Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

bogumila 20:14, 04 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Nie wytrzymałam! Tego mi było trzeba!

Ale ciacho! pozdrawiam.
EPODLAS 21:32, 04 wrz 2013

Basiu, ty wodzisz człowieka na pokuszenia tykim widoczkiem apetycznego ciasta. W piątek znowu jadę na działkę, ale tym razem nastawiam się na grzybobranie. Nie mam ani jednego suszonego grzybka.
GorAna 21:36, 04 wrz 2013

O Matko.....jakie tu są pokusy od samego widoku sadełko rośnie
Pozdrawiam
barbara_kraj... 22:11, 04 wrz 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Żeby tylko robaczywa nie była ,bo u mnie było z 5 szt.i wszystkie robaczywe.

Wyjatkowo zdrowo wygląda

boguslawa_madejska napisał(a)
Kosmos pełny nie widzialamBasiu moglabym prosić o pare nasionek
Ja cesarskich nie wykopywalam nie wiem czy zakwitną na wiosne

Postaram się pozbierać nasiona jak tylko dojrzeją i poślę Ci. Pytanie tylko, czy takie same kosmosy z nich będą? Trzeba zapytać o to Ani Monte. Od niej nasiona dostałam

Ja wykopałam, bo chciałam im miejsce zmienić.
A dlaczego miałyby nie zakwitnać? Pogoda im sprzyjała

barbara_kraj... 22:19, 04 wrz 2013

Bogusiu, Bożenko i Aniu - mnie też na pokuszenie wodzono. Jola/Jotka temu winna to z jej przepisu Dziewczyny zachwalały, to upiekłam

Bożenko, grzybobrania Ci zazdroszczę. U nas o grzybach pomarzyć można, jest bardzo sucho. Dzisiaj na ryneczku widziałam całe kosze podgrzybków, prawych mniej, kurek. Te grzyby facet przywozi z centralnej Polski. Rosną tam, gdzie co jakiś czas padało. U nas na opady nie ma co liczyć. Grzybów w okolicach Cz-wy już ze dwa lata nie ma!
barbara_kraj... 22:39, 04 wrz 2013

Dzisiaj podzieliłam żurawkę Milan na pięć przyzwoitych sadzonek. Dwóm udało mi się pozostawić korzenie. Ciekawe, czy i kiedy pozostałe się ukorzenią?
To samo muszę zrobić z limonkami.

Posiałam, zakwitło i nie pamętam co?! Jeśli to jakaś odmiana aksamitki, to musialam nasiona od kogoś dostać, ale nie pamiętam od kogo. Aniu Monte, od Ciebie? Cudny, mocny, z daleka widoczny kolor a płatki zupełnie nie aksamitkowe

A to inna, drobnokwiatowa

i jej zbliżenie
Bogdzia 22:51, 04 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj podzieliłam żurawkę Milan na pięć przyzwoitych sadzonek. Dwóm udało mi się pozostawić korzenie. Ciekawe, czy i kiedy pozostałe się ukorzenią?
To samo muszę zrobić z limonkami.

Posiałam, zakwitło i nie pamętam co?! Jeśli to jakaś odmiana aksamitki, to musialam nasiona od kogoś dostać, ale nie pamiętam od kogo. Aniu Monte, od Ciebie? Cudny, mocny, z daleka widoczny kolor a płatki zupełnie nie aksamitkowe

Kosmos siarkowy.
barbara_kraj... 23:06, 04 wrz 2013

A teraz pokażę jaki 'piękny' parawan założyli na siatce moi północni sąsiedzi. U nich, tuż przy siatce rosną tawuły japońskie prawie nigdy niecięte. Wyrosły więc ponad i poza siatkę, czyli do mnie. To, co było u mnie przycinałam, bo straszliwie się rozsiewały i wciaż miałam dodatkową robotę.
Oprócz tawuł na mojej stronie wiszą dorodne gałęzie brzoskwini (też od posadzenia nieciętej), aronii, że o chwastach nie wspomnę.

Aż któregos dnia oniemiałam na taki widok!

I co ja mam z tym zrobić? Wypadałoby kupić kolejną matę wiklinową i zasłonić to dziadostwo!
barbara_kraj... 23:17, 04 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Kosmos siarkowy.

Bogdziu, dzięki!
To zupełnie nowa dla mnie roślina. Miałabym ich więcej, ale za blisko róży rosły i tylko dwie niewielkie roslinki się zachowały. I dopiero teraz zakwitają! nasiona pozbieram, bo uroczy!
hanka_andrus 23:19, 04 wrz 2013

A może to tylko tymczasowo, aż wyschnie?
Współczuję , Basiu!