Krysiu, jak klarownie ujęłaś, to co robię, tak właśnie chcę; byliny dość szybko brzydną, a ogród ma cieszyć cały rok i nie przysparzać tylko pracy i tak będą kwitnąć przecież róże, piwonie, orliki, floksy, ostróżki, lilie, dalie, tulipany i przebiśniegi, krzewy i wiele innych..
czeka mnie jeszcze zakup cisów, 3 formowane i z kilkadziesiąt na obwódkę, muszę poszukać w dobrej cenie
trawka dokładnie ta, co wysłałam, z niej zrobię u siebie skarpety pod cyprysiki nutkajskie
ale mam i inne ładne trawy, jeszcze nie wiem, gdzie je przesadzić, aby był najlepszy efekt; no i dojdą hakone i miskanty Ml w większej ilości, ale pisałam
zastanawiam się jeszcze nad miskantem Gigantusem, mam 2 miejsca, gdzie byłoby idealnie, myślę...
budy i winogrona zostają, jak są, nawet mnie to nie razi
Celinko mysle, że jedna z ładniejszych Pięknie pachnie ale to słónce palące je i tak wykończy a szkoda .
Upał jest okropny a mój cukier totalnie idiocieje Ale uff jeszcze dwa dni i oby nie było gwałtownych burz
witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé
dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy
oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego
no to ja gapa, ale jakoś nie pamiętam tej apaszki!!
niemniej, cudnie
ciepłam nasiona werbeny, nie licząc na cokolwiek i patrz Danusiu, mnóstwo tego, tylko kiedy zbiera się nasiona na następny rok, czy sama się nasieje?... i czarna malwa w końcu kwiaty pokazę, potem zmieniam jej miejsce, wędruje do naparstnic
Kasiu, no sama nie wiem, wariatka ze mnie i tyle
ale potem siadam na leżak i delektuję się tym, co do przodu popchałam
mój M. też niezły wariat, wczoraj 100 konewek nosił i podlewał swoje rh pod murem, no ale to dla zdrowia
to żółtą też masz u mnie jeszcze kilka nadal w pąkach, ale późno, ale nie pędziłam ich, tylko późno bezpośrednio w grunt sadziłam chyba pająk, ale już ok
a to ta trawa o której pisałyśmy, tu skoszona przez M. więc w tej chwili znowu ładna
Anitko, no to obie kochamy się w liliach, a ten zapach pod wieczór, jak wszystko podlane...boski
kupuj i sadź, ja już nie kupuje, mam sporo, niech się rozrastają
i dla ciebie ta pięknota, super wyglada z białymi ostróżkami i miskantem ML
Mireczko!
Rano jest tam taki fajny chłodek, ale za to popołudniu zachodnie słońce podgrzewa nas tam jak na patelni!
A jak się jeszcze zapali grila ....!..
nie, nie, tylko nadwyżki, pozostałe pzresadzę, aby nowy łan stworzyć, ale teraz za gorąco, więc poczekam
guru, no no, ale zaszczyt!
to i kwiatki dla ciebie, moje hortki ogrodowe