Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:34, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:33, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.
Cosmos - kosmos, onętek 12:30, 04 sie 2013

Do góry
Aga napisał(a)

Witam to mój tegoroczny nabytek narazie w doniczce a pozniej? nie mam pojecia co z nim zrobic posadzic do gruntu?

Też go dziś zakupiłem - ostatnia sztuka była. Zachwycił mnie jego kolor, a info, że bulwy mozna przechować ucieszyła mnie równie mocno.
Rododendronowy ogród II. 12:28, 04 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Czarrna gasienica i włochata to moze byc rusałka żałobnik ale i inne rusałki mają ciemne gąsienice. Pozdrawiam Ula.

właśnie przeglądałam wszystkie popularne rusałki i nie mogę odnaleźć mojej,
a ona chyba nie czarna tylko brązowa z cienkim paskiem na górze
więc wklejam
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:24, 04 sie 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Aniu Twoj poprzedni wątek czesto sobie podgladałam , to i ten będę
Podziwiam za energię , nie tylko w ten upał , ale tak w ogóle - skad ja bierzesz? z jakiejś hurtowni ?

Pozdrawiam i zycze miłej niedzieli

Podglądaj Agnieszko ja też teraz będę a hurtownia??? jest taka jedna nad chmurkami nawet na kredyt daje radzę spróbować
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:20, 04 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, nowe wyzwanie i nowy ogród, radzisz sobie świetnie, niedługo będziemy świętować i wieszać wiechę

Dziękuję Danusiu, może i jakieś spotkanie w warmińskich ogrodach zrobimy?
Eksperyment ogrodowy Beaty 12:17, 04 sie 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Beatko pytanie jak wczesniej tylko te zdjęcia.

Kwiatowy ogródek Monteverde 12:15, 04 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Melduję że roślinki od ciebie mają się dobrze i powoli przyzwyczajają się do nowych miejsc.
PS! Może zaczniesz sadzić piętrowo?

Jolu już mi to chyba Agata proponowała, ale raczej nie cieszę się, że roślinki mają się dobrze
Eksperyment ogrodowy Beaty 12:08, 04 sie 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Pięknie u Ciebie Beato. Mam pytanie, na jednym zdjęci idzę buka, czy to Rohan Obelisk?
i drugie Widzę też brzoze pendulę, jakie ona ma tam towarzystwo? Bo tez taką mam i zastanawiam sie co jej dosadzić?
Marzenie o... 12:07, 04 sie 2013

Do góry
Cleo jak ja Ci zazdroszczę tego targu!!!

A tu wspomniana rabatka (pisałam o niej w Twoim wątku):

Ogród Dominiki 11:53, 04 sie 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Bosko Reszta samme nuuudy
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:48, 04 sie 2013

Do góry
Pytałam już w innym wątku co może być przyczyną ale nie dostałam odp, więc próbuję tutaj bo sprawa wygląda coraz gorzej co to może być? i co robić z drzewkiem? czy to może zarazić inne? Drzewka są zasłoną warzywnika więc wolałabym chemią nie pryskać, oprysk z czosnku nie pomógł.Drzewka sadzone jesienią, wiosną zdjęłam włókninę i zobaczyłam, że coś się dzieje nie tak a teraz jest już tylko gorzej...
Ogród z łezką 11:48, 04 sie 2013

Do góry
Teraz tylko na chwilkę, szkoda mi pogody, potem Was poczytam, odpowiem.

Tylko majtkowe teraz i ten gratisek.

i w porównaniu ze "starymi"

Ale mieczory kwitną i dalie !!!!!!!!!!

Do później
Ogród Dominiki 11:47, 04 sie 2013

Do góry
Domi napisał(a)

cudne połączenie, właśnie też takie planuję
klon czerwony Atropurpureum do hortensji
tylko martwię się czy on latem wytrzyma wysokie temp.południowej strony
a może nogi w cieniu horti wytrzymają
jak myślisz?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:45, 04 sie 2013

Do góry
Proszę o pomoc. Co nęka moje bukszpany? grzyb? czy czegoś im brak? nie nawoziłam ich niczym i to może błąd ale nie wszystkie tak wyglądają więc może to grzyb? jak tak to czym psikać pomocy... otoczka jest obok warzywnika więc wolałabym nie używać chemii
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 11:40, 04 sie 2013

Do góry
Martiko spójrz na swoje drugie zdjęcie powyżej i sprawdź czy nie masz czegoś takiego na świerku, jak ja właśnie znalazłam u siebie.

Jestem w połowie drogi, bo znalazłam chyba przyczynę choroby teraz tylko diagnoza i lekarstwo.
Co się tak chowa w tych wiszących balonikach? Baloniki wielkości ok. 3 mm wiszące dosłownie jak bombki wewnątrz świerków, w srodku widoczna zawartość mini..mini czarnego czegoś.... brrr

Na jednym ze świerków znalazłam jeszcze coś takiego

Rozpoznawanie traw 11:38, 04 sie 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie bylin

Zamiast palczatek odbiło mi w donicach w tym roku takie coś... czy to jakiś miskant, ktoś rozpoznaje?

zaczyna wypuszczać kłoski, ale na razie słabo widać.

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 11:29, 04 sie 2013

Do góry
Na krótko wrócę do obsadzenia przyszłego płotu - maleństwa posadzone

Ogród Dominiki 11:26, 04 sie 2013

Do góry
Przycięta kłosówka dla Gierczusi:
Ogród Dominiki 11:25, 04 sie 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies