Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 00:00, 29 wrz 2013

Horti Polar po 13 zł to ciut ładniejsze kupiłam wiosną w aucham Limki.

To dębolistna tania po 7 zł.

Tu już młodzież myślałam że większe będą berberyski. też na pierwszym planie ber. Maria wydaje się wię kszy a jest malutki tylko cała doniczka korzeni , ja przesadziłam do większej .15 szt po 6 zł. ber. rose Glow maleńkie, ber. Red rocket, to ledwo ukorzenione po 2, 90 i ber. kuleczki Kobold zielony ta sama cena. Załuję że brałam berberysy bo ile będę czekała. na krzak.
Naprawdę chciałam tylko dębolistną a że jedna przesyłka to więcej.

To moja surówka z kapusty na zimę w słoiki.
Anabell 00:06, 29 wrz 2013

Cd. konfitura z brzoskwini.

moje zbiory borówek ok 30 litrów resztę zjadłam przez lato.
Kondzio 00:06, 29 wrz 2013

no nieźle hi hi hi
Aneczka 00:57, 30 wrz 2013

Nie wiem jaka to odmiana berberysa, ale mój bardzo szybko urósł Mniam mniam suróweczka i konfiturki
Debra 11:46, 30 wrz 2013

Anabell napisał(a)
Horti Polar po 13 zł to ciut ładniejsze kupiłam wiosną w aucham Limki.

To dębolistna tania po 7 zł.

Tu już młodzież myślałam że większe będą berberyski. też na pierwszym planie ber. Maria wydaje się wię kszy a jest malutki tylko cała doniczka korzeni , ja przesadziłam do większej .15 szt po 6 zł. ber. rose Glow maleńkie, ber. Red rocket, to ledwo ukorzenione po 2, 90 i ber. kuleczki Kobold zielony ta sama cena. Załuję że brałam berberysy bo ile będę czekała. na krzak.

Dębolistna juz pięknie przebarwiona. Moja ledwie jeden listek brązowieje, reszta nadal zielona.
Za tę cenę to berberyski OK, większe są od razu ponad 10 złotych. Ale fakt, rosną bardzo powoli, moje od ubiegłego roku bardzo niewiele urosły.
Milka 11:52, 30 wrz 2013

jakie zapasy na zimę! ta surówka mnie kusi, bardzo apetycznie wyglada nowe okazy bardzo tanio kupiłaś
Pszczelarnia 12:40, 30 wrz 2013

Haniu, zbiory w słoikach - . Lubię jesień i czas zbiorów.
Anabell 23:21, 30 wrz 2013

Kondziu - dziękuje za odwiedziny i jak czytam Ciebie to same usta się śmieją hi hi.

Aneczko -berberyski to Red rocket, Rose Glow, Maria żółty, i zielona kulka Kobold.
takie odmiany chciałam a nie mogłąm spotkać w centrach, może kiedyś urosną.

Krysiu - wiosna kupiłam ładny berberys Admiraton i pokrój wyprostowany Orange to bardzo ładnie przyrosły,natomiast Bagatele mało przybrał na wadze.
Dębolistna to zabiedzona w donicach i szybciej poszła w stan spoczynku.
Po dzisiejszym przymrozku hortensje w ogrodzie też nabieraja czerwonego wyglądu.

Irenko - jak się cieszę jesteś w dobrej formie.
a surówka naprawdę smakuje.

Ewa - ja po bardzo długiej przerwie robienia zapasów , trzy lata temu wróciłam. Jak mnie wzięło to ok. 700 szt słoików zrobiłam w jednym sezonie i teraz tylko co nieco.
Dobrze jest mieć pod ręką coś w spiżarni. jeszcze muszę zrobić surówkę z buraczków i jabłka na szarlotkę.
Milka 12:55, 02 paź 2013

O rany, tyle słoików, kiedy ty to wszystko ogarniasz! mam nadzieję, ze sen był pogodny a my w nim dwie elegantki
JoannA 21:00, 07 paź 2013

Zakupy imponujące, zanim się obejrzysz urosną że hej. Z twoją ręką do roślin i żyzną ziemię nastąpi to bardzo szybko.
A co teraz porabiasz Haniu w ogrodzie? Uporałaś się troche z nasadzeniami?