Agato, zajrzałam na Twój wątek...
Dzielżany widziałam z okien samochodów, i mówiłam, ze to chyba marcinki w niespotykanych kolorach (wysokie, w cieniu ok. 150 cm, w słońcu ok.100). Aż zaskoczyły mnie w Rododendronowym u Bogdzi, i tak poznałam ich nazwę i dostałam sadzonki.
Coleusy rosną za dzielżanami, lubią w cieniu.
Agato, Paul's Scarlet czerwony z odcieniem wiśni kwitnie VI-VII intensywnie, potem pojedyncze kwiaty.
Różę różową kupiłam w ogrodniczym jako różową (bo innych nie było). W pierwszym roku wydała pojedyncze, niepozorne kwiaty, a w drugim szaleństwo, poniżej (VI, VII).
Rosarium Uetersen kwitnie od połowy czerwca przez miesiąc intensywnie, potem zawiązuje następne pąki i pojedyncze kwiaty a wrzesień i październik znów intensywniej na wyższych gałązkach, patrz paźdz.)(razem z marcinkami).
Nie uwierzysz Irenko, ale ona ma dopiero cztery latka
Pozdrawiam również, i ja wyrobić się nie mogę
Edit Przypomnialam sobie, że zrobiłam dziś fotkę winorośli, której sztobry od Ciebie dostałam. Oto one. Przyjęły się trzy patyczki Chyba będę musiała je posadzić na docelowe miejsce
Jolu, trafiłaś! Dzisiejszy widok działki po opadach deszczu jakże różnił się od tego, który ujrzałam w poniedziałek! Wszystko, z małymi wyjątkami ożyło!
Po wycięciu przekwitłych i podsuszonych roślin obraz zupełnie przyzwoity!
Tak wyglądały niektóre rośliny:
trzykrotka wirginijska - wycięłam prawie całkiem
przypalone młode liście rh
spalone kwiaty hortensji ogrodowej - wycięłam
tawułki - na razie zostały w takim stanie, ale jutro się tym zajmę
Bogdziu, z tym nowym kołem nie będę zbyt spieszyła się, chcę zacząć niedługo, ale pewnie skończę na wiosnę...jak coś zrobię to pokażę, na razie dobrze, że deszcz trochę podlał trawnik ...
Pod starą gruszą mam taką rabatkę tylko, że ta obwódka się trochę... rozłazi :/ A może by ją zrobić na niewielkim podwyższeniu i zbudowa ć taki niski mureczek z kamieni....