Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GabiK 14:38, 05 wrz 2013

Ela, dobiegłam do końca.
Ta rama wygląda zupełnie jak moja, jaką ma szerokość? Pomaluj jeszcze raz, będzie dobrze. Zanim rośliny zarosną, to trochę potrwa.
Moje też będzie tajniackie, jak cis urośnie i się do niego przytuli.

Nie mam pojęcia jak wygląda bluszcz irlandzki.

Po lewej stronie, między docelowym miejscem lustra, a płotem, masz dziurę do sąsiada? Bo nie widać panelu ogrodzeniowego.

Moje kotwy są zabetonowane, ale nie ma przymocowania do płotu.

GosiuJoanno, bałam się, że z lustrem będzie znacznie trudniej- w tym roku to było porządnie raz, po zimie, myte i ze dwa razy, jak podeszłam i zobaczyłam plamkę to przetarłam punktowo. Jest naprawdę bezobsługowe.
GosiaJoanna 15:01, 05 wrz 2013

GabiK napisał(a)
Ela, dobiegłam do końca.
Ta rama wygląda zupełnie jak moja, jaką ma szerokość? Pomaluj jeszcze raz, będzie dobrze. Zanim rośliny zarosną, to trochę potrwa.
Moje też będzie tajniackie, jak cis urośnie i się do niego przytuli.

Nie mam pojęcia jak wygląda bluszcz irlandzki.

Po lewej stronie, między docelowym miejscem lustra, a płotem, masz dziurę do sąsiada? Bo nie widać panelu ogrodzeniowego.

Moje kotwy są zabetonowane, ale nie ma przymocowania do płotu.

GosiuJoanno, bałam się, że z lustrem będzie znacznie trudniej- w tym roku to było porządnie raz, po zimie, myte i ze dwa razy, jak podeszłam i zobaczyłam plamkę to przetarłam punktowo. Jest naprawdę bezobsługowe.

O to super, bo jak patrzę na swoje okna to już mnie krew zalewa, ale u nas nie ma jeszcze porządnej drogi i susza tak więc ciagle sie kurzy jak coś przejeżdza.
A mówiłam ze Ela nie ma przęsła i potajemnie do sąsiada chodzi, jakby nie patrzec to rabatka się przedłużyła naturalnie
boguslawa_ma... 19:48, 05 wrz 2013

Elu byłam w tej szkółce(pierwszy raz)kupiłam jedną hortkę no duża ale cena też i jeżówkę ale żadnych etykiet poprostu NN podobała mi się to wzięłam pojechałam do OBI po tą kore ale nie było kupiłam kore mieloną ,masakra kamienie kije kawałki desek ciężar ledwo do bagażnika wciepłam.
Może w sobote do Żurka pojade
anna_g 15:40, 06 wrz 2013

W szkółce to już etykiety na roślinach, kurcze, raczej powinny być... choć z drugiej strony co z tego że są jak się potem czasem okazuje, że to coś to jednak calkiem co innego
Buziole Eluś Miłegow weekendu. Ja jutro jadę robić z rodzinką rekonesans grzybkowy ponoć się pokazały już co nieco
Bogdzia 17:25, 06 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu .. Miło Cię widzieć ... Nie wiem kiedy to lustro już stanie.. Musi teraz wyschnąć , potem do szklarza noo i potem musi nabrać mocy urzędowej to wkopanie kotew już u mojego eMa.... I nie wiem jak da radę z tą nogą po operacji , może trza będzie zawezwać posiłki ...

Ja rozumię ,że Aneczki kcesz bronić więc musisz razem z Nią przyjechać .. Booo tak wirtualnie to ni da rady

W tamtym roku naobiecywałam wielu osobom że przyjade w tym roku i oczywiście pechowo musiałam sie prawie na całe lato rozchorowac. Nigdzie nie byłam , wiec nie bede obiecywac ale kto wie czy nie wpadnę (TAJNIACKO)
Elik 20:16, 06 wrz 2013

Elu, mój płotek się dopiero zbija. Znaczy się dokładnie w tym momencie się kupują listewki i belki. Zabawa od jutra. Może mi się uda już jutro malować, a jak nie to od poniedziałku. Na razie nie ma jeszcze czego pokazywać, ale mam nadzieję, że już wkrótce będzie.
Pod płaszczyzną lustra – tym się nie przejmuj, przecież nikt nie będzie pod lustro zaglądał A ramę możesz jeszcze raz machnąć jak Ci kolor nie pasuje. A kolor jak wyschnie to też się zmieni. U mnie na puszce pisze by dopiero po 24 godzinach kolejną warstwę nakładać.
Czekam na efekt końcowy. Z resztą nie tylko ja. Kibiców masz od groma!
Syla 22:03, 06 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Już pomalowane , ale teraz się bojammm pokazać bo wygląda... Achhhh... Jakby ktoś na nie pawia puścił .....

już widzę lustro w tej ramie ..... super
gierczusia 15:14, 07 wrz 2013

Dziewczynki ... Nie gniewajcie się ,że tak Was zaniedbuję... Ale znów mam małe przeboje , tzn mój wielki skejt po raz kolejny się połamał... Tym razem prawa ręka ... A raczej nadgarstek... Może nie było by to nic wielkiego , ale tu nowa szkoła , nowe przedmioty , nauczyciele i koledzy a pisać nie ma jak.... ... Noo i mam trochu zabawy , np odrabiam zadania domowe.. Tzn , robi on a ja tylko pisarzem jezdem... Na dodatek od poniedziałku ma wyjazd na wycieczkę integracyjną , w konwencji surwiwalu i to po rycersku ... Nooo i znów ....aaaaa.... Już nie truję ...

Mam nadzieję ,że jak już uda mu się wyjechać ( choć jak on tam ubierać skarpety , albo się wykąpie.... Tego nie wiem.... ) to mnie uda sie zająć lustrem , bo już mnie diabolixznie skręca

A jak dziś już padłam na moment odpoczynku po tym całym szaleństwie na tarasie , to moja jaszczura zrobiła sobie ze mnie tor przeszkód... Zobaczcie same

.

gierczusia 15:16, 07 wrz 2013

Pooodpisuję Wam , jak tylko się ogarnę... Wytrzymacie ??... Wybaczycie ??

Mam nadzieję mże tak ... Buziole wielkie dla Was... U nas gorrąc , zgoła niepasujacy do września
agniecha973 15:21, 07 wrz 2013

Ela, to ta Twoja jaszczura taka oswojona??? Moje zwiewają gdzie popadnie jak się zbliżam. A może tresowaną masz, co?