Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:08, 23 lip 2013

Do góry
Liliowce (nie oskubane, weic niezbyt sie prezentują, ale kto by miał na to czas )

Liatry

Budleje

Ogród Tosi 16:07, 23 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Kibitki, czy moje limki to limki bo jakieś mało limkowe w kolorze?
Ta jedna trochę kwitnie

To raczej na pewno nie jest limka, stawiam na Pinky Winky
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:05, 23 lip 2013

Do góry
Też sieroty zdominowane przez trawy, będę przesadzać..

A to lucifer z małych cebulek... i ten ma wysokość mi do kolan, a tamten chyba wyższy ode mnie.. też zdominowany przez trawy... jedna kępa częsiowo nie przemarzłą ,a reszta wyrosłą z nasion sama i jak popadnie..

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:03, 23 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, piękny milin... ostatnio coraz częściej i uważniej patrzę na pnącza... mam w planach pergolę...
Bardzo szybko zakwitł Ci hibiskus... idę popatrzeć na mojego, może ma jakiś pączek, jakoś nie mam do nich ręki i nie darzę ich wielką miłością, a może to czują ????

Może.... ja swoje dwa posadziłam i zapomniałam o nich... Zbysiu je raz do roku nawozi.. może i mi trzeba.. bo ja taki pupa a nie ogrodnik.. dlatego najlepiej mi rosną trawy... one niczego ode mnie nie chcą, raz w roku wiosną ściąć i pozamiatane.. biorę piłę motorową i rach ciach i po trawach.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 23 lip 2013

Do góry
Natrzaskałam fotek to Was pomęczę... mam zaćmę umysłowa w robocie.. pomysłu brak... czekam na olśnienie...
Obiecane jeżówki będą wieczorem... a jak wena przyjdzie do pracy to jutro..

Lilie

I takie.. do przesadzenia, bo trawa je napadła..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:58, 23 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudne te roze! one sa pnace, czy takie wysokie urosly??
Werbena konweniuje Milin myslalam ze jest tylko czerwono/pomaranczowy
pozdrawiam, Aniu, wulkanie energii!

One rosną na grubo ponad 1,5 m ale pnące to nie są.... to takie krzaczory... Gefylt czy jakoś tak sie chyba nazywają.. a przynajmniej podobne do tych..

A to róża finkowa

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:56, 23 lip 2013

Do góry
Malwa

Rudbekie.. jakoś nie chciały rosnąć.. wyciepałam małe co nie co z rabaty i odżyły... rosna dobrze od Bogdzi i te zerwane z cmentarnego śmietnika Wreszcie mam rudbekie jak należy

Dalie.... hmm też kojarzy sie z późnym latem..

Miszung do uporządkowania..... zresztą po akcji kot-piec i tak połamana większość..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:51, 23 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
A jakbyś ten walec górą wyokrągliła?

Tercia też mi to powiedziała.. że jakby był kopulasty to by tak nie drażnił Ucieszy się, że ktoś też tak myśli jak ona... a Tercia nie ogrodowa... chociaż pani biolog Lecę jej to powiedzieć

to moje ulubione róże.. i najstarsze .. przesadzane bidule, ale za rok dadzą czadu

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:49, 23 lip 2013

Do góry
Milin szaleje....... tylko głównie to upodobał sobie moje rynny...... zamiast po pergoli zwiewa do domu..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:48, 23 lip 2013

Do góry
Agnieszko... nigdy nie wysilam się z nazwami, bo zawsze będzie ktoś kto wie A mi na tym nie zależy ...
Werbeny też ze wszystkim konweniują Ha, ha, ha przyswoiłam sobie pojęcie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:45, 23 lip 2013

Do góry
Już przypomniałam sobie.. krwawnik kichawiec A to lilia przy kichawcu.. kto te guupie nazwy wymyśla.... wszytko bym miała trudniej

Walec baksikowy jakoś mi nie pasi..... nie konweniuje.. oswajam sie .. jak z jeżem..

Ketmie zaczynają..... co mnie nie cieszy, bo to oznaka późnego lata
Z bliska

Z daleka

BB 15:41, 23 lip 2013

Do góry
anax napisał(a)

Faktycznie pysznie to wygląda

Czy Twoje petunie/surfinie ( nigdy ich nie rozpoznaję) również pachną ciastkami?
Moje mają wyjątkowy słodki zapach.

Pozdrawiam

A wiesz, że nie wiem>... ale chyba nie.. łasuch ze mnie, więc na pewno bym zauwazyła
irena_milek napisał(a)
i się pochorowałam, ten deser boski

Irenko, Pavlova czy deser ogrodowy? ... żartuję, u mnie jeszcze rarytasków nie ma, z Twojego ogrodu zawsze wychodzę nasycona ogromem kwiatów, ilości i różnorodności!.. Może kiedyś uda mi się zobaczyć te cukiereczki na żywo
atena35 napisał(a)
Ev u ciebie nawet ciasto tylko w dwóch "wiadomych" kolorkach

faktycznie! biała zaraza mnie opanowała
bo ja taka "blada twarz" jestem.. do bezy mi jeszcze trochę kg brakuje, ale patrząc w lustro czasami myślę, że nie muszę się zbytnio wysilać
malkul napisał(a)
O Pavlova ja kocham ponad wszystko ostanio zeszła mi w ciągu godziny wstyd tylko przyznać że na nas trzech ja ma i 6-cio letni synek.

Z bólem przyznaję, że nie sposób się oprzeć jej urokowi... jest tak pyszna.. i biała!
Marzena2007 napisał(a)
Pokazuj dalej ogrod, mniam mniam

Dla Ciebie fszystko ... pokażę Ci moją nową rabatę z runianką, nawet zakładać się nie muszę, że za gęsto posadziłam...
Buziam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:41, 23 lip 2013

Do góry
Odpowiem potem.. teraz tylko pismo obrazkowe z rana..

Rudbekie z liliami podobają mi się

Same lilie też mi się podobają

Lilie z tym białym czymś co ostatnio kupiłam, też konweniują.. zapomniałam nazwy , nie mam czasu szukać.. ot skleroza..

I przetacznik christa z tym białym też pasi...

Słoneczny ogród słonecznej safikey 14:57, 23 lip 2013

Do góry
to co udało mi się zrobić na weekendzie...

podcięłam wierzby przed działkę - starałam się w kulki nawet troszkę się udało

wykopałam cyprysika Squarossa Aurea i przeniosłam na inną rabatę

wsadziłam w jego miejsce cyprysika Columnaris (rabat jeszcze z włókniną, ale dokońca tego tygodnia mata szmata zniknie - już zaczęłam wydzieranie

kupiłam kilka żurawek i tataraków na nową rabatę

mąż mój wraz z kuzynem rozpoczeli produkcję mebli ogrodowych - z własnego drewna i własnego pomysłu

mebelki czekają już na malowanie , przydarzą się bo w weekend robimy dla synka urodziny i rodzinka się zjedzie

pomalowałam również huśtawkę - prezent od mojego taty, wcześniej mój mąż położył na niej dach i gont

teraz po założeniu obrzezy do rabaty I czeka mnie wydzieranie spod kamieni włókniny
już się nie mogę doczekać efektu bez tego czarnego ohydztwa, w którym kiedyś byłam zakochana???
jak dobrze że człowwiek czasami zmienia swe poglądy

pozdrawiam i wracam walczyć z włókniną
s
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:49, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Super Ci wyszły te Gierczusiowe doniczki.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:33, 23 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, myślę że za dużo podlewasz, ona znosi suszę bardzo dobrze i tak leży może z nadmiaru wody... wyciepaj, dam Ci. Jak u mnie byłaś, nie chciałaś, mówiłaś że masz od kolegi, ale jak się tak sprawy mają, dam Ci jak się spotkamy ile? no właśnie, kiedy się spotkamy?
10go sierpnia?

Ja wczoraj cięłam limki - wierzchołek bez kwiatu z kilkoma parami liści, liście obcinałam do połowy żeby zmniejszyć parowanie, w ukorzeniacz i do ziemi. Anabelce możesz boczne pędu przygiąć do ziemi, przysypać i przymocować szpikulcem/frutem, za rok powinnaś mieć ukorzenioną sadzonkę Może tak jak limkę też się uda, spróbować możesz
to moje wczorajsze:

Moją anabelkę załatwiłam nawozem i nie mam. Anitka mi dała ukorzenioną gałązkę, ale też marniutko wygląda po moim urlopie

A jakie spotkanie???
I jeszcze mam pytanie odnośnie pomidorów- piękne masz, a czytałam gdzieś, że jakieś daszki im robiłaś???
Moim liście się pozwijały, od słońca chyba??? Pomóż!
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:32, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś lecimy ważkowo???
Ja też upolowałam

Edit.. moja była szaro-błękitna

I przyszły przed chwilą liliowce

Wazka śliczna , mam ją też na zdjeciu. Do mne liliowce nie przyszły i strasznie się denerwuję że zwiędna bo tak jest gorąco.
Rododendronowy ogród II. 14:31, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś lecimy ważkowo???
Ja też upolowałam

Edit.. moja była szaro-błękitna

I przyszły przed chwilą liliowce

Wazka śliczna , mam ją też na zdjeciu. Do mne liliowce nie przyszły i strasznie się denerwuję że zwiędna bo tak jest gorąco.
Ogródek Anity 14:26, 23 lip 2013

Do góry
Megi
Proszę bardzo, tylko że ja mistrzynią kompozycji to nie jestem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies