a nie bardzo
zwłaszcza jak zaglądam do Ciebie a teraz w ramach przerwy zerkłam do Domi to już wogóle,
szukam miejsca dla róży Ascot tak mnie omotała i nie mogę odpowiedniego znaleźć
na szczęście trochę deszczu spadło i jest cudowne powietrze i ogród lekko złapał oddech ,
w przyszłym tygodniu planuję znów ostry dzień w ogrodzie - oj te byliny takie cudne a tyle zamieszania wprowadzją
ps.
a roślinka z Anglii ma się super i pokażę Ci ją tylko fotkę zrobię ale teraz zmykam
ja nasiona bialego kosmosu też zbieram ma już sporo ale niechcący wsypał mi się ciemny brr i już mam niestety mieszankę, pozbierałam też nasiona aksamitki i nie wiem kiedy zbierać werbeny ale chyba nie prędko
a jak patrzę na ogrodowiskowe ogrody i widzę ile propagowanych roślin na ogrodowisku jest a nie było czyli werbena a teraz mam nadzieję że i krwawniki to sobie myślę ale dobrze że tak jest bo to przecież świetna stołówka dla owadów o które trzeba dbać
byłabym rada gdyby to był domek dla owadów ale ta szafa jest niekorzystnie usytuowana choć może ktoś zamieszka
i co nieco
limki zmieniają kolor
ogrodowe nadal w kwieciu
ale mają różne kwiaty, a tu paproc, śliczna, odratowałam ją, a kupowałą, jak byłam z dziewczynami na kiermaszu
Aniu przepiękny storczyk, patrzę na niego i nie mogę się napatrzeć, bo kwiatki nie są nudne, kulki są ladne ale monotonne a do kwiatków od razu buzia się śmieje, muszę i ja chyba zrobić spotkanie miłego dnia
Ja już tęsknię za moimi asystentkami, dawno ich nie widziałam
Kuna kręci się w pobliżu, więc mam nadzieję, że młodym udało się dorosnąć i że niedługo mnie odwiedzą.
Kondzio.. wiesz że cię lubię.. i wcale nie za te komplemenciarstwo Ale miło mi, że sie podoba.. a spokój w ogrodzie to taka podpucha... teraz mało kwitnie .. noi staram sie uspokoić ogród.. co jak widac moje drobne zmiany są na plus .. bo zauważalne..
No to jeszcze Ci sfociłam tę żurawkę co Ci się podobała..
Ula, tak, to te co końcem maja i początkiem czerwca
te kwitły do końca maja i tak z 5 dni czerwca
te też aż do czerwca i takich szukam, już część wybrałam, teraz wyszukuję czosnki, ale ciemnofioletowe i wielkie