Elu znowu nie napisałam ,ale jak tylko znajdę czas wolny ,to się odezwę
Wiola popatrzę sobie na tą świerzbnicę -moja driakiew jest niska
Ula to koniecznie ją zapisuję na liście chciejstw teraz mnie urzeka Novalis -zaczęła kwitnąć i jest cudna-trochę jej muszę towarzystwo pozmieniać ,ale to na jesień najwcześniej
Piękne
Klon w donicy to dobry pomysł, jeśli zależy Ci na tym, by nie urosły. Trzeba im na zimę chłodnego miejsca (kilka stopni) i oczywiście nie można zapomnieć o podlewaniu co jakiś czas. Jest z tym zawsze większe ryzyko niż przy wsadzeniu do gleby, bo w zimie myślimy o pierniczkach, sylwestrze i nartach i możemy ususzyć - choć ja klona ususzyłam także w glebie ... a na serio to drzewa w donicy wegetują, nie rosną, nie jest to dla nich idealna forma funkcjonowania, tylko konieczna.
Taki dziś upał, ze tylko leżeć w cieniu i przytulić się do chłodnego worka z miętą, albo do płyty chodnikowej, albo rozkładać się z północnej strony W kolejności występują:
Bąbelek
Mała
Nowa (który potem okazał się samcem, ale imię pozostało)
Sójka i sroka mają się dobrze, podrosły, jedzą same, umieszczone w większej wiacie mogą ćwiczyć skrzydełka. Chyba nawet nie napisałam, że tydzień po sroczce doszła sójka z błękitnymi skrzydełkami. Sroka oszalała w nowym miejscu, biegała jak szalona w jedną i drugą stronę, była szczęśliwa, a sójka bardziej stonowana polatała sobie wreszcie w większej przestrzeni
Przede wszystkim na ten parkan betonowy po obu stronach puściła bluszcz zimozielony, tak aby było widać deski. Dokładać takie same kamienie nie będzie efektu.
Ponieważ tam jest wilgotno to hakomki nie wiem czy dadzą rady.
Jednak sprawdzone są hosty przy takiej wodzie (rozpryskuje się) i wilgotności.
Dobrze wyglądałaby też niska choina kanadyjska tzw tsuga.
Nic nie zmieniaj kamiorki są bardzo ladne.
Po prawej to chyba daglezja na lewo od niej te pompony tujowate bym usunele.
Po jednej i drugiej stronie przy otoczkach chosty lub tsugi i jakieś rośliny kolorowe (klony palmowe).
Może jakieś trawy średniej wysokości Gracilimusy wszystko zależy ile tam miejsca.