Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:47, 30 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Umiem latać eee, chyba trzeba się trzymać raczej

Danusiu po tym jakie cuda u ciebie widziałam i znając twoje zdolności i wiedzę, to wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś jeszcze latać umiała Pozdrawiam serdecznie
Ogród Hrabiego 00:54, 30 wrz 2013

Do góry
Agnieszka - dzięki za rade

Ostatnio w ogrodzie stało się nieszczęście.

W nocy Kotkę z maluchami zakatował zwierz.
Kociczka oddała życie by ratować swoje dzieci.
Bardzo to przeżyliśmy, gdyż kocica nas wybrała i też czuła się u nas bezpiecznie,
a tak strasznie skończyła

Teraz my się opiekujemy 4 kotkami,
karmimy i chowamy je na noc.
Ciągle mamy je na uwadze.

Tutaj ostanie chwile z matką.

Bonica na jesienna stała się bardziej różowa.

Poszerzyłem rabatki.
Teraz się zastanawiam czy dosadzić róż Bonica czy już tylko zasadzić żywopłot.
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:52, 29 wrz 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Most na rzece Tara w Czarnogórze, a żeby nie było, że przynudzam to było też troszkę adrenaliny.... rafting po rzece...
O razu o Tobie pomyślałam, bo lubisz wodę... Rzeka tylko czasami była taka spokojna

Elizko odważna jesteś zdecydować się na rafting w takiej rzece znam Czarnogórę byłam kiedyś w Niszu a Twoje fiolety są piękne pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 23:34, 29 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Tak wcześnie przyszło złe w tym roku - dzisiejszy poranek był biały, ale jeszcze nic nie zmarzło. Dzisiejsza noc i następne zapowiadają się gorzej.
Pozostało robić bukiety - ostatnie z żywych kwiatów. Nie są to żadne wystudiowane kompozycje, tylko takie układane w ręku, byle tylko kolorystycznie pasowało. Cieszę nimi oczy, stoją w różnych miejscach w domu.
Zrobiłam im sesję fotograficzną na tarasie:

Wszystkie ładne, ale ten szczególnie mi się podoba

O! Ale mi się zdarzyło na okrągłe 3 setki tarfić! Złocienia czerwonawego dołączam

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 29 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Czasu na foto nie było..... tylko inne zimowity sfotografowałam..
Białe.. objedzone przez ślimaki.. grrr

Pełne Waterlily zmasakrowane przez psa i deszcz...

Prześliczne !
Pozdrawiam
Katalpa - Catalpa 23:00, 29 wrz 2013

Do góry
Witam,
Tak wygląda moja katalpa aurera nana sadzona 14 września. Trochę mie martwi wygląd korony. Z jednej strony liście wyglądają jak żółknięcie na jesień, ale jak przyglądam się innym katalpom rosnącym w okolicznych ogródkach to tam wszystkie liście jeszcze raczej są zielone. Prawdę mówiąc żółtawe liście już były jak kupowałem w szkółce. Drzewko było kupione w donicy. Czy kondycja mojej katalpy jest wg. was w normie?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:56, 29 wrz 2013

Do góry

Marzenko, jak nazywa się ta róża i czy jest godna polecenia? Przez jaki czas kwitnie i czy nie choruje? Jest śliczna i u Ciebie taka zdrowa.
Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
I kolejna godzina zastanawiania co z tym kawałkiem ziemi zrobić i wiem jedno, że znowu upacham tam wszytsko co mi się podoba, ehh. Ile hortensji? 1, 2 czy 3 mam takie małe badylki bo innych nie było, a zawsze moge wykopać jak za bardzo się rozrośnie. Miskanty, rozplenice..... no nie mam pomysłu i znowu wyjdzie kiczowato jak na każdej mojej rabacie

Mam taką kulke bukszpanową na rogu,

może tutaj

na tym pierwszym obrazku , to tylko jeden gatunek się zmieści ..... może hortensje .... jak najbardziej trzy patyczki ..... ja również kiedyś nabyłam takie małe i sadziłam po trzy bliziutko siebie ......

a nie myślałeś nad poszerzeniem rabat ? wiem , że to się wiąże z przekładaniem kostki .....
Przedwiośnie ogrodu..:) 22:42, 29 wrz 2013

Do góry
Witam, obejrzałam wszystkie etapy realizacji i muszę powiedzieć wyszło...cuuuuudnie.
Wszystkie rabatki są spójne i uporządkowane - pięknie.

Spodobały mi się bardzo ostrokrzewy na pniu, teraz tylko przemyśleć gdzie można by takie ulokować

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 29 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wszystko super i ogrod i foty
Poprosze o zdjęcia praire fire bo nie wiem gdzie nowe 5 szt upchnąć

u mnie rosną tutaj po łuku

z tą samą metką kupiłam te, ale to raczej coś innego...
Kubusiowo II 22:37, 29 wrz 2013

Do góry
Gosiaczku! Tobie, Pawłowi i Kubusiowi wiele szczęśliwych dni w Kubusiowie i na każdym innym miejscu! Byle razem! Całuski![
Hirutkowy raj:)) 22:37, 29 wrz 2013

Do góry

Balkon na 5 kroków 22:34, 29 wrz 2013

Do góry
Ostróżka kwitła bardzo obficie. Szczerze mówiąc nie dowierzałam, że sprawdzi się jako roślina balkonowa.

Każdy kwiatek musiałam podeprzeć bambusową tyczką, ponieważ u mnie mocno wieje.
Dylematy ogrodowe czyli...jak z brzydkiego stworzyć coś ładnego... 22:30, 29 wrz 2013

Do góry
Przez ostatnie kilka dni oglądałam zdjęcia Waszych ogrodów i doszłam do wniosku, że bez gruntownych zmian się u mnie nie obędzie.
Pomyślałam, że mogłabym zacząć od zrobienia planu działki.
No i zrobiłam, 1cm oznacza na nim 1 m.

Na planie zaznaczyłam na czarno linie istniejących rabat i większych roślin, które chciałabym pozostawić tam gdzie teraz rosną (są już dość duże i trudno byłoby je usunąć lub przesadzić).
Innych roślin znajdujących się obecnie na rabatach nie zaznaczałam, ponieważ i tak mają zostać przeniesione w inne miejsca lub wymienione na inne.

Różnymi kolorami zaznaczyłam natomiast to co zaplanowałam, że można by w niektórych miejscach posadzić (kolory na planie są przypadkowe, nie oznaczają planowanych kolorów roślin).

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 29 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A na kolację były smażone zielone pomidory z własnej hodowli

Pamiętajcie o szkodliwości zielonych pomidorów:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/uwazaj-na-zielone-pomidory/
W kamiennym kręgu od początku 22:27, 29 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ale widok , możesz pokazywac przez cały rok. Aniu a co masz na tulipanowych grzadkach po ich wykopaniu?

ot i cała tajemnica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies