Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 15:42, 24 lip 2013

Do góry
wspomniane trawki rozjaśniły brzeg tarasu i wysłoniły szczelinę
jeszcze żurawki muszę wymienić na coś innego , bo mi nie pasują....

Ogródek Anity 15:38, 24 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Dziś piękna pogoda! Lato w pełni!zapraszam na kawkę i spacer po moim ogrodzie

Anitko Twoje okrywowe to dopiero szał...od kiedy u Ciebie rosną?....masz może zdjęcia porównawcze takie sprzed roku na przykład?....buźka
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:37, 24 lip 2013

Do góry
Wczoraj mieliśmy gości i niestety nie zdążyliśmy za wiele zrobić, niestety albo stety bo ciągle nie mam przekonania do rabat koło ganku :/

najpierw jesienia sadziłam tam wszystko co dostawałam od znajomych żeby jakoś przeziomowało bo było to jedyne miejsce w miare do tego przygotowane. Potem zamówiłam parę roślinek i okazało się, że raba jest większa niż mi się wydawało i jakoś tam łyso... do tego moj M wczoraj jeszcze ją powiekszył bo poprosiłam go, żeby mi ją wyrównał

Miejsce to jest podczas deszczy zalewane bo jest przy rynnie, do tego słońce jest tam tylko rano i wieczorem latem bo wiosną i jesienią prawie tam nie dociera Zdecydowałam sie na Hosty Paprocie i Hortensje, ostatnio wymyśliłam sobię, że dosadze Żurawki i obwódkę z bukszpanu do połowy. Teraz wiem, że żurawki musze jakoś poprzesadzać bo ani ładu ani składu do tego te lekko czerwone chyba w ogóle tam nie wyglądają....

a z góry wygląda to tak, niestety całości nie widać
Moje Takie Tam w Ogródku 15:36, 24 lip 2013

Do góry
Aga, cudnie u Ciebie!!
A tu:

mistrzostwo!! jak u Danusi

pozdrawiam!
Karolina
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:27, 24 lip 2013

Do góry
Gabrysiu, dam znać.
Cóż, przedszkole zamknięte, i tak w sierpniu Młoda pójdzie do zastępczego. Ale póki co, Dziadkowie chętnie z nią zostają - nudziłoby im się samym na urlopie 2 tyg z jednymi i 2 tyg z drugimi

W wątku warzywnym znalazłam fotkę skrzyń jak moje, ale w jakim formacie! Wieelkie Fajne
Ogródek Anity 15:25, 24 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Anitko wypiłam wieczorna kawkę zwiedzając Twoj ogród ślicznie i duża przestrzeń Twoja Loiuse M bardzo podobna do mojej Papageno
Liatrię mam oba kolory, ale nie takie duże jak Twoje no i rumiany śliczne pozdrawiam

Wiem że podobna do papageno, może to i Papageno, na etykiecie było co prawda Louise M ale kto ich tam wie, tych sprzedawców ..... Mam kilka roślin, które na pewno nie są tymi z etykiety...
Pozdrawiam Cię Aniu serdecznie i dziękuje, że wpadłaś
W cieniu - zacieniona 15:05, 24 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu gdzie jesteś? na Zacienionej? Netty's Pride u mnie dawno przekwitła to chociaż u Ciebie popatrzę pozdrawiam
Netty's Pride jeszcze u mnie kwitnie...
W cieniu - zacieniona 15:02, 24 lip 2013

Do góry
Marzenko,Jolu,Aniu...już jestem...na krótko,na dwa dni...serdecznie pozdrawiam{zajrzę do Was wieczorem}.
Mam trochę fotek...pokażę później...Węsiory -kamienne kręgi Ogród Botaniczny w Gołubiu Szymbark Jarmark w Skansenie _ Wdzydze
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:47, 24 lip 2013

Do góry
Aniu - wszystkiego co najlepsze!

Zielony chaos u Dawida 08:45, 24 lip 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Pora na zaległości z mojego ogrodu, czyli co kwitnie na dziś

Tengel27, przywiodło mnie do Ciebie od Łukasza. Pięknie tu u Ciebie Bardzo mi się podoba to romantyczne w kolorystyce połączenie anabelki z tamaryszkiem.

Powojnik kwitnie na bogato!

Zaznaczyłam sobie Twój wątek do czytania
Po prostu ogród... 08:37, 24 lip 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Widoki ogólne

ogród po prostu - idealny!! uwielbiam, zazdraszczam i..... będę zaglądać!!
pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:31, 24 lip 2013

Do góry
U mnie dziś sie zachmurzyło to w sam raz dobry dzień do pielenia ogrodu i zaraz sie za to zabiorę.
Miłego dnia wszystkim życzę.

Ogród Tosi 08:27, 24 lip 2013

Do góry
Tosia,

a moze tak dla zlamania prostych lini cos takiego:

Taki maly psikus na rabacie
Milego dnia
Jurajski Ogród 08:25, 24 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję Wam za odwiedzinki i dobrej nocy życzę

cudownie
Kwiatki i rabatki u Elizy 08:18, 24 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zakwitły mieczyki, część ścinam do wazonu, bo jako jedne z nielicznych kwiatów w wazonie wyglądają lepiej.

Mnie zawsze denerwowały w ogrodzie łamiące sie mieczyki i zrezygnowałam z nich. Masz racje, że w wazonie wygladają zdecydowanie lepiej. Twoje są śliczne i niech cieszą ogrodniczke w domu.
ogrodoweimpresjejolki 08:09, 24 lip 2013

Do góry
No może trochę więcej koloru

ogrodoweimpresjejolki 08:03, 24 lip 2013

Do góry
Na dzień dobry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:26, 24 lip 2013

Do góry
Zaopatrzyłam się w arsenał nawozików........

Mam nadzieję że moje roślinki trochę odżyją

Mam pytanko macie jakąś rozpiskę kiedy i jak nawozić poszczególne rośliny????

Kupiłam w poniedziałek w lidlu żólte lilie........dosadziłam je wczoraj do rabaty pod oknami

Były jeszcze czerwone i pomarańczowe .......

Przyjechała do mnie koleżanka z synem na tydzień......więc akcja wyrywania chwastów na chwilkę przystopowała...wczoraj wyplewiłyśmy razem pół warzywnika.....dzisiaj przerwa bo robimy sobie z dzieciakami wycieczkę

Pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 06:14, 24 lip 2013

Do góry
Lubię Twój mini max Zbyniu, ponieważ ja wzrokowiec i czytać mi się nie chce Obrazki w pamięci zostają a słowa gdzieś mi ulatują . Pozdrawiam serdecznie.
p.s. w góry wybierasz się w tym roku, ja raczej nie ponieważ mój brzuszek mi nie pozwala ale Górę Chrobrego w Elblągu zaliczę jak będę u Mamy hehehe

Rododendronowy ogród II. 05:24, 24 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I jeszcze modziutki drozd który nawet nie wie że powinien sie bac ludzi.

Drozdy, to chyba najmniej płochliwe ptaki, wygląda na młodego drozda śpiewaka.
Żołny już wyleciały z norek, teraz stadnie przemierzają Podkarpacie w poszukiwaniu owadów, często też zalatują w moje strony. bardzo wysoko się unoszą i siadają na potężnych słupach elektrycznych. W locie wydają charakterystyczny głos, tutaj większość gospodarzy wie, że leci żołna.
Wczoraj młody bociek wypadł z gniazda (100 m od przyjaznego), sąsiedzi powiadomili policję, która odwiozła go do lecznicy w Przemyślu. Z tego co mówili, chciał lecieć, opuścił gniazdo i z dużą siła uderzył o ich dach.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies