Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:26, 04 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kfiotki....
Ten bodziszek kwitnie caaaaaały sezon, od wiosny...... mus poszukać nazwy....

Za rok godecja zdominuje moje rabaty, jest śliczna

To bodziszek czerwony U mnie wyeksmitowany na zewnątrz działki wraca przez ogrodzenie; jest bardzo ekspansywny, ale ładny

A ja myślałam, że godecja jest jednoroczna, chyba, ze liczysz na nasionka?

Do góry
asc napisał(a)
Niedziela .. i czas na posprzątanie basenu.. oprócz wrzucenia chemii to jedyna czynność konieczna do utrzymania czystości....
Odkurzanie

Opalanie????? No cóż wejść na materac nie tak łatwo....

Stać odwrotnie też trudno... ale nogi sie opalają

Lepiej popływać
Chyba Ania wraca churrrra

Do góry
Krzak Graham Thomas to chyba najbardziej udany egzemplarz róży.... chociaż rozlazły to krzew jako krzew wygląda dobrze... no i zaczyna sie "drugie tłoczenie" (super określenie... mus poszukać która to wymyśliła)

Ryby......

Ograniczniki dla psa..

Nowe fasolki na katalpie..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:23, 04 sie 2013

Do góry
I po wpisach u Konstancji poszłam oglądać moje kostrzewy..... muszę sie za nie wziąć... też chcę ładne mieć.......
Iza, któraś z tych Iza to matki Bo chyba każda inna...

Bo u mnie to tak rosna byle jak Wyciepuję ilość gatunków i trza wydobyć urodę.....

Te rok temu były ładne, ale juka sie rozpycha.. i kostrzewy się szybko starzeją (ale te wyżej rosną już 4 lata w jednym miejscu)

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:19, 04 sie 2013

Do góry
Kfiotki....
Ten bodziszek kwitnie caaaaaały sezon, od wiosny...... mus poszukać nazwy....

Za rok godecja zdominuje moje rabaty, jest śliczna

Lilia Maru (chyba)

Budleja

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:16, 04 sie 2013

Do góry
I poskakać..

I typowy plażing.... i wcale nie jest za gorąco..... czyli wakacje u cioteczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:13, 04 sie 2013

Do góry
Niedziela .. i czas na posprzątanie basenu.. oprócz wrzucenia chemii to jedyna czynność konieczna do utrzymania czystości....
Odkurzanie

Opalanie????? No cóż wejść na materac nie tak łatwo....

Stać odwrotnie też trudno... ale nogi sie opalają

Lepiej popływać
Zapach ziemi 13:08, 04 sie 2013

Do góry
I jeszcze troche buszowych klimatów

Zapach ziemi 13:05, 04 sie 2013

Do góry
I ostrózki zapragnęły znowu kwitnąć

Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:03, 04 sie 2013

Do góry
Zajrzyj mu u podstawy pnia, może może zobaczysz czy nie ma czasem zgnilizny opieńkowej, jak tutaj

Zapach ziemi 13:01, 04 sie 2013

Do góry
Teraz hortensje , limki.
Posiadam az trzy kupione jesienia ub r.
Zawsze myslałam ze to bardzo trudny kwiat i nie dam rady. O dziwo ta się dobrze u mnie poczuła , a zatem będą nastepne oj bedą !

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:00, 04 sie 2013

Do góry
Moje pomidorki:

Obcy wychodzą...

I po posadzeniu. Czy z nich coś będzie..? Mam szansę doczekać się owoców, czy się nie łudzić? Może ktoś wie

Zapach ziemi 12:57, 04 sie 2013

Do góry
Zapach ziemi 12:54, 04 sie 2013

Do góry
Dalej wejscie i wten sposób wszystkich zapraszam

Bluszcz wchodzi do domu

Zapach ziemi 12:51, 04 sie 2013

Do góry
Wklejam trochę zdjęć na poczatek.
Zacznę od wejścia, zupełnie nieogrodowiskowe, ale lubie ten bluszcz

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:42, 04 sie 2013

Do góry
tu jest prawa stona tego miejsca gdzieś tu gdzie perukowiec chciałabym drzewo bardziej wysunąć do przodu żeby miało miejsce

a tu starsze zdjęcie ale dobrze widać

i tutaj lewa strona zaraz jest altana

i tą ścianę chciałabym zazielenić i zacienić bo bukszpany nie dadzą rady chyba na takim słońcu czy nie dawać drzewa co myślisz chciałam też hosty dać i azalie bo mi się podoba a nie mam gdzie posadzić wszędzie mam słońce
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:34, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:33, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.
Cosmos - kosmos, onętek 12:30, 04 sie 2013

Do góry
Aga napisał(a)

Witam to mój tegoroczny nabytek narazie w doniczce a pozniej? nie mam pojecia co z nim zrobic posadzic do gruntu?

Też go dziś zakupiłem - ostatnia sztuka była. Zachwycił mnie jego kolor, a info, że bulwy mozna przechować ucieszyła mnie równie mocno.
Rododendronowy ogród II. 12:28, 04 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Czarrna gasienica i włochata to moze byc rusałka żałobnik ale i inne rusałki mają ciemne gąsienice. Pozdrawiam Ula.

właśnie przeglądałam wszystkie popularne rusałki i nie mogę odnaleźć mojej,
a ona chyba nie czarna tylko brązowa z cienkim paskiem na górze
więc wklejam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies