Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Agniechy973 w doniczkach 17:59, 25 sie 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:49, 25 sie 2013

Do góry
Było carexom za ciasno

teraz mają miejsce

A brązowe buchanani (?) poszły pod trzmieliny. Liczę, ze w przyszłym roku ładnie podrosną i je rozmnoże

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:46, 25 sie 2013

Do góry

wyciepane brązowe carexy -odkryły się wreszcie kulki bukszpanowe (jeszcze przed cięciem)

i carexy po przesadzeniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:44, 25 sie 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:42, 25 sie 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:41, 25 sie 2013

Do góry
Zapraszam do spacerowania dzisiaj bukszpanowo (po cięciu) i lawendowo
Wreszcie po niemal 3 latach bukszpany ze starego ogrodu udało mi się prawie.... doprowadzić do porządku, czyli prawie jednakowej wysokości.... strasznie odchorowały przeprowadzkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:40, 25 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

Danuś, pisze nieznany błąd..... chyba jednak za dużo zaśmiecałam forum
Ani do woli, ani mimo woli nie chce ....... ale spoko .... grunt że fotki sie wklejają..... bo bez wstawiania fotek to co ja bym tu robiła ???
Na razie walczę z tym zielskiem w trawniku co sie namnożyło... tego nie da sie wypielić........ i to jest problem.... dużo większy niż gify.... W przyszłym roku jak to się nie zmniejszy to zaoram wszytko... patrzeć na ten trawnik nie mogę...

Tyle tego draństwa jest..

Aniu ja w poprzednim swoim ogrodzie to dranstwo też miałam,pryskałam randapem owszem dziadostwo usychało robiłam dosiewki ,normalnie syzyfowa praca.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:33, 25 sie 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

No, piękny Ci, Aniu, wyrósł! A to pomarańczowe towarzystwo, to kuklik?

Basiu to nie kuklik, a kosmos/onętek, spotkałam w jakimś sklepie

poszłam zrobić fotki i zebrałam pierwsze nasiona
Kolorowe Rabaty Martek 17:14, 25 sie 2013

Do góry
viva napisał(a)
Marto, widzę, że jesteś Też przesyłam ci kwiatuszka

Vivciu cieszy mnie Twoja wizyta bardzo roślinka piękna .
Rzadko jestem,ale zaglądam wkrótce pewnie nikt nie będzie o mnie pamiętał,ale ja się tak łatwo nie dam )))))))))
Pozdrawiam serdecznie
Ogród Nebel 17:10, 25 sie 2013

Do góry
...czyli wszystko to co może być ozdobą z liści..

Ważne jest to co trzeba wiedzieć - jaką wysokość dana roślina osiąga
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:04, 25 sie 2013

Do góry
jeszcze tam jakieś naparstnice ... jeżówki i takie tam ... soliterowo ale powtarzająco ...

częściowo nasadzenia zacznę jesienią ... uzupełnię na wiosnę ... mam nadzieję ...

a teraz rojniki i turkusowo idę sobie poczytać

Ogród Nebel 17:04, 25 sie 2013

Do góry
Trawy, rozpilnice, kostrzewy i liriope, które do tej pory zebrałam...

Zimozielony ogród przy białym domu 17:03, 25 sie 2013

Do góry
Lukas napisał(a)

haha o tym samym pomyślałem.
Mógł też pomyśleć: "Kurde znowu tu jakaś telewizja przyjechała"

Wyretuszowałam sąsiada, kurczaki nie zauważyłam że jest na zdjęciu
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:00, 25 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Też wychodzi taki gil... w środku jest woda z resztkami nawozu...
Podobnie wyglądają jaja opuchlaka jak i kulki nawozu.... dobrze jakby Marzenka dopytała sie u fachowców jak to rozróżniać...

http://www.chrysanthemums.info/ailments/p-vine-weevil.htm

http://pnwhandbooks.org/insect/node/2765/print

Tu znalazłam podobny problem..... ale okazuje sie ,że to nawóz Osmokte .. nie tylko my sie zastanawiamy
http://www.growsonyou.com/question/show/29684

http://www.entomology.umn.edu/cues/blackvw/blackva.html - tu pisze, że jaja są mniejsze od 1mm i jest foto

To foto ze strony http://www7.inra.fr/hyppz/RAVAGEUR/3otisul.htm

http://doneganlandscaping.com/blog/2013/06/07/vine-weevil/ - tu są pokazane jaja....

To już prawie doktorat..
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:59, 25 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aniu nic nie masz zablkowane a tym bardziej za karę. Raczej w nagrodę wklejaj sobie do woli:>

Danuś, pisze nieznany błąd..... chyba jednak za dużo zaśmiecałam forum
Ani do woli, ani mimo woli nie chce ....... ale spoko .... grunt że fotki sie wklejają..... bo bez wstawiania fotek to co ja bym tu robiła ???
Na razie walczę z tym zielskiem w trawniku co sie namnożyło... tego nie da sie wypielić........ i to jest problem.... dużo większy niż gify.... W przyszłym roku jak to się nie zmniejszy to zaoram wszytko... patrzeć na ten trawnik nie mogę...

Tyle tego draństwa jest..

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:58, 25 sie 2013

Do góry
eksmitowana niewyrabiająca się lawęda trafiła w miejsce tymczasowego pobytu ... albo i nie tymczasowego ... to się zobaczy ... lawęda spod murku trafi gdzieś ... jeszcze nie wiem a pod murek trafi jeżówka ... lawęda ma tam za ciemno ... ...

wzdłuż tarasu i domu mam jakieś 8 metrów na ... no własnie na coś co ma siem mi podobywować ... może na coś w tym stylu ...

mamy całą zimę na dobranie gatunków ... mam koncepcję ... biel i zieleń najwyższej partii to limka i miskant ... krok pod pojedyncze ostrózki na tyle pojedyncze by je było widać gdy i by nie ronić łez gdy znikają ... plus niższe trawy ... lawęda ... kocimietka ... wypełniające hosty ... i berberysy w pasie dywanowym przy trawniku ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:39, 25 sie 2013

Do góry
i lawęda, która jeszcze nie tak dawno łan tworzyła ... tu jeszcze przy tarasie ... w perspektywie mojej ukochanej austinki ... kwitnie pieknie a to jej pierwszy sezon ... austinka znaczy kwitnie bo lawęda ... no właśnie ta lawenda nie jest uprzejma powtarzać kwitnienia ... po zimie rusza wolno i jest grubo w tyle za swą siostrą z początkiem jako brzydkie lawędziątko ... potem daje czadu ... kwitnie bardzo długo ... a potem wypuszcza takie wabiki ale nic ponad wabik ... nie wiem ... może w naszym klimacie siem nie wyrabia ???

róża zostaje na tarasie ... w towarzystwie lawendy i trawek ... w przyszłym roku na moim tarasie zagości stipa ... austinka kce i ja ...

Ogród Nebel 16:34, 25 sie 2013

Do góry
Jak na razie mam 7 odmian hortensji - wszystkie kupione w tym roku.

Mam jeszcze sporo miejsca na inne odmiany, jakby co...
Na razie eksperymentuję, z tym - co mi będzie sie podobało
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:28, 25 sie 2013

Do góry
Adamo ten murek na taras lepił pieczołowicie niczym swe stateczki ... chciałam betonem zatrzeć industrialnie ale chyba nie smiem ))) ...

tu kawałek podmurówki postawiony przez zawodowców i kawałek murku zmajstrowanego przez zółtodzioba murarki ... czasów im nie porównam ... powiem tylko cieszę się, ze mąż nie zarabia na nasze mniamanie murarką ...

kwitnąca lavande (model po zimie straszący suchymi gałęziami ) kwitnie sobie w budowie niczym nie wzruszona ... musimy ją przenieść ale zrobimy to w ostatniej chcwili ... czyli przed przykręceniem 5 ostatnich desek ... i trafi do donicy ..., w której dalej sobie będzie zyła na tarasie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:22, 25 sie 2013

Do góry
Kila ukochała sobie pana i lawendę ... wczorajszy dzień z niewielkimi przerwami na popas spędziła

a to siedząc jak posąg i wpatrując się w lavande

a to towarzysząc panu ...

albo próbując przenieść uwagę pana na siebie ofiarowując mu swój skarb ...

a gdy zgłosiliśmy siem do piesa z zapytaniem gdzie jest miarka i kto poroznosił po posesji worki po betonie ... piesa zrobiła taką minkę ...
no i w tej sytuacji każde z nas wiedziało już, że kto jak kto ale z całą pewnością to piesa nie była

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies