Bogdziu, Twój ogród to.... najpiękniejszy wiosenno-jesienny ogród na Ogrodowisku.... cudnie u Ciebie....ale opadłych liści to Ci nie zazdroszczę
Pozdrawiam
jesień.....
trwa i cieszy kolorami rozpieszcza ciepłem oraz słonkiem
jest pięknie !
i choć znów stwierdzam brak kolorów (gł. czerwonego), to z przyjemnością patrzę na żółknący ogród wyściełający dywany z liści.....dla mnie magia....
jest taki jaki próbuję stworzyć pełen pachnących roślin kolorów a że zrobiłaś go sama to jeszcze podwyższ twoja rangę w moich oczach jestem pod wielkim wrażeniem spisałem mnóstwo roślin które opisałaś i polecałaś teraz tylko trzeba wybrać i dobrać kolorystycznie widzę że zostawiłaś mi inspiracje warzywnikowe hi hi hi dziękuje
Będę miała dwie śliwy wiśniowe Nigra szczepione na 2 m. Klony rdzawe z bukszpanów wyprowadzają się z mojego ogrodu. Zastanawiam się czy te śliwy dać w bukszpany zamiast tych klonów czy bliżej hortensji jak zaznaczyłam. A w bukszpany może coś iglastego na pniu?
Tutaj w zbliżeniu ten dalszy kawałek
Statyw , Iwonko dziś się spisał, i nie rozkraczał się za bardzo. Dokończyłam zakopywanie na polu , została szklarnia, ale to już tzw. pryszcz.
No i wypielić 3 rabatki przed zimą. To też błahostka.
Czyli powoli finiszuję. Może w tym tygodniu będzie pozamiatane.
A propos zamiatania, co dzień zamiatam liście, i ciągle jeszcze spadają.