Danusiu a tuje smaragd i jodła górska compacta też powinny być dołowane? Wiem, że młode przyrosty jodły są wrażliwe na kwietniowe przymrozki. Nie wiem jak radzi sobie w donicy.
Zastanawiam się czy nie rozebrać dołu tych donic(nawet dwóch dolnych rzędów), w których rośnie bukszpan i ich nie wkopać na ile się da - podobnie jak Ty robiłaś (zdaje się tylko 30cm, bo ogród jest na garażu). Może wtedy będą miały większe szanse na przetrawanie.
Druga sprawa-
Mam takie miejsce przy tarasie( którego jeszcze nie ma, a będzie zadaszony na poziomie gruntu). Taras kończy się tam gdzie tynk na cokole. Potrzebuję zagospodarować to miejsce. Jest tam oczyszczalnia i podłe pokrywy w kolorze blue. Nie bardzo wiem czym to zasłonić. Chciała bym aby rosły tu rośliny niskopienne iglaste. Może pomożecie?
duże fioletowe i białe mam posadzone po kilka kilkanaście w jednym miejscu
tutaj będę dosadzać jeszcze biale 'dmuchawce'
a tutaj mam fioletowe
i na innej rabacie
Na zdjęciach poniżej 10 dniowy młodziutki trawnik. Mam kilka wątpliwości: na zdjęciu nr 1 widać jak w obszarze na pierwszym planie prawie nic nie wyrosło choć wysiane było jednakowo. Po ostatnich deszczach w tym miejscu tworzyły się małe kałuże, nieprecyzyjnie wyrównałem. Czy to jest przyczyna?
na zdjęciu nr 2 to samo miejsce: zbliżenie nasion, z których prawie nic nie wykiełkowało.
Kolejne pytanie: choć wysiałem więcej niż określił producent trawy wydaje się, że rośnie zbyt rzadko. Co myślicie?
Wpadam na ogrodowisko tylko po to, żeby Cię zapytać czy marmoladkę pozostałą po zrobieniu soku wyrzucasz, czy pakujesz to słoików? Widzę że połówki brzoskwiń są ze skórką, więc chyba trzeba to przetrzeć przez sitko. Dosładzasz brzoskwinie, albo sok? No i czy sok pasteryzujesz czy jest do szybkiego wypicia?
Moje brzoskwinie masowo opadają z drzewa, więc muszę coś z nimi zrobić. Musu zrobiłam bardzo dużo, więc może teraz sok.
Zasypałam gradem pytań, ale wiem że mi odpowiesz.