Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 12:42, 25 paź 2013

Do góry
Miłego dnia

W kamiennym kręgu od początku 12:40, 25 paź 2013

Do góry
Kryształki

W kamiennym kręgu od początku 12:38, 25 paź 2013

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających dzisiejszy spacer po ogrodzie

Perukowiec

Rabata wrzosowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 25 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

O matko, co za widoki!
Jaka to thuja na pierwszym zdjęciu. Czyżby Aureospicata?

Co za berberysiska!

Jak ja Ci zazdroszczę rozmiarów Twojego ogrodu, rozmiaru, okazałości tych roślin, charakteru Twojego ogrodu, bo z wszystkich pieknych ogrodów tutaj, ten Twój mi najbardziej pasuje.
Ile on ma duszy! Ile natury ale pod delikatną ręką!

Just perfect!
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:55, 25 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać

Piękne dekoracje okienne!
A szyszki do czego chcesz wykorzystać, może coś skopiuję bo w moim lesie ich nie brakuje
Ogród Eli 11:53, 25 paź 2013

Do góry
przez parę lat próbowałam,, hodować '' chryzantemy ale efekt nie powalał i w tym roku odpuściłam a szkoda bo miałabym troszkę kolorków moja mama jest, jak dla, mnie mistrzynią w tej dziedzinie

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:52, 25 paź 2013

Do góry

Tak wygląda ten zakątek z iglakami z innej strony, rabatka do zagospodarowania jest jakby za kratką w głębi
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:47, 25 paź 2013

Do góry
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać
Leśne Wzgórze 11:42, 25 paź 2013

Do góry

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:42, 25 paź 2013

Do góry
MarzenaG napisał(a)

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Chciałam połączyć ten pas z reszta rabaty w głębi. Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona,

Wzdłuż całej długości muru czy tylko fragment pomiędzy forsycją a resztą roślin wgłębi zdjęcia?
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:38, 25 paź 2013

Do góry
agam napisał(a)
Według mnie "Wojtek" nie jest najlepszym cisem do osłonięcia muru. Rośnie bardzo wąski. Już lepiej kup cis pośredni hicksii lub hilli. Hortensje i żurawki będą ok. Żurawkę polecam "georgia peach" ma śliczny kolor, duże liście i bardzo szybko rośnie. Pozdrawiam.

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Poza tym jakieś byliny o dużych liściach- ale te niestety są ścinane przez współwłaścicielkę
Chciałam połączyć ten pas z resztą rabaty w głębi.
Posadzić takie rośliny żeby nie można -nie trzeba było ich ogałacać.
Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona, może też hortensje tam bliżej iglaków-tylko czy będzie to dobre miejsce. Jakieś rośliny zimozielone, berberysy-może.
Na razie intensywnie planuję.
Leśne Wzgórze 11:34, 25 paź 2013

Do góry
moja paradise joyce nadal trzyma się świetnie:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ania i z tyłu widzę front robót. Ale się u Ciebie dzieje. Ale linie piękne, zmiany w dobrym kierunku. Wyjść z podziwu nie mogę. I dodam, że ten przedogródek pasuje do Ciebie. Piękne linie nasadzeń.

I ja zapuszczam podlewanie - masakra.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:24, 25 paź 2013

Do góry
Oprócz begoni planuję tu w przyszłym roku żółte, niskie trawki wsadzić. A może lepiej żurawki?

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Synuś walczy ze ścieżką... nie wiem co wyjdzie, ale niech sie uczy

Aniu, a Maciek nie chciałby pojeździć na nartach? W moich stronach? Też mam ścieżkę do ułożenia.

Fajnie, fajnie - bardzo mobilizujący widok. Że plan, dyskusja i działanie. Tak lubię.

ZROBIŁO SIĘ bardzo ELEGANCKO.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 25 paź 2013

Do góry
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 25 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Coś niezwykłego!
To jest rewelacyjny obrazkowy instruktaż jak i gdzie sadzić cebulki, by ogród wyglądał zjawiskowo na wiosnę.
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:25, 25 paź 2013

Do góry
[

tu widać brzydkie nóżki ale aż tak się nie schylam - fakt że to kwiecie nie jest dla wyczesanych ogrodów

Patrzę na tę fotkę z brzydkimi nóżkami i już widzę podpowiedź dla siebie i może dla ciebie, musimy dołem coś posadzić, co zasłoni i juz po problemie
ja chyba dam trawki i rozchodnik, zwłaszcza do tych wysokich
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 25 paź 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I rozwiązanie zagadki z 16 września:
pamiętacie to?

tu inspiracja:

a tu juz gotowe do wykorzystania w ilości 4 sztuki

Gosiu, rewelacja, na bank skopiuję!
w środku jest ziemia i dziurka na odpływ wody, czy też są w donicach rośliny?

lampy ultranowczesne, ale do twojego stylu pasują zarąbiście
rzeźby efektowne
O....! 09:57, 25 paź 2013

Do góry
miło mi Kondzio, GorAna, Ania asc, Gabrielo, Bogdziu, Agnieszko, Irenko, malkul, Debro, Zbysiu

a teraz zdjecie sprzed chwili z wysokości... ale to kółko yia małe, a ma przecież średnicę 8 m

mgły, nie widać gór, ale zaczyna wychodzić słońce, idę do ogrodu, który zaniedbałam ostatnio...liści w części parkowej jest chyba tona...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies