Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:57, 19 wrz 2013

Do góry
Tutaj z kolei myślimy nad rabatą z lawendą

I czym zastąpić jałowce 'Skyrocket'

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:56, 19 wrz 2013

Do góry
Podziwiamy sosnę, radzę jak ją ciąć

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:55, 19 wrz 2013

Do góry
U Moniki czekała na nas niespodzianka... Druga Monika czyli Borbetka

Spacer po ogrodzie, sprawdzam różaneczniki

Mazury i mój kawałek ziemi 20:54, 19 wrz 2013

Do góry
Kilka wrzosów i kancik do poprawki

no i sesja zdjęciowa z tego co zrobione ,poprawione

Rabata z hortensjami

usunięta darń przy iglakach no i kancik oczywiście jest

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:53, 19 wrz 2013

Do góry
Prostota

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:52, 19 wrz 2013

Do góry
Piękne ptaszki pod begoniami

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:50, 19 wrz 2013

Do góry
Wczoraj podziwiałam wianek, dziś zyskał nową ozdobę - hortensje

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:48, 19 wrz 2013

Do góry
My też się witaliśmy w realu
Ogród poznaliśmy od razu, powiedziałam : TO TU, bo nawigacja kierowała nas do domu wcześniejszego, ale nijak niepodobnego

A przed wejściem oczywiście dzieła Moniki, ceramika artystyczna i cudne donice z marcinkami

Bajkowy ogród Weroniki 20:43, 19 wrz 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

.

Weroniko, przepiękna ta róża
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:43, 19 wrz 2013

Do góry
A u KwiatkaHolandii czyli Moniki tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=285

Mój mały raj na ziemi :) 20:42, 19 wrz 2013

Do góry
Anulka ... forum ogarnąć siem nie da ... życie toczy się na nim intesywniej niż w niejednej powieści ... arcy skomplikowanej dodam ... co dowodzi po raz enty, ze jawa dynamiczniejsza ...

po suchym lecie wrzesień to miesiąc ogrodów chyba ... bo nikt nie ma czasu ... ja też ... nie zaktualizuję danych bo sama wpadam wyrywkowo ... nie wpadać nie mogę ... nałóg ...

strzępki z tej rwącej rzeki zielonego życia mam ... to strzępki Ci zostawię ...

poza tym, ze wszyscy siem pytają gdzie Anula ? ... to:

Irenka przekopała ogród niczem najlepszy rewolucjonista ... ma oddział dzielnych rododendronów na tyłach i lekką piechotę traw na przodzie ... była u Was w Warszawie i jeden stalowy gość jej łapkę z uszanowaniem trzymał ...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1281

potem pół forum w głowę zachodziło kim facet był ... Dana zgadywankę rzuciła ... ... podejrzenia rzucono na Wokulskiego ... nie to nie Wokulski był ... Anek faceta zdemaskowała ... kanalizę w stolycy chyba zrobił

Madżen ... no oczywiście, ze Madżen szaleje ... nie dam sobie głowy uciąć ale nieśmiało wysuwam tezę, że w ogrodzie Madżen od miesiąca ani jedna roślinka nie jest pewna swego jutra ... nawet moje ukofane bergenie ... absolutnie rewolucyjny wrzesień ... i nowa perełka ... ...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=281

a tu jak trafkowo się tam zrobiło ... to dziś łatwo znajdziesz ... Pszczółka wynorała

Anek kopie i robi morze przecieru pomidorowego ... z takich gości ... nie ma litości ... nie ma miłosierdzia ...

też ma perełkę z kulek bukszpanowych nową
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=1414

Joaska milczy bo buduje ... ale na targach z fotela mnie wypchnęła

a Kasia z 1 ... robi rodkową rabatę pod sosnami ...

ja robię taras ... niezmiennie ... od kiedy już sama nie pamiętam ...

w "kwadratowym " dech zapiera ... u Any dech zapiera ...

Syla ma plazmę w ogrodzeniu ... i zagajnik brzózkowy (jak się donoram to Ci wkleję ... no widziałam ... zachłysnełam się tak ślicznie ale nie mogę przebrnąć ))) ) ...

Enya i Margarett usilnie sparwdzają czy bagażnik jest z gumy ... i powiem Anuś, że chyba ogrodowiskowe bagażniki mają szanse na Nobla w tej dziedzinie ...

a to tylko strzępek ... tyci ... tyci ...

o wszystkich napisać się nie da
...
Ogród cioci 20:32, 19 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Hura. Słonko wyszło na 5 minut.

Nie ma co piękne i tyle...choć jesienne...jesień to przecież też ładna pora roku...co my się tak czepiamy
Ogród cioci 20:30, 19 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i znowu leje i zimno. Patrzę przez okno a tu winobluszcz zmienia kolorek, na trawniku coraz więcej liści. Oj chyba już po lecie.

Ale piękne zdjęcie udało ci się zrobić
Rododendronowy ogród II. 20:30, 19 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Po długich namowach M zgodził się poszerzyc mi grządkę trawiasta z jednej strony o jakies 80cm , może metr, a z drugiej prawie wcale.To moje trawki.Dawna granica była tam gdzie czerwone małe begonie.

Bogdziu malownicza ta rabata...bardzo mi się podoba
Pozdrawiam
Mój ogród 20:29, 19 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Jesień coraz bliżej, a dzisiaj to już prawie jesiennie, Deszcz solidnie popadał, jest chłodno, ale świeżo i fajnie mimo że nie świeci słońce. Grzyby na pewno będą rosły, bo było sucho, a wiadomo grzyby tego nie lubią.

Na działce było jeszcze kolorowo, cynie jak zwykle niezawodne rozweselają ogród ferią barw . W tym roku pierwszy raz posiałam żeniszki, które od razu zdobyły moje serce. Posiałam je dosyć późno, prosto do gruntu, więc teraz są w pełni rozkwitu. Mnie podobają się ze względu na wysokość. Niewysokie doskonale nadają się na przód rabaty.

W tym roku kupiłam już pod koniec lipca powojnik bylinowy Arabela. Miał jeden kwiatek - niebieski a to mój ulubiony ogrodowy kolor. Na dodatek jeszcze w czasie transportu się złamał. Nic mu to nie zaszkodziło, w tej chwili ma dużo niebieskich kwiatków. Mam nadzieję, że na drugi raz w całości pokaże swoją urodę.

I jeszcze widoczek, który uwieczniłam będąc na grzybach.

Bożenko, ogladam i czerpię radość z oglądania, powojnik bylinowy, cudo, ten niebieski kolorek, też bardzo mi się marzy, napisz mi jak go zdobyć i jak rośnie, widzę go po raz pierwszy, masz piękne rośliny w ogrodzie, a widoczki z grzybobrania wciągają, ja też chcę do lasu na grzybki
Bajkowy ogród Weroniki 20:28, 19 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Weroniko nie czekaj tak na mój żebyś się nie rozczarowała. Ja wcale nie czekam.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, znam Twój ogród i dlatego czekam, jak wyglądał w tym roku, i jak go pokaże kamera. Co najwyżej rozczaruje mnie Tv, że tak długo każe czekać. Daj znać, żebym nie przeoczyła. Cieplutkie pozdrowienia.
.
Bogdziu, Twoja rudbekia.
A wiosną zakwitnie tu moja przylaszczka, mam nadzieję ładniejsza niż w tym roku.

Pszczelarnia 20:22, 19 wrz 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak nie mieć takich wiejskich kwiatów na wsi?

Ogród wiejski, sielski anielski I groszek mój ulubiony Tak mi się kojarzy z dzieciństwem

Pozdrawiam
Mój ogród 20:17, 19 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kocham czosnki w ogrodzie, mam ich trochę, ale w tym roku jeszcze dosadziłam.
Alium Gladiador

I ten, nazwę zapomn iałam, mam kajecik na działce z wpisami
Ten sam w fazie pąku
Mam jeszcze inne, mają niebieskie kwiaty, ale foty brak.

Przybiegłam sie przywitać Bożenko, jak zobaczyłam Twoje kule czosnkowe to od razu paluchy mi na klawiaturę uciekły, fajnie masz i cieszę się razem z Tobą z ogródkowych niespodzianek i nie tylko, lecę na Twój ogródeczek
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 19 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Odmachuję... ale zanim wrócę do pracy..
Zbliża sie pora na sadzenie cebul, ogarnął nas szał zakupów... i często pojawia sie pytanie "Gdzie ja to teraz posadzę??"
Ja rozwiązałam ten problem, że sadzę piętrowo Dzięki czemu to samo miejsce mam obsadzone minimum trzykrotnie.. nie licząc czwartej i kolejnej odsłony w innych porach roku.

To jest to samo miejsce (chronologia w czasie zachowana)
Najpierw tu kwitną krokusy, ale nie mogę na szybko znaleźć foto...)
Potem irysy

Tulipany wczesne... i późne.. w czasie się częściowo zazębiają...

A na koniec krokosomie.. więcej się już nie dało upchać w jedno miejsce

ło matko i córko. Chyba też tak będę robić jak mi się już uda zapchać mój ogród
I tak jak obiecałam

...
...
Bajkowy ogród Weroniki 20:05, 19 wrz 2013

Do góry
Aneczka napisał(a)

A to bardzo cenna uwaga. Więc lepiej będzie przy bramce posadzić lime light skoro ma sztywne pędy A czy limelight też tak ładnie różowieje? Anabelle już mam

Aneczko, tak różowiała w ubiegłym roku.
W przyszłym roku będą cięte dwa razy by pędy były sztywniejsze.

Grandiflora a za nią lime Light.

Po lewej Grandiflora , po prawej Lime Light.

Lime Light, a za nią Grandiflora.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies