Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 11:13, 23 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Różanka przy oranzerii czeka na wzbogacenie oraz kwitnienie Jude de Obscure - na froncie są trzy krzaczki.

Bardzo jestem ciekawa tego miejsca jak róże zakwitną. Zapowiada się nieziemsko. Ja Jude de Obscure uwielbiam, choć to nie moje kolory. Ciągle mnie kusi zakup ale ona do lasu nie pasuje. Podziwiam więc z radością u innych
Zieleń, drewno i antracyt 11:03, 23 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Zuzo, pomidory rumiane, rabaty bujne, trawnik traci kompletnie na znaczeniu, gdy popatrzymy na rabaty i do warzywnika (tu przydałoby się więcej zdjęć ). Ja w tym roku eksperymentalnie odstawiłam chemię na trawnik, żadnych nawozów sztucznych, mam ciekawe obserwacje. Co to za fioletowa roślinka z tyłu na brzegu rabaty? Voyage piękna, może warto poczekać kilka sezonów, nie decydować się pochopnie na usuwanie róż... taka mnie naszła refleksja. Jak długo masz ją u siebie?

Mgdusko, ja mam dostać sporobolusy, zamówiłam w marcu, miały być w czerwcu i jest informacja, że JUŻ są przygotowywane do wysyłki wow, może zdążą faktycznie w czerwcu, zadziwia mnie to tempo, ciekawe, jak ukorzenione dotrą... bo zaczęłam mieć obawy.
W ogródku Martki 10:39, 23 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Hortensje Annabelle gotowe na wszystko.

Czwartek w ogrodzie nabiera rumieńców, za moment weekend

Róże piękne ale Anabelki... ale będzie pokaz
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:34, 23 cze 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wykopałam ostatnie czosnki ,wysuszę i posadzę od nowa. Doniczki pełne korzeni,najwyższa pora była na nie.

Buczki piękne mają te młode listeczki

Parocja też

Trawniki skoszone,jutro podlewanie

Oh, zwróciłam uwagę na obłędnie czystą bez chwasta kostkę, zazdroszczę

Ja już ze swoją nie mogę, niedługo będę miała kwietną łąkę zamiast kostki, tak się zioła sieją
Pokażę nasz ogród 10:25, 23 cze 2022

Do góry
Pokażę nasz ogród 10:25, 23 cze 2022

Do góry
Męskie spojrzenie:
Chwasty w trawniku 10:16, 23 cze 2022

Do góry
Michał, udało Ci się zwalczyć czymś te jasne kępy?
Nie znalazłam odpowiedzi na Twoje pytanie, a sama mam ten sam problem

michal_chudzik napisał(a)
Koledzy pomozcie, w moim trawniku pojawilo sie od groma jakiejs trawy niepożądanej, pytanie co robic? Czy jakis oprysk np puma pomoze? Wyglad to paskudnie na tle ladnej trawki a wrecz jest tego juz strasznie duzo no i nie ukrywam wrecz mnie to denerwuje. Trawa ta ma szerokie blaszki i choc zdjecie tego do konca nie pokazuje wyglada to paskudnie na tle tej ladnej

ogród (nie)Mocy 10:13, 23 cze 2022

Do góry
Witam, to może ja napiszę odnośnie tej rudbeki. Jak wysiałam to też się okazało, że nie wszytkie są takie jak Cherry Brandy akurat te które podarowałam koleżance. Moje okazy były zgodne z odmianą, ale kolejne lata już nie- samosiejki. Niestety nie wszystkie mają takie same cechy jak rodzice ale i tak fajne.

Rudbekie nie są Cherry Brandy, ale są piękne

Ogrodowe wariacje 10:10, 23 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Szalwia też piękna w tym roku

Wszystko tu piękne

Ogrodowe wariacje 10:08, 23 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Kupione piwonie do wazonu są śliczne, stoją już tydzień, chciałabym takie w ogrodzie
Różyczki są moje

❤️
Ogrodowe wariacje 10:08, 23 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Lubię patrzeć na nową rabatę późnym popołudniem i pod wieczór, taki był zamysł jak powiększymy taras

Moja druga połowa twierdzi, że brakuje średniego piętra, czegoś niewysokiego na pniu zwłaszcza jak wytnę czosnki.

Pieknie jest! Moim zdaniem niczego tu nie brakuje.. No patrz! Twojej Połowie się buszu zachciało na tejże rabacie
Ja bym nic ni dosadzala a już w żadnym wypadku szczepieńca - drzewko tam rośnie - wystarczy
Ogród do odnowy 10:08, 23 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

i to ujęcie muszę zacytować
W ogródku Martki 10:07, 23 cze 2022

Do góry
Biedronki ratują jabłonkę Tina, u Was też jakiś nowy rzut biedronek?
Ogród do odnowy 10:05, 23 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Sporą kolekcję piwonii uzbierałaś. Jest na czym oko zawiesić.
Doktorka( Souvenir du dr Jamain), który róśł na studziennej i każdego roku łapał rdze, przesadziłam rok temu na bardziej słoneczne stanowisko. Zmężniał, zdrowy jest jak ryba i kwitnie wspaniale. On ma niesamowite kwiaty. Jak aksamit. Żadna inna moja róża nie ma takich eleganckich kwiatów.
Kanciki na glinie utrzymują się dość długo. Wyrywam tę koniczynę, bo wciąż jeszcze mam więcej trawy niż chwastów. Ale nie mam złudzeń, że potrwa to długo.

Jak ten ogród stanowił trawnik z perzu i innych dobrodziejstw zielonych najpiękniejszymi akcentami były dla mnie krzaki peoni - zapach, pokrój i liście zdobiące do jesieni... tak mi z tego sentymentu zostało i upchnęłam ich trochę w rabacie

Doctorek rósł w cieniu przy ścianie domu ale bardzo był biedny, przesadziłam go jakiś czas przy płocie w półcieniu i dopiero pierwszy raz zakwitł - cieszy oczy i pachnie Zdrowy ale w tym roku skoczek (?) pożera mi część róż. Nie mogę zdobyć się na opryski

doszczętnie zeżarta glauca

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:04, 23 cze 2022

Do góry
Agi2006 napisał(a)
I widok od dołu na mniejsze schodki

Fantastycznie ! Super schodki, placyki i inne betonowe twory
Czekam na finisz i nogami przebieram
Ogród do odnowy 10:01, 23 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gosia, no talent niesamowity masz do fotografii
Bajeczne ujęcia. Chyba przestanę fotki robić bo wstyd. Dobrze że twoje zobaczyłam już po wrzuceniu swoich bo bym się w sobie zamknęła.

i dziękuję bardzo za pierwiosnki odebrałam od Ani jak wracałam z wycieczki Ale ich dużo. CMOK
ogród (nie)Mocy 10:01, 23 cze 2022

Do góry
Tu zdjęcie mojej werbenki, trochę niewyraźne ale widać kfiatuszki

A tu chciałam jeszcze pokazać jak cis super odbija- z takich bidulek w rok takie ładne misie się zrobiły.. a pomyśleć, że myślałam, że skończą na kompostowniku.. jednak doniczka nigdy nie będzie dobra, a cis w ziemi, to sobie radę da:

Tak było rok temu w lipcu:

tak jest teraz:

Ogród do odnowy 09:57, 23 cze 2022

Do góry
szałwie

biała - kiedyś, gdzieś kupiłam jedną sadzonkę i tak sobie trwa w półcieniu i co roku cieszy oko

W ogródku Martki 09:57, 23 cze 2022

Do góry
Byliny i jednoroczne - też nie próżnują.

Chaber, który miał być purpurowy - dostosował się do reszty towarzystwa.

Krwawnik Coronation Gold - sprawdziłam nazwę i jakoś od razu zyskał w moich oczach

Hortensje Annabelle gotowe na wszystko.

Czwartek w ogrodzie nabiera rumieńców, za moment weekend

W ogródku Martki 09:57, 23 cze 2022

Do góry

A Jude de Obscure niedługo …
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies