Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 11:10, 01 lis 2013

wietrzyk napisał(a)
Witam się Debro u Ciebie
Trafiłam tutaj z innego wątku i urzekło mnie to, z jakim sercem podchodzisz do swojego ogrodu i wszystkich roślin w nim rosnących
Przeczytałam na razie pierwszych 10 i ostatnich 10 stron, resztę zostawiam sobie na potem. Zmiany są imponujące. Widać na fotkach wypielęgnowany, zadbany ogród, a na awatarku uśmiechniętą jego Właścicielkę
pozdrawiam

Joanno, witaj w moim ogródeczku
Spostrzegawcza jesteś To prawda, że jestem po uszy zakochana w każdej roślince, w całym tym moim malutkim zielonym królestwie. Nie jest to wielki przydomowy ogród, ale i tak daje mnóstwo radości i przyjemności.
Zapraszam, zaglądaj, ciagle staram się cos tam pokazać, co się u mnie dzieje.
eda 23:00, 01 lis 2013

milutkiej nocki
zawitka 07:46, 02 lis 2013

Witaj Krysiu tych dni ja też nie bardzo lubie ale cóż zawsze nadzieja na poprawienie humoru to przyszłe Swięta jak pojawią się choinkowe ozdoby to weselej .Krysiu Ty masz kwitnąca hebe lubię ta krzewinke 3 razy kupowałam i ginęła .Gdzie u Ciebie siedzi i jaką ma ziemię ,bo jest piękna ???????
zawitka 07:50, 02 lis 2013

A no to znowu miałaś pracy,ale z sąsiadami tak jest
Milka 09:21, 02 lis 2013

Debra napisał(a)

Głogownik podmarzł podczas wrześniowych mrozów. Nie był okryty, no bo to było tak nagle, że nawet nie pomyslałam. Teraz ma takie czerwone kropki, a część liści juz całkiem zczerwieniała. W ubiegłym roku było tak samo. Może to kwestia odmiany. Ten mój nazywa się Red Robin.

Ja nie wiem, czy on nie jest jednak chory. Te kropki wyglądają dziwnie.

Chyba coś mu dokucza. ja sfocę moje z bliska i porównamy.. Koniecznie dbaj o wilczomlecz, bo ja tez taki chcę, może jak się rozrośnie, to się podzielisz
mój też Red Robin
Ewa4 10:09, 02 lis 2013

Widzę pożądeczek zrobiony na zimę jak zawsze czyściutko wypielone ,wygrabione pięknie.Pozdrawiam
Debra 11:13, 02 lis 2013

zawitka napisał(a)
Witaj Krysiu tych dni ja też nie bardzo lubie ale cóż zawsze nadzieja na poprawienie humoru to przyszłe Swięta jak pojawią się choinkowe ozdoby to weselej .Krysiu Ty masz kwitnąca hebe lubię ta krzewinke 3 razy kupowałam i ginęła .Gdzie u Ciebie siedzi i jaką ma ziemię ,bo jest piękna ???????

Witaj Halinko Ja wszelkich świąt nie lubię Takie świętowanie wg kalendarza jakoś mi nie odpowiada. Ale dekoracje robię
Moja Hebe rośnie w takim zacisznym zaułku pod pergolą. Musi tam być dość ciepło, bo tam też te czosnki sobie rosną. też jestem nią zachwycona. Ma towarzystwo Runianki i chyba im razem dobrze.
Ziemia tam żyzna, bo na te rabatki stale sypię kompost.
Debra 11:14, 02 lis 2013

zawitka napisał(a)
A no to znowu miałaś pracy,ale z sąsiadami tak jest

No niestety, poza tym to taki nieprzyjemny człowiek Na szczęście bardzo rzadko tam bywa i to jest pocieszające.
Debra 11:18, 02 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Chyba coś mu dokucza. ja sfocę moje z bliska i porównamy.. Koniecznie dbaj o wilczomlecz, bo ja tez taki chcę, może jak się rozrośnie, to się podzielisz
mój też Red Robin

Irenko, wilczomlecz juz masz On się na pewno i rozrośnie i rozsieje, a ja o niego zadbam. Groszkowy jest niemal w zaniku, wszyscy go tępią jak chwast, a przecież on jest taki śliczny

Sprawdzałam Głogownika pod kątem choroby grzybowej, ale to nie jest to, bo te plamy nie rudzieją, nie zasychają, liście są zdrowe, tylko mają te plamki. Nie było ich, dopóki nie przmarzł. W ubiegłym roku było identycznie, stąd jednak sądzę, że to jest reakcja na zimno.
Debra 11:19, 02 lis 2013

Ewa4 napisał(a)
Widzę pożądeczek zrobiony na zimę jak zawsze czyściutko wypielone ,wygrabione pięknie.Pozdrawiam

A chwasty nadal rosną i to jak szybko! Ziemia wilgotna, dośc ciepło, to i rosną, więc jak zawsze jest co robić

Pozdrawiam Was Oboje