Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Leida 21:09, 04 lis 2013

Ale przyszalałaś Ewcia z tą robotą i tymi bukami.
Uważaj na to swoje kolanko, żebyś nie przedobrzyła.
Myslę, że nie tylko ja czekam na wiosnę, żeby zobaczyć jak to wszystko po rewolucji bedzie u Ciebie wyglądało.

My w lesie młode drzewka smarujemy repelentami - ostatnio to był EMOL. Szkoda, że nic nie powiedziałaś to bym Ci troche odsypała bo kupujemy takie 10kg worki. Niestety już wszystko wysmarowaliśmy. Na pewno to można było kupić w Lasach Państwowych ale tam są tylko duże 10kg opakowania. Ale nie wiem czy nie dostaniesz tego środka w małym opakowaniu. W każdym razie sprawdzone - jak dobrze posmarowane to działa i na zające i na sarny. Chociaż nie wiem jak z jeleniami bo tych nie miałam.
Pszczelarnia 21:16, 04 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Masz Louise Odier. Kupiłam dwie w tym roku, już są wielkie. Jak je prowadzisz żeby wydobyć ich piękno? Może masz jakieś zdjęcie?

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Pszczelarnia 21:23, 04 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ewo poczytałam u Kwiatkaholandii
Głosuję za donicami z aluminium jak konewki lub nowoczesnymi ale z gliny lub szamotu, ale widzialabym takie obłe a nie prostopadłościany.... W kolorze elewacji - ciepłe jasne beże lub bardzo jasne szarości (pod kostkę granitową) i wysokie......

Madżenno spadasz mi z nieba: ileż ja tego dobra testowałam. Teraz przy okazji porządków w szopie brak miejsca się odezwał i pukam się w głowę. I myślę o sobie nienajlepiej. Wiem jedno, że na pewno muszą być wyższe, nie takie przy ziemi.
monteverde 21:52, 04 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Znowu Ewa popracowała solidnie tym razem z bukami wtrącę się do Kindzi co do Odier to róża parkowa ale można poprowadzić ją przy podporach jako pnącą
Agania 21:14, 05 lis 2013

Pszczółko, zabezpieczaj buczki Jak Wy z tymi pracami gonicie, ło matulu, podziwiam Was
ale pasja prze wielkie PASJA

kocham buczki, niestety one na glinie nie urosną lubią suche stopki mieć, więc będę podziwiać Twoje bukowe szpalery

Ewuś czy dzieliłaś jeżówki? Jeśli tak może zechcesz wymienić się doświadczeniem
Tess 22:13, 05 lis 2013

Ewo, u mnie odpowiedź na Twoje pytanie. Str. 307.
Pszczelarnia 21:07, 06 lis 2013

Listopadowe długie wieczory ....
Metamorfoza mojego zielnika: rok 2012 i rok 2013:

malgorzata_s... 21:10, 06 lis 2013

Ale super zmiana Zielnik piękny
Dzidka 21:29, 06 lis 2013

Trudno uwierzyć, że to to samo miejsce.
Pszczelarnia 21:41, 06 lis 2013

Tak, o taką obfitość nietrudno. Zioła mają to do siebie: