Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

gamra 18:56, 10 paź 2013

Robert, mam dla Ciebie zdjęcie. To jest południe Niemiec, przy granicy ze Szwajcarią a zdjęcie z kamerki nad gniazdem. To nie żart, w gnieździe zasypanym śniegiem stoi bocian.

Borbetka 19:32, 10 paź 2013

Ale biedaczysko! Czy to normalne, czy go ta sytuacja zaskoczyła? Taki skulony jest.
hanka_andrus 20:55, 10 paź 2013

I samotny na gnieździe.
Robert, Pewnie łososi jest więcej gdzie nie ma sztucznych zapór, U mnie łososie nie wchodzą do pomorskich rzek, tylko trocie. I też są przepławki dla ryb w niektórych miejscach. A jak idą na tarło, to straż rybacka z policją zasadzki na kłusowników robi, bo prądem potrafią te biedne rybki głuszyć.
Piękne jesienne zdjęcia! A te z rybkami-normalnie szok!
gamra 08:42, 11 paź 2013

To jest zagubiony, wykluty w 2012r. bocian, powinien byc teraz w Arfyce i wrócic do Europy za 2-3 lata, bo wtedy dopiero będzie dorosły. Nie wiemy dlaczego nie odleciał, może był za słaby z niedożywienia? Późnym latem dołączył do żerujących, dorosłych bocianów i zajął ich gniazdo.
Gniazdo znajduje się w Isny a można więcej dowiedziec o ptakach, wchodząc na Ptasia Wyspa.pl
Klamber 14:02, 11 paź 2013

Witajcie, gdy pisałem ostatni post do Bogdzi, nawalił mi do reszty klawisz entera, ale jakoś cudem udało mi się wysłać. Mam nadzieje że w domu jeszcze uda mi się coś zaradzić, nie chciał bym nowego laptopa kupować, mam nowy rower w planie, gdyż ten nie nadaję się na moje extremalne podróże i niedługo się rozleci. Czekam tylko na po sezonowe obniżki.Dziś piękny dzionek znów się opalałem a do pracy przyjechałem dopiero o 10,30 tak było pięknie że pojechałem znów nad rzekę aby zobaczyć to cudo o poranku, i miałem czuja, było cudownie, zobaczycie sami, zrobiłem czaple siwą, sieweczki krzykliwe i falcona. Powiedzcie sami jak tu jechać do roboty, gdy ma się taki raj przed oczami.

Klamber 14:07, 11 paź 2013

Halino, orzechy pokazywałem i pisałem na 227 i 9 to sobie zobacz. Wczoraj zbierałem na placu jednej pani, przyszła do mnie i pyta się co ja robię a ja że sprzątam, a ona że dobrze ale po co mi to a ja że do jedzenia dobre, jaka była zdziwiona, powiedziała że wszystkie mogę zabrać. Zdjęcie gdzieś mam ale wtedy mi się skasowało, to poszukam. Wczoraj byli właściciele budowy i pytają się kierownika, czy moje orzeszki nie przyciągają wiewiórek, powiedział że nie, ale się śmieliśmy z 10 minut Wiewiórek rój przy moich orzechach. Ja nie mogę, to u ciebie już taka zima? U mnie cały czas lato. Pokażę dwie fotki ze środy, wczoraj było również ciepło i w nocy cały czas też ciepło, oby tak do listopada dociągnęło. Bocian bardzo biedny, podobno ptaki nie marzną tylko mogą zdechnąć z głodu, gdy śnieg spadnie, to wiadomo że nic do jedzenia nie znajdzie.

Klamber 14:11, 11 paź 2013

Bogdziu, dziś znów Indian Sumer, nie mogłem się stamtąd wyrwać do roboty, najchętniej bym sobie rozbił tam biwak. Kolory, ptaki, no po prostu bajka.
Haniu, że u nas takie tępe ludzie są to wiem, ale że tu też, to mnie zdziwiło. Dla mnie też latające ryby to rewelacja, pierwszy raz widziałem takie zjawisko.

Klamber 14:16, 11 paź 2013

AniuMonte, wszystko napisałem w pierwszym poście wczoraj.
Dziś zrobię próbę entera jak wyślę to znaczy że go na razie naprawiłem ale nie wiem na jak długo, w domu jakoś działał.
Teraz tylko podziękuję reszcie odwiedzających ale nie dam rady już nic napisać. Fotkami zakleję tę dziurę. Pozdrówka.

hanka_andrus 17:19, 11 paź 2013

Dzięki, Robercie za piękna jesień! U Ciebie i u Bogdzi podobne kolory. Siedzę i podziwiam!
Bogdzia 18:38, 11 paź 2013

Klamber napisał(a)
.Dziś piękny dzionek znów się opalałem a do pracy przyjechałem dopiero o 10,30 tak było pięknie że pojechałem znów nad rzekę aby zobaczyć to cudo o poranku, i miałem czuja, było cudownie, zobaczycie sami, zrobiłem czaple siwą, sieweczki krzykliwe i falcona. Powiedzcie sami jak tu jechać do roboty, gdy ma się taki raj przed oczami.

Masz rację w takich warunkach nie da sie pracowac , trzeba sie zachwycac. Cudny obraz , gdyby tak można było go powtórzyc w ogrodzie ...........
Piekna ta przyroda Kanady i jaka dostępna dla kazdego. Nasze dzikie zwierzęta trudno sfotografowac bez podstępu a tam tyle zdjęc i tak bardzo różnorodnych robisz.Dzięki za nie i trzymaj sie zdrowo.