym dole tej rabaty. Jeśli nasunie się Wam co pasowałoby w to miejsce, będę wdzięczna za wszelkie sugestie Miejsce jest bardzo słoneczne, ziemia kwaśna, wilgotna. Dłubać w ziemi uwielbiam, ale z artystycznym polotem u mnie krucho
A teraz już do spania
Dobranoc
Ogród w Puszczykowie 00:59, 20 wrz 2013

Do góry
Po tym zbrałam się za pozostałą część rabaty. Ta, po zdjęciu kory i agrowłókniny nie przedstawiała się dobrze niestety
praktycznie wszystkie rośliny (z wyjątkiem róż i ketmi - te sadziłam w kwietniu tego roku) miały liczne korzonki położone na powierzchni ziemi, tuż pod włókniną.

Nieźle... Mam w garażu jeszcze 2 grube rolki tej agrowłókniny
Ogród w Puszczykowie 00:46, 20 wrz 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień minął pracowicie. Przeczytałam cały wątek o agrowłókninie przeciw chwastom i upewniłam się w tym, co mi moja ogrodnicza intuicja podpowiadała Zastanawiałam się np. jak tym krzaczkom posadzonym na agrowłókninie dosypywać kompostu, jak posadzić cebulki, jak ziemię wzruszyć od czasu do czasu. A sadzenie i przesadzanie to już naprawdę mnie wkurzało. Zdecydowałam, że na próbę zdejmę włókninę na rabatach przy tarasie. Jak próbowałam zagaić temat ze znajomymi to patrzyli na mnie trochę dziwnie. Jak na pierwsze emancypantki, co to zdejmowały gorsety Niektórzy nawet podwójną warstwę dają tej agrowłókniny, a ja chcę zdejmować...?
Ale co tam, postanowione, zrobione

Na pierwszy rzut poszły jałowce. Ziemia pod agrowłókniną okazała się w miarę dobrej kondycji, mokra, bez chwastów.

Rozgrabiłam dobrze ziemię, zostawiłam, żeby się trochę przewietrzyła, podsypałam jesiennego nawozu. Potem rozłożyłam prasę i na to korę.
Ogród Hrabiego 00:28, 20 wrz 2013

Do góry

Gosia, Dziękuje. Widzę że oprócz bloga zajrzałaś również na Facebooka, gdzie wstawiam dużo fotek i muzyki.
Bardzo się cieszę ze mamy podobne gusta ( otwór z filmu bardzo klimatyczny)
Wkrótce wstawię krótki filmik pt. Kobieta w czerni, nakręcony w domu i w ogrodzie.

Agnieszka
Z róż Bonica jestem bardzo zadowolony.
Na początku trochę się objawiałem różu w alejce, ale ostatecznie nadały jej delikatności i elegancji.
Róże niemal bez przerwy obficie kwitną i maja coraz więcej pąków.
Teraz krzaczki jeszcze bardziej podrosły, że aż szkoda będzie je podcinać.
Agnieszka a ty jak mocno podcinasz swoje róże?

Czerwiec:

Lipiec:

Wrzesień:

W kamiennym kręgu od początku 23:49, 19 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Na przekór szarej jesieni...

Aniu, bajecznie!!!
W kamiennym kręgu od początku 23:21, 19 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Na przekór szarej jesieni...

ta precyzja w cięciu tuj, niesamowita ilość jednorocznych o kancikach nie wspomnę - powalające !!!
ściskam, dobranoc
Jurajski Ogród 22:57, 19 wrz 2013

Do góry
pożegnanie lata w Jurajskim - cd
Róże pnące 22:44, 19 wrz 2013

Do góry
Moja róża pnąca wygląda tak, właściwie nie moja, amojej mamy, którą kupiła i z braku czasu zostawiła mi,a ja jestemw temacie zielona

Czy te czerwone przyrosty sa ok?
Róże pnące 22:41, 19 wrz 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Róże pachnące

a ja przymierzam się do zakupu tej róży, ice berg, jeżeli ktoś może podzielić się ze mną informacjami, czy jest trudna w uprawie w przydomowym ogródku?

Witam 22:40, 19 wrz 2013

Do góry
Jest to teren klubu wodniackiego, gdzie gros terenu wykorzystywane na cele typowo związane z działalnością klubu, czyli trzymania łodzi i ich konserwacji. Jednak jest tam mała enklawa domków posiadających niewielkie tereny pod ogródki. Na swojej części, którą uporządkowałam posadziłam pęcherznice, które nieźle sobie radzą, rozchodniki, wierzbę iwę, thuje, funkie, kosodrzewinę, trochę choinek, różaneczników, paproci, lilii oraz winobluszcz pięcioklapowy.
Na tej glebie, najlepiej radzi sobie winobluszcz, funkie i lilie.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 22:35, 19 wrz 2013

Do góry
A ja kompostu już nie przesiewam- to przywiozłam z Anglii gdzie kompostu nie przesiewają i taki z kamyczkami i patyczkami dają na rabaty żeby była lepsza struktura gleby i napowietrzenie.
Przesiewa się natomiast kompost do donic i wysiewów.

Zdjęcia z angielskich ogrodów.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:31, 19 wrz 2013

Do góry
i jeszcze takie ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:30, 19 wrz 2013

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:27, 19 wrz 2013

Do góry
zrobiłam kompozycje jesienne do domku...

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:25, 19 wrz 2013

Do góry
kupiłam też troszkę cebulowych...
tylko u mnie codziennie pada i czekam na słoneczko ...

chcem to sadzić !!!
kupiłam nawet sadzarkę do cebulowych....

Angielski ogród - chciałabym... 22:19, 19 wrz 2013

Do góry
o i jest ładny awatarek
Ogródkowy chaos u monitki 22:18, 19 wrz 2013

Do góry

Monitka, świetnie wszystko bujnęło.
A ta rabatka mnie zauroczyła - brawo - zgapiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 19 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Zastanawiam się nad rozsadzeniem żurawek. Mam je na dwóch rabatach.

Przed bukszpanem jest zawciąg. I tak myślę, czy go nie wywalić a w to miejsce dać żurawki i wtedy przez całą długość rabaty byłaby żurawka. Z drugiej strony jak zawciąg zacznie kwitnąć to będzie ładnie wyglądał na tle bukszpanu. Sama nie wiem co mam zrobić? Pomożecie?

też oddaję głos na żurawki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies