Luki, początkowo zmartwiłeś mnie informacjami o Fire Alarm, ale w sumie dzięki Tobie więcej jej nie kupię i zostanie kasa na inne cuda żurawkowe. Dzięki za spotkanie, miło było porozmawiać
Łukasz.. mi się już nie chce jeździć..... 600 km w jedno popołudnie (wyjechałam z domu o 13) to dla mnie już wystarczająco ... chyba, że to będzie 600 km autostrady to mogę 200 dorzucić ekstra
Gapię się teraz w fotki ze spotkania u Szmitów i dobrze, że kropi z nieba..bo podlewa i nie pójdę machać łopatą na swoich rabatach.. po takiej porcji zdjęć ma się ochotę wszytko zaorać i zacząć od nowa ..
I dla miłośników bylinek mój busz. Miejsca mało i ze wszystkim żal się rozstać..
Tak, tak to prawda, oboje z Łukaszem obmyslalismy sposób na zawłaszczenie tego cudeńka
Choć ja sama jeszcze wiele, wiele innych roslin bym stamtąd chetnie "adoptowała"...
No wiesz co, strzelam focha być tak blisko i nie wstąpić przecież to tylko 120km, no jak rzut beretem
Fajnie, że w Twoim pośpiechu wpadłaś Gośkę odwiedzić
W oczekiwaniu na zdjęcia z drona bardzo dziekuje za info o stożku. Własnie takie zamierzam meic na tyłach domu, moje formuje 3 rok i na razie małe, ale ten na zdjeciu jest boski. Wklejcie proszę to zdjęcie do watku o grabach
Gocha świetny ten buk! Dzieki za zdjęcie
Łuki takiego buka tez w kilka lat wyhodujesz. Ja za sprawa Danusi wycielam budleje i wsadziłam 8 purpurowych bukow, ktore formuję na plaskie ekrany od roku... Pewnie jeszcze z 4 lata poczekam na efekt taki jak na fotce z bukiem
Kupuj, nie zastanwiaj się, bo gdy rozepniesz buka za rok bedziesz miał juz wąska przesłonę. Buka kupisz za 100 zł, wazne aby był w miarę młody ale wysoki z miękkimi gałazkami, ktore mozna rozpiąć
Luki, ja po prośbie . Kuknij do mnie na stronę 762. Zrobiłąm tam zdjęcie powiększonej rabaty pod gruszką. Nie jest jeszcze zapełniona i tak sobie myślę, czy by tam jakiejś róży nie posadzić. Nie wiem czy to odpowiednia ilość miejsca, czy za mało bo na różach nie znam się nic, a nic. Nie odróżniam, ani rodzajów, ani odmian, ani gatunków, czy czego tam jeszcze. A może lepiej do końca bylinami polecieć? Doradź jak możesz. Ania Monteverde doradziła mi, że może być tam róża rabatowa, ale pomyślałam, że jeszcze i Ciebie zagadnę. Z Góry dzięki.
Marzenko jestem na 90% pewien, że to był grab bo się przyglądałem, ale byłem bardziej zachwycony wielkością i idealnym uformowaniem.
Teraz żałuję, że nie zrobiłem dla Ciebie zdjęcia pewnego buka purpurowego, ale tak się nim zachwycałem, że nie pomyślałem nawet o zdjęciu. Wielki ekran tak 2,5x2,5metra i na dodatek można było go chyba nabyć
Może ktoś ma zdjęcie wielkiego ekranu z buka, który stał w ogromnej donicy po drodze do ogrodu?
Ewciu ja w zeszłym roku kilka wsadziłam więc na dłuższą metę nie wiem. Wszystkie wyszły i są ładne choć ponoć mączniaka mogą łapać Luki ma dłużej i nie narzeka
Trzeba porównywac obydwa zdjęcia bo niektórzy na jednym mało widoczni
Stojący:
Od lewej:
Pani z obsługi,
Gocha-Kolorowy ogród
z tyłu M Ani z kamiennego
przed nim towarzyszka Ronina-Michala
przed nią Basia
Ania z kamiennego, Ciocia Gosia
z tyłu Ryska
w czrnym Kindzia
z tyłu Witek
przed nim Agnieszka Kapibara Drzewulcowo
Ren 133
z tyłu M Ani An-Tre
przed nim Ana-Art
z tyłu Tengel
przed nim Luki
w granatowej bluzce GabiK
z Tyłu Andrzej
okulary na głowie Kasik
Bożena -Babopielka
za nią Grzes M Kasi
potem ja-Bogdzia
pani Jasia Szmit
kolezanka Babopielki
obok pani Joanny Mariolka -koleżanka Margarete
za nią Margarete
koło Margarete-Robert
przed nią Kasya
obok w jasnym sweterku Kuklik z córka
Kondzio (na drugim zdjeciu leży
Rzad niskich na zdjeciu
Iwk4
EPodlas
Małgocha -Moje spełnione marzenie
Ivvvonka
Pani przyroda
przed nią Hania
przed Danusia Gosia z Kubusiowa
przed nią leży Gaby3003
Danusia
Yolka
blondynka uśmiechnięta Ela -bez wątku
z dzieckiem Abiko
An-Tre
Sebek
i brakujacy
Margo, Nikita i Ewa777 ale to nie wszyscy którzy byli.
Pierwsze.
Od góry Ciocia Gosia (mła), Kasia Kindzia ,,Ogród z łezką, , Za nami Witek em Danusi,obok Agnieszka Kapibara ,,Drzewulcowo,, Ren 133,
Poniżej od lewej Bożenka Epodlas, Małgocha ,, Moje spełnione marzenie,,,Renia. Mariola Pani przyroda, Welka, Hania.
Drugie.
Panów na tyłach przepraszam ale poza Trzęsień emem Kasi ostatnim po prawej nie pamiętam.
Od lewej Ana Art, Luki, Gabrysia, Kasik,..., kawałek Bogdzia
Koło Danusiu po jej prawicy Hania,... Po lewicy Yola ,,Ogród z widokiem na jezioro,, , leży Gabrysia.
Danusiu były jeszcze dwa piękne liliowce, ale nie chciałem wchodzić głęboko w rabaty
Zawsze chciałem zobaczy jak wygląda taka wielka szkółka w rzeczywistości i dzięki uprzejmości Państwa Szmit mieliśmy taką możliwość
Porządek i czystość utrzymana na zagonach wręcz perfekcyjna
Nawet na terenie produkcyjnym były idealnie zadbane trawniki, rabaty z roślinami i na dodatek wszystko podpisane, tylko podziwiać.
Dział bylinowy to już był raj