Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

margaretka3 11:30, 13 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

A zacytuje wszystkie widoczki! A co, warte są tego!
Bo ja z takimi widoczkami przed oczami wracałam w piątek w nocy do domu Dzięki nim podróż była mega przyjemna i kolorowa

Aniu!
Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za gościnę, ogromną dawkę ogrodowych wrażeń i kwiatuchy
Nie wiem, co podobało mi się najbardziej, po prostu nie umiałabym wybrać. Wszystko mi się podobało! Zaskoczył mnie skalniak, że on bardziej bylionowy (z wysokimi bylinami) niż skalniakowy.
Kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że ogród bylinowy to właściwa dla mnie droga Tak, długa, wiem...
A styl przedogródka, choć ładny i elegancki, szybko by mi się znudził.

A od mamy mam polecenie kupić jej perukowce, zaraziła się

Doczytałam, że wczoraj przejeżdżałaś w pobliżu (2km od Twojej trasy), następnym razem zdradź, w jakie strony się wybierasz, spora lista zapraszających się zbierze Ja też bym chciała Cię ugościć.
Luki 11:50, 13 lip 2015

No wiesz co, strzelam focha być tak blisko i nie wstąpić przecież to tylko 120km, no jak rzut beretem
Fajnie, że w Twoim pośpiechu wpadłaś Gośkę odwiedzić
Urszulla 15:30, 13 lip 2015

Aniu, rozumiem smutek Łukaszateż lubię Twoje panoramiczne zdjęcia.
Milka 16:15, 13 lip 2015

Aniu, kiedy do Gosi zdążyłaś się wybrać!! fajnie zwłaszcza, że na 5-leciu nie byłyśmy, ogród cudny, kiedyś muszę obejrzeć
Milka 16:17, 13 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Wiem, wiem jakie macie zimy

I mój busz... niestety jeżówki są beznadziejne w tym roku..ze wskazaniem że wiele zanikło.. brak zimy im nie służy Po prostu wygniły
Ale i tak kupę nowe .. bo je lubię ..

Te zwykłe ci wygniły, czy odmianowe? bo te zwykłe u mnie to najmocniejsze rośliny, nawet na upały wytrzymałe.
malgorzata_s... 16:22, 13 lip 2015

Właśnie wczoraj się śmiałyśmy że gdyby Ania napisała jaką trasą jedzie to chyba tydzień w drodze by spędziłaMiała po drodze Dębicę , Tarnów, Kraków ( wiele ogrodów więc tu z 3 dni), Wadowice, KalwarięNo i w mojej okolicy też z trzy dniChyba więc i tydzień by nie starczył
Milka 16:33, 13 lip 2015

Pewnie tak by było
Mala_Mi 17:28, 13 lip 2015

margaretka3 napisał(a)

A zacytuje wszystkie widoczki! A co, warte są tego!
Bo ja z takimi widoczkami przed oczami wracałam w piątek w nocy do domu Dzięki nim podróż była mega przyjemna i kolorowa

Aniu!
Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za gościnę, ogromną dawkę ogrodowych wrażeń i kwiatuchy
Nie wiem, co podobało mi się najbardziej, po prostu nie umiałabym wybrać. Wszystko mi się podobało! Zaskoczył mnie skalniak, że on bardziej bylionowy (z wysokimi bylinami) niż skalniakowy.
Kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że ogród bylinowy to właściwa dla mnie droga Tak, długa, wiem...
A styl przedogródka, choć ładny i elegancki, szybko by mi się znudził.

A od mamy mam polecenie kupić jej perukowce, zaraziła się

Doczytałam, że wczoraj przejeżdżałaś w pobliżu (2km od Twojej trasy), następnym razem zdradź, w jakie strony się wybierasz, spora lista zapraszających się zbierze Ja też bym chciała Cię ugościć.

Małgosiu.. jeszcze będzie okazja .. przyjemności trzeba sobie dozować, by się nie "przejadły"

Ja rozpaczam, że krzaki się rozrosły... i wypierają mi byliny z rabat. Po prostu czarna rozpacz.. łażę po ogrodzie i dumam gdzie by je upchnąć, a nie zeszpecić ogrodu.

I cieszę się, że się podobało. Bo grono miłośników bylinówek jest całkiem spore i to nawet tu na forum.. Wcale nie jest tak, że tylko bukszpany, hortensje, żurawki i trawki, jak czasami się czyta złośliwe komentarze.

A skalniak jakoś tak się sam wypiętrzył. głównie rozwarami co się powysiewały same

Mala_Mi 17:33, 13 lip 2015

Luki napisał(a)
No wiesz co, strzelam focha być tak blisko i nie wstąpić przecież to tylko 120km, no jak rzut beretem
Fajnie, że w Twoim pośpiechu wpadłaś Gośkę odwiedzić

Łukasz.. mi się już nie chce jeździć..... 600 km w jedno popołudnie (wyjechałam z domu o 13) to dla mnie już wystarczająco ... chyba, że to będzie 600 km autostrady to mogę 200 dorzucić ekstra

Gapię się teraz w fotki ze spotkania u Szmitów i dobrze, że kropi z nieba..bo podlewa i nie pójdę machać łopatą na swoich rabatach.. po takiej porcji zdjęć ma się ochotę wszytko zaorać i zacząć od nowa ..
I dla miłośników bylinek mój busz. Miejsca mało i ze wszystkim żal się rozstać..

Mala_Mi 17:36, 13 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Aniu, rozumiem smutek Łukaszateż lubię Twoje panoramiczne zdjęcia.

Ale na panoramach nic nie widać

Jak powtarzam focie to sorki, nie pamiętam co wrzucałam.

Na upale a potem z powodu wiatru.... katalpa kwitła kilka dni.. i finito..