Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jeden ogród – dwie osobowości 06:37, 22 sie 2013

Do góry
... c.d. zdjęć z ogrodów "Hortulus"

Przedwiośnie ogrodu..:) 06:08, 22 sie 2013

Do góry
martika napisał(a)
Dzisiaj sadzenia cd i to efekty, jeszce zostały zurawki za stozkiem i obok kulek
[
Ten płotek wszystko tu psuje, ale tylko tymczasowo, na wiosne jak juz bedzie trawa to go zlikwidujemy( to tak, aby nasz pies zbytnio sie nie interesował
No i te trawy mne kuszą tutaj i namawiają na nie najwyzej cos wysadze

Martek mam złą informacje........
Żurawki do przesadzenia.... W przyszlym roku nie będzie ich widać... Lawenda ci się rozrośnie i całkowicie zasłoni zurawki.własnie w ich miejsce możesz posadzić miskanty ale nie ML bo będzie za jasno z lawendą lecz gracillimusa
Rododendronowy ogród II. 02:13, 22 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Małgosiu, niektóre różaneczniki mają takie liście.. i na młodych nowych szczególnie pojawia sie taki nalot... podaj jeszcze jakąś nazwę rh... i popytamy Bogdzi.....
Oczywiście wcześniejsze posty wszystkie poczytałam.. i ...... myślę, że dorwie się dziś do komputera..... bo już minęła pierwszy etap choroby... zaraziła kogo miała zarazić i wiadomo komu się to dostało
Bogdzia już jest poza etapem roznoszenia wirusa..... przeszłą na sterydy....... napakuje sie nam kochana sterydami.. i będzie góry przenosić...albo i swoje rh (mówiła , że kilak znów do przesadzenia) bez pomocy auta

Dzieki za odpowiedż i Tobie Bożenko i Ani.
Bardzo sie cieszę,że już masz sie lepiej i zaglądasz do komputera. Brakował nam cie Bogdziu !
Wracając do mojego pytania to może niepotrzebnie cię angazuje ale mam obawy, ten nalot schodzi pod palcami jak sie potrze liść. Jest rudo-brazowy, pryskałam na mączniaka i choroby grzybowe 2 razy ale nadal nalot jest.
Nie wiem czy to nalot niepokojacy - raczej tak bo jest nie tylko na młodych pedach ale na wszystkich lisciach z tym że na tych młodych najwiecej. Nazwy tego rh nie znam bo to jest egzemplarz który przesadziłam do siebie przed 3 laty od teściowej, najpierw tkwił długo i odchorowywał ta przeprowadzke a po roku odpoczynku zakwitł i w tym roku kwitł juz bardzo obficie, miał ciemno czerwone , krwiste widziałam u ciebie podobnie kwitnacy krzew w trakcie naszej wizyty w maju, kwitnie raczej późno, u ciebie ten twój wtedy tez dopiero zaczynał i nabierał rozpedu.
Załączam fotke

Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 02:07, 22 sie 2013

Do góry
I na koniec, to, o co mi chodziło-żeby coś kwitło, coś latało, coś pełzało, a śniadanie z dzieciakami na trawie - mimo jeszcze licznych niedoskonałości ogrodu, miało już sielski smak [/img]

Na razie mam tyle w archiwum, wszystko dzięki Wam, mam nadzieję, że wstysu nauczycielom nie przyniosłam
Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 01:50, 22 sie 2013

Do góry
tu widok sprzed 2 lat, rabata od świerków do ozdoby studziennej- to czarne coś

a tak tej wiosny

a tak w sierpniu
at
Metamorfozy ogrodowe 01:26, 22 sie 2013
Do góry
Od drugiej strony rabaty z trejażami jest placyk ogniskowy..

Rok 2008

Rok 2013

Metamorfozy ogrodowe 01:20, 22 sie 2013
Do góry
Teraz pora na rabatę z trejażami..

Rok 2008

Rok 2013

Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 01:17, 22 sie 2013

Do góry
I widok na rabatę przy płocie wzdłuż domu, w miejsce tych host chcę wsadzic chyba bukszpany, bo chociaż to strona wschodnia, to jednak słońca hostom za wiele, no i troche mi wyszło z nich pole kapusty
Jak widać na zdjęciach sprzed, za hortensjami rosną tu i ódzie cisowe żywe płotki
Jak za sto lat zasłonia płot, będzie pięęęęknie
Muszę też uwolnić miskanty

tak było w listopadzie 2011 mg]
Metamorfozy ogrodowe 01:16, 22 sie 2013
Do góry
Wcześniej pokazałam rozbudowaną metamorfozę największej mojej rabaty,w wielkim skrócie wygląda to tak..

Rok 2009

kwiecień 2013

lipiec 2013

Mój jesienny ogród 01:09, 22 sie 2013

Do góry
To wstawię jeszcze kilka fot z półwyspu i pozdrawiam u mnie czły czas super pogoda.

W kamiennym kręgu od początku 01:05, 22 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, czy ta żółta roślina, to tojeść rozesłana?
Interesuje mnie, czy ona w słońcu rośnie i jaką glebę ma?
Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 01:01, 22 sie 2013

Do góry
Zachęcona i ośmielona przez Blokerkę, Joasię, pragnę donieść, że ten smętny widok ogrodu z listopada 2011 r., uległ pewnym zmianom. Odważę się dodać, iż mimo niedoskonałości jeszcze wielu, ciągłej nauce, przesadzaniu itp, są to zmiany na lepsze. Zdjęcia niestety, takie sobie ( bo robione " dla siebie", dla celów poglądowych, żeby wiedzieć, co i jak zmienić na wiosnę/jesień) lub też przeludnione rodziną ( bo czynione głównie w celu jej uwiecznienia) Ale myślę, że oddają kierunek zmian.
jesień 2011
tak było wiosną 2013 po lewo od świerka
a tak to wygląda teraz, niestety, szkiełko w aparcie się mnie stłukło, stąd ten cień, no i nie mam jak zrobić teraz solidniejszych zdjęć do watku
Mój jesienny ogród 01:00, 22 sie 2013

Do góry
długiej i znów obserwowałem ptaki lecące, tysiące ich jest. Teraz byłem w miejscu gdzie przelatują nad lądem i obserwowałem ich od przodu. To nie są gęsi, lecą po cichu i słychać tylko świst skrzydeł , lecą nad głową może 8-10 m . Wygląda mi to na kormorany, było już szarawo ale dziś zaraz tam jadę i będę wcześnie i pójdę może do końca. Widoki bajkowe. Mierzeja to park , jak na u mnie nad Wisłą, chwasty po pachy świerszcze i piechotki grają na maksa, całkiem swojsko.. Niestety czasu ubywało niemiłosiernie i słońca też, wracałem już po ciemaku. Pokażę kilka fotek ptasich z podwórka

Mój jesienny ogród 00:56, 22 sie 2013

Do góry

W sobotę byłem w ogrodzie i znów wylądowałem nad jeziorem. W ogrodzie ładnie dużo trawek było i do tego piękna pogoda, cieplutko bajka. Powiem że zaczynają się pierwsze oznaki jesieni, obserwuję coraz więcej pojedynczych gałązek czerwieniejących coraz bardziej. Pojechałem tam znów tramwajem i nakręciłem film przez okno z ulicy Queen. Nawet fajnie wyszło. Kurczę znów będzie mi żal wyjeżdżać, już się przyzwyczaiłem do nowych widoków.

Mój jesienny ogród 00:51, 22 sie 2013

Do góry
Witam serdecznie. Jak się robi ogródek po kanadyjsku będzie jutro czy pojutrze, chcę dorobić jeszcze fotek.

Mój 4 arowy azyl... 00:27, 22 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu nie jest tak źle ja mam takie dzielżany, w tamtym roku dostałam od przyjaciółki, słabe trochę zdjęcie

Nie jest, Aniu, co mnie bardzo cieszy!
Twoje dzielżany podobne do tych moich ciemniejszych, chyba nawet takie same
Mój 4 arowy azyl... 00:24, 22 sie 2013

Do góry
Też podpieczone; Z trzech zakwitła mi na razie jedna ale trzema kwiatkami

Floks

Otrzymana z nasion różowej

Ostróżka i Agastache

Blokersi w ogrodzie 00:22, 22 sie 2013

Do góry
Joasia napisał(a)

Nie mogę oczu oderwać od tego murka z poskręcanymi pniami!

A łąka jak z bajki
Jak nic przeczytam wszystko

ps. choć tu o kwiatach się pisze, to ja nie mogę się opamietać i napiszę, że sama jesteś jak naturalny kwiat Joaśka, piękna dziewczyno
Mój 4 arowy azyl... 00:15, 22 sie 2013

Do góry
Basiu nie jest tak źle ja mam takie dzielżany, w tamtym roku dostałam od przyjaciółki, słabe trochę zdjęcie
Anglia sierpień 2013 00:10, 22 sie 2013

Do góry
recento napisał(a)

ten z kolei z East Lambrook Manor ,/ w czasie zwiedzania ogrodu ,ani razu nie zaszczekał... ale chyba taka natura jamników../

To chyba jakaś zmyślna gilotynka, tylko do obcinania czego?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies