Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Dominiki 12:43, 01 wrz 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Nawiązując do konkursu donicowego wstawiam fotki donicowych ogrodów w Bangkoku:

w tych wiszących donicach czyżby storczyki
Moje poletko 12:37, 01 wrz 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witajcie w niedzielne przedpołudnie:)

Dzisiaj u mnie zachmurzenie umiarkowane z przelotnymi opadami. Wiatr dość silny momentami porwisty

Ale ja życzę Wszystkim, pomimo niesprzyjającej aury, słonecznego nastroju

Pogodna mimo wszystko

pozdrawiam
Zieleń to Życie 2013 12:25, 01 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To było najpiękniejsze moim zdaniem

Dla mnie to najładniejsza rabata
Małymi kroczkami do celu... 12:17, 01 wrz 2013

Do góry
Czekam na zdjęcia, jak już je "zainstalujesz" w swoim ogródeczku

A przy okazji... jeśli chcesz hosty (takie jak na zdjęciu), mogę Ci dać z 10 szt.
Wiosną "przyszalałam" z rozmażaniem. A teraz posadziałam u siebie, u Mamy i jeszcze mi zostały

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:17, 01 wrz 2013

Do góry
Kilka migawek na dobry dzień i muszę uciekać..

Tu wylądowały złocienie

A chłopak zaprasza

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:12, 01 wrz 2013

Do góry
Doleciały i te, i te. Dziękuję.
U mnie aż takiej ulewy nie było, ale wiatr się uwija po gałęziach! Na morzu sztormowo.
Domowe prace nie do przerobienia, ale dziś odpuszczam wszystkie i poleguję na kanapie.
A co? Niedziela!
Jutro szkoła, to wnusio się szykuje na inaugurację sezonu. I koniec wakacji!

A niezłe było lato! I słoneczne i w dary i w podróże bogate!

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:09, 01 wrz 2013

Do góry
Jabłonki mi kiepsko rosną, ale gruszki... szaleją..

Tą gruszkę chyba zlikwiduje.. gruszek bardzo dużo i nie nadają sie to przetrzymania nawet przez tydzień... to z tych "japońskich". Wiec na raz tylu się zjeść nie da...

Ta grusza sie zostanie

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 01 wrz 2013

Do góry
Poziomki

Truskawki

To będzie rzodkiewka i burak liściowy.... a może i ogórki???
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:06, 01 wrz 2013

Do góry
Aaaa!!!! po co pytałam!! A na serio - pomaluję na biało. Bożenko masz rację, to o rośliny chodzi, ale chciałabym żeby obeliski też ładnie wyglądały, a zielonych nigdy w życiu bym nie chciała. Nie lubię zielonego, ani jednego ubrania w tym kolorze nie mam Płot mamy zielony, żeby się wtapiał w tło. Ale nic więcej zielonego nie chcę
U nas też cośtam rano posiąpiło, słonko wyszło i osuszyło roślinki. A teraz znowu pełne zachmurzenie... może coś popada??

Makkasiu, witaj u mnie, cieszę się że Ci się podoba Jest coraz lepiej, ale do doskonałości wiele brakuje. Ale co chwilę coś zmieniam i idzie ku lepszemu, mam nadzieję Pokaż ten Twój obelisk niebieski??? Ja mam jeden metalowy, czarny, też może być. Ale drewniany czarny nieeee.....

Co to są "pędy po czochach"???

Wczoraj kupiłam 2 kilo papryki, dzisiaj są już w słoiczkach, Młoda bardzo lubi pomagać, powkładała kawałki papryki do słoików samodzielnie Zaraz idziemy obierać aronię, najwyższy czas

Moja nowa róża - Abraham Darby?? oczywiście w szkółce jako NN

pozdrawiam!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:05, 01 wrz 2013

Do góry
To już kolory jesieni.. wrzosy i jarzębina.. kwiczoły zpałaszują ją w jeden dzień....

I pączusie

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:03, 01 wrz 2013

Do góry
Małgosia - szacun to się Tobie należy... oglądałam Kubusiowo.. kawał solidnej roboty odwalony... jak zdrówko.. mija choroba ???

Kondzio - czekam na Twój kawał roboty....

Aniu - żadnych akacji, kruche, rosna wielkie, trzeba je mocno ciąć.. moja różowa kwiaty miała piękne, ale co z tego jak na 5 lat 2 drzewka już wiatr połamał i nic pod akacja nie rośnie, bo płytki system korzeniowy. Bilans zysków i strat wychodzi na niekorzyść akcji.. lepiej coś innego posadzić.

Ela - w ogrodzie to chyba zawsze będzie coś do zrobienia... bo wszytko rośnie i sie rozpycha... wiec bez przerwy trzeb zmieniać kompozycje, a przesadzanie idzie coraz trudniej ..

Gabrysia - forum zobowiązuje... każdy kto wejdzie do Danusi.. zakochuje sie w bukszpanach.

jak zdrówko.... ale chyba troszkę lepiej, jak buszujesz po forum ,

Agnieszka - ależ masz pamięć .. z ciężkim sercem przytnę je.. i listki też pourywam... oj , ależ będzie żal...

Ewa agent 004 - przy tam dużym ogrodzie... małe szanse na spacerki pod ręką po ogrodzie.. tu zawsze jest coś do zrobienia..

Nie mam gdzie wyrzucać darni, wiec zaczęłam sypać w przyszłym warzywniaku.....

Balia już ma tyci tyci wody na dnie.... niedługo zniknie to szkaradztwo z pola widzenia..

Wyciepałam wczoraj dwa jałowce.. i dosadziłam wrzosów.. zapomniałam podlać... muszę to zrobić.. Zarastały mi azalie....

Moje poletko 11:59, 01 wrz 2013

Do góry
Milej niedzieli Celinko
Moje poletko 11:56, 01 wrz 2013

Do góry
Witajcie w niedzielne przedpołudnie:)

Dzisiaj u mnie zachmurzenie umiarkowane z przelotnymi opadami. Wiatr dość silny momentami porwisty

Ale ja życzę Wszystkim, pomimo niesprzyjającej aury, słonecznego nastroju

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:52, 01 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
oj Madżen widziałam, że o 3 w nocy sobie tu bezkarnie łazikowałaś )))) ...

Anek baksiki tworzą absolutnie udaną kompozycję ... ale baksiki juz pochwalone ... ja muszę pochwalić szpalery różane ... przyjmą się ... po Tobie nawet u mnie się przyjmuje )) buziak

Bo jak sie dobrze wychowa, to potem z byle czego nie kapryszą..

No to inne kulki z biedna hortensja Everest... która jednak ma tu za ciemno... i teraz dumam, jak dać jej więcej słońca.. bo ogólnie mi się tu komponuje...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:51, 01 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu nie sadź nic pomiędzy bukszpany, chyba że tojeść płoząca. Ale bukszpany się rozrosną i nic pomiędzy nimi nie urośnie, tak jak teraz jest super

Ps. Widziałaś że nie odpuściłam sobie aby w nocy do Ciebie zjarzeć

Widziałam..... i czekałam na potwierdzenie czy może być również dzisiaj.. bo po imprezie o 3...to może sie wszytko podobać lub nie

Też stwierdziłam, że nic pomiędzy kulki nie będę dawać.. i dlatego nawet ziemi już tam nie ruszałam by ja rozluźnić... niech kulki urosną tak by sie prawie stykały jak poduszki.. Muszę tylko coś przed klonem posadzić, bo tak jakoś łyso... myślałam o trawkach, bo one w słońcu będą żyć... I w głowę zachodzę jakim cudem tan mój klon rośnie w tym miejscu.. i w takich warunkach.... Zaprzecza wszystkiemu..... całej teorii co lubią klony...... i dziwić sie że wrzosy u mnie żyją razem z lawendą

Powoli zbiera się lawenda by oczy pocieszyć.... a wiosną robię strzyżenia na krótko... tak jak pisałaś....

Ogród przydomowy - Hosty 11:51, 01 wrz 2013

Do góry
Zdjęcie z czerwca, teraz sięga bruku.
Ogród z łezką 11:49, 01 wrz 2013

Do góry
i wrzosy

wygląda na to, że większość podzielonych żurawek żyje

Ogród z łezką 11:46, 01 wrz 2013

Do góry
limusie różowieją, misie jeszcze zielone

cynie

Rozłożyste drzewo pasujące do dużego klonu japońskiego 11:46, 01 wrz 2013

Do góry
Święte słowa Danusi miałam taki problem z sumakiem nawet korzenie zaczęły mi rozwalać mur od tarasu a może klon jesionolisty Flamingo będzie ładnie odbijał na tle zieleni mój jeszcze mały ma listki zielono biało czerwone
Ogród z łezką 11:44, 01 wrz 2013

Do góry
astry w pełni

mieczyki kończą już niedługo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies