Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zacisze 12:28, 07 sie 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Poleżałam na leżaczkach,
ale jeszcze chętniej pospacerowałam żeby kwiatki oglądać.
Wspaniałe wrażenia są z Twojego zacisza.
A jakie to trawy z tym czosnkiem główkowatym?- dobre połączenie

Witam!
Ta trawa to rozplenica japońska Pennisetum alopecuroide czyli potocznie: piórkówka.
Tutaj sadzona z ubiegłego roku.

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 12:25, 07 sie 2013

Do góry
To śmiało możesz to pudło zaadoptować Maluch chyba się nie pogniewa

Dzisiaj dostałam przesyłkę z Anglii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 07 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Irenko, praca kolosalna!

Było pięknie, bo był taki busz, ale teraz będzie jeszcze piekniej, bo będzie bardziej przejrzyście, mniej gatunków, zgrupowane, więcej trawek, mniej bylin, które wyglądają dobrze tylko przez krótki okres.

Te variegaty cięte w kostkę wygladaja bardzo elegancko, a ta Twoja szeroka pasiasta trawa (ta sama, co ją mam od Ciebie )) jest absolutnie cudowna. Hakone widzę masz też wielką i piękną.

Zmiany w ogrodzie i przesadzanie to po prostu konieczna konieczność
Ciężko, wiem coś o tym. Posadzenie kilku roślin w tym upale, to już jest wyczyn, a taka ogrodowa rewolucja.....

Ale psie budy zostają, mam nadzieję. Tak pięknie sobie stały pod winogronkiem.

Krysiu, jak klarownie ujęłaś, to co robię, tak właśnie chcę; byliny dość szybko brzydną, a ogród ma cieszyć cały rok i nie przysparzać tylko pracy i tak będą kwitnąć przecież róże, piwonie, orliki, floksy, ostróżki, lilie, dalie, tulipany i przebiśniegi, krzewy i wiele innych..

czeka mnie jeszcze zakup cisów, 3 formowane i z kilkadziesiąt na obwódkę, muszę poszukać w dobrej cenie
trawka dokładnie ta, co wysłałam, z niej zrobię u siebie skarpety pod cyprysiki nutkajskie
ale mam i inne ładne trawy, jeszcze nie wiem, gdzie je przesadzić, aby był najlepszy efekt; no i dojdą hakone i miskanty Ml w większej ilości, ale pisałam
zastanawiam się jeszcze nad miskantem Gigantusem, mam 2 miejsca, gdzie byłoby idealnie, myślę...
budy i winogrona zostają, jak są, nawet mnie to nie razi

no to trawek trochę

Ogrodowe zacisze 12:17, 07 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Marysiu....dzieki za spełnienie mojej prosby.. i za fotki...... twój ogród nieustannie mnie zachwyca swoja kompozycja, klimatem, dorodnymi roslinami...
Nie dość że mas piękny ogród... to jeszcze jak czytam... ...bez komarów... o rany... gotowa jestem reszte lata przesiedziec u ciebie zamiast u siebie, gdzie fruwają i kąsają te nienasycone bestie....

Witam Małgosiu!
Pogoda dopisuje, komary na wymarciu. Nie jest źle

Liliowo i kolorowo:) 12:11, 07 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/431450/original.jpg[/img] [img

Cudny kolor!
lubię taki w ogrodzie, widać go z daleka
A pachnie?
Pozdrawiam Danusiu .
Już jest gorąc!!

Celinko mysle, że jedna z ładniejszych Pięknie pachnie ale to słónce palące je i tak wykończy a szkoda .
Upał jest okropny a mój cukier totalnie idiocieje Ale uff jeszcze dwa dni i oby nie było gwałtownych burz
Z czym zasadzić tuje?? 12:10, 07 sie 2013

Do góry
witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé

dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy

oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego

Ogrodowe zacisze 12:05, 07 sie 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie z Bieguna Ciepła

dziękuję Kochana, również pozdrawiam :*
śliczny avatarek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 07 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A teraz pozdrawiam Irenko i rozumiem, ze wiaterek powiewał, w naszej robocie też, mimo 31 stopni było znośnie, a ja robię przeróbkę ogrodu, mam niezłą zagwozdkę

Danusiu, jak ty masz zagwozdkę, to co ja mam powiedzieć!! ale jestem ciekawa

a ja mam problem, co tu zrobić, wyciepałam wszystko i co dać, aby ciągle chwasty mi nie zarastały?
Ogrodowe zacisze 12:02, 07 sie 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Marysiu dzięki za nazwę tego środka na komary
Pospacerowalam już poraz któryś po Twoim Zaciszu i błogo mi....
Czekam na dalsze odsłony lata
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego słonecznego odpoczynku

Pozdrawiam serdecznie!

Trochę wody dla ochłody

Ogrodowe zacisze 11:56, 07 sie 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
witam i zostawiam pozdrowienia :*

Pozdrawiam serdecznie z Bieguna Ciepła

Kondziowy Ogród :) 11:44, 07 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Danusia ma rację... bylinowe nasadzenia są ładne okresowo... i to wielka sztuka stworzyć ogród z bylinami co będzie estetyczny cały rok.... o ile to wogle jest możliwe. Moja wyobraźnia nie sięga tak daleko i jestem na etapie, że byliny nie mogą być ładne cały rok. Dlatego ja byliny daję jako akcenty, a rabaty bylinowe dalej od domu... i wiem, że to musi być brzydkie przez większość roku... coś sadzę po sąsiedzku by odwracało wzrok w tych mniej ładnych okresach.

Specjalnie dla Ciebie moej królestwo Mordoru... jak kwitło było ślicznie, a teraz jest tak.... i inaczej trudno by było.....

Ale 2 metry dalej jest tak Nie ejstem perfekcjonistą i przechodzę ze spokojem dalej ... i tylko mówię .."mus poprawić"
Aniu ja wiem pokazałem co chciałbym osiągnąć to znaczy kolory wszystko kwitnące pachnące o to mi chodzi taki styl nie wiem jak go określić hi hi hi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 07 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko spieszę wyjaśnić że zdjęcie z zeszłego roku ze zlotu u Madżenki

no to ja gapa, ale jakoś nie pamiętam tej apaszki!!
niemniej, cudnie
ciepłam nasiona werbeny, nie licząc na cokolwiek i patrz Danusiu, mnóstwo tego, tylko kiedy zbiera się nasiona na następny rok, czy sama się nasieje?... i czarna malwa w końcu kwiaty pokazę, potem zmieniam jej miejsce, wędruje do naparstnic

Spacer po moim ogrodzie 11:28, 07 sie 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 07 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A ten bukszpan variegata ... Aaaa.. Dziś dopiero zobaczyłam go u Ciebie z tak bliska :!.. Śliczna bestyjka

a owszem, ale trudny, ciągle coś im dolega, póki co doszły do siebie

a takie liliowce jeszcze kwitną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 07 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Hmmm .. Ja wiem ,że moja beszczelność jest bezgraniczna ... Ale jak Ci zostanie... To ja ciutek chętnie przygarnę

Tym bardziej ,że wszystkie moje roślinki - skarby -Podróżniczki mają się znakomicie

Elu, nie ma sprawy, wyślę, ale w następnym tygodniu, bo jednym rzutem będę robić przesyłki
upał musi zelżeć, bo się zaparzą rośliny!

i takie jeżówki mam, one ciut niższe, musiałam je odszukać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:19, 07 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko...Irenko...jak Ty możesz w tym upale tak tyrać?????????
Jesteś niesamowita...

Chcę tą żółtą dalię też, koncepcja kolorystyczna mi się zmieniła na tej rabacie Będzie wsiowa rabata, kolorowa pod salonem

Coś Cię użarło znowu?

Kasiu, no sama nie wiem, wariatka ze mnie i tyle
ale potem siadam na leżak i delektuję się tym, co do przodu popchałam
mój M. też niezły wariat, wczoraj 100 konewek nosił i podlewał swoje rh pod murem, no ale to dla zdrowia
to żółtą też masz u mnie jeszcze kilka nadal w pąkach, ale późno, ale nie pędziłam ich, tylko późno bezpośrednio w grunt sadziłam chyba pająk, ale już ok
a to ta trawa o której pisałyśmy, tu skoszona przez M. więc w tej chwili znowu ładna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 07 sie 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Zmiany aż huczy! Ale lilie to masz cudne! A ja właśnie zamówiłam różne lilie na jesień, też je uwielbiam!
Ale twoje cudniaste! Pokazuj jenczęściej! Ja tak uwielbiam kwiaty!

Anitko, no to obie kochamy się w liliach, a ten zapach pod wieczór, jak wszystko podlane...boski
kupuj i sadź, ja już nie kupuje, mam sporo, niech się rozrastają
i dla ciebie ta pięknota, super wyglada z białymi ostróżkami i miskantem ML
Mój ogród to moje szczęście. 11:12, 07 sie 2013

Do góry
Widać go trochę na tym zdjęciu dolna prawa strona zdjęcia.
Ogrodowe zacisze 11:06, 07 sie 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Romantyczny zakątek na poprzednim zdjęciupozdrawiam Marysiu uf jaki upał

Mireczko!
Rano jest tam taki fajny chłodek, ale za to popołudniu zachodnie słońce podgrzewa nas tam jak na patelni!
A jak się jeszcze zapali grila ....!..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:02, 07 sie 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)

Nieee, Irenko bo ja właśnie mam swoje sadzonki i już takie ładne. A tu nagle jedna z moich guru ogrodowych czyli TY- piszesz ze wywalasz. Uf na szczęście nie wszystko.
Bo już myślałam, że to jakiś niewypał i usuwasz całość

nie, nie, tylko nadwyżki, pozostałe pzresadzę, aby nowy łan stworzyć, ale teraz za gorąco, więc poczekam
guru, no no, ale zaszczyt!
to i kwiatki dla ciebie, moje hortki ogrodowe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies