Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 20:39, 23 lip 2013

Do góry
U mnie tez rudbekie kwitną no mają faktycznie kolory jesieni zólte i rude ale jak motylki je lubią.Pozdrówka Jolu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:38, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Może.... ja swoje dwa posadziłam i zapomniałam o nich... Zbysiu je raz do roku nawozi.. może i mi trzeba.. bo ja taki pupa a nie ogrodnik.. dlatego najlepiej mi rosną trawy... one niczego ode mnie nie chcą, raz w roku wiosną ściąć i pozamiatane.. biorę piłę motorową i rach ciach i po trawach.

Wiesz Aniu, juz wiem czemu Magnolia mi tyle traw zaprojektowała: w pierwszym emailu napisałam jej że ma to byc ogród dla leniwych, a jak trawy nic nie chcę prócz papu raz w roku i przygolenia raz w roku to Magnolia tym tropem poszła że dla takiej "zielonej rukoli" jak ja to w sam raz będą , hihihihihihi
Rododendronowy ogród II. 20:35, 23 lip 2013

Do góry
Rudbekie

i lilie

Może niedoskonały ale..... 20:35, 23 lip 2013

Do góry
Najpiękniejsza w ogrodzie
Dames de Choncenau
o

Ogród na 300 metrach kwadratowych 20:33, 23 lip 2013

Do góry
Co za radość, to podglądanie Magnolii!

Śmiałek darniowy i cynie. Nawet nieźle mi to wyszło, że powiem nieskromnie .

Rododendronowy ogród II. 20:32, 23 lip 2013

Do góry
I jeszcze modziutki drozd który nawet nie wie że powinien sie bac ludzi.

Rododendronowy ogród II. 20:30, 23 lip 2013

Do góry
A teraz pierwszy Luciferek od Ani , jeszcze ukryty w liściu , fajnie to wygląda jak słonko podświetliło.

Rododendronowy ogród II. 20:28, 23 lip 2013

Do góry
To ja też pokażę swoje uprawy warzywne. Pomidorek w doniczce szt 1ale pomidorowych gałązek jest wiecej niż pokazuje. Hoduje go głównie by pokazac wnuczkom jak rosna pomidory, nawet ich to zainteresowało.

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:25, 23 lip 2013

Do góry
I jeszcze taki kwiatek

Co mi zakwitło?
Może niedoskonały ale..... 20:12, 23 lip 2013

Do góry
Anulko, słyszałam ,że są złe biedronki które zjadają te dobre.Jakiś desant nam podesłano tak jak z rakami.Te złe wyjadają te nasze dobre
Kilka widoków z pozycji siedzącej spod jabłonki.
Mój kawałek raju II 19:51, 23 lip 2013

Do góry
Aniu twoja Bishop of Llandaff dla ciebie

ogrodoweimpresjejolki 19:50, 23 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Słońce dzisiaj pali niemiłosiernie, więc nie wychodzę z domu.
Wczoraj rudbekia wyglądała tak. Niby pełnia lata, a jakoś kolory bardziej jesienne...

Słońce pali?
U nas nawet jak je widać, to takie październikowe jest
Ja ciągle piszę o tej jesieni - no ogród zachowuje się jak pod koniec wrzesnia, albo ja już nie wiem co.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:41, 23 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Chcialaś przegorzan, masz przegorzan

i perukowiec na dodatek

O matko, jakie łany!!!! A ja mam sztuk JEDNA
A z tym perukowcem to dobrze trafiłaś ! Nawet wczoraj stałam przy nim kilka minut i zastanawiałam się, czy go nie kupić. Jest jednak mały problem - ja nie mam dla niego miejsca, niestety.
Nie miejsca w sensie miejsca na rabacie, tylko miejsca gdzie mógłby rosnąć, a on duży rosnie.
ogrodoweimpresjejolki 19:35, 23 lip 2013

Do góry
Słońce dzisiaj pali niemiłosiernie, więc nie wychodzę z domu.
Wczoraj rudbekia wyglądała tak. Niby pełnia lata, a jakoś kolory bardziej jesienne...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:29, 23 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, myślę że za dużo podlewasz, ona znosi suszę bardzo dobrze i tak leży może z nadmiaru wody... wyciepaj, dam Ci. Jak u mnie byłaś, nie chciałaś, mówiłaś że masz od kolegi, ale jak się tak sprawy mają, dam Ci jak się spotkamy ile? no właśnie, kiedy się spotkamy?
10go sierpnia?

Ja wczoraj cięłam limki - wierzchołek bez kwiatu z kilkoma parami liści, liście obcinałam do połowy żeby zmniejszyć parowanie, w ukorzeniacz i do ziemi. Anabelce możesz boczne pędu przygiąć do ziemi, przysypać i przymocować szpikulcem/frutem, za rok powinnaś mieć ukorzenioną sadzonkę Może tak jak limkę też się uda, spróbować możesz
to moje wczorajsze:

Moją anabelkę załatwiłam nawozem i nie mam. Anitka mi dała ukorzenioną gałązkę, ale też marniutko wygląda po moim urlopie

Czy Ty masz wierzchołki bez kwiatów... ja nie..... Jak zatem ciąć teraz horti na sadzonki?
Ogród w skali mikro :) 18:23, 23 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A jak wpadłam w szał nogowania to mi wczoraj tak wyszło .. Uprasza się nie patrzeć na krzywe kamienie bo są do wymiany...

Ela nie dodawałabym juz innych gatunków w nogi.... dodałabym kostrzewę i lawendę (już 1 tam rośnie???), takie szare nóżki by fajnie wyglądały do kosodrzewiny i trzmieliny. U Irenki jeszcze widziałam czyściec wełnisty z kostrzewami (też srebrno-szary) , będę to kopiować :0
Ogród w lesie 17:33, 23 lip 2013

Do góry
Strasznie powoli wgrywają się zdjęcia. To mnie zawsze zniechęca do tej mozolnej roboty.
Niecierpliwię się!

Mix pelargonii

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 17:33, 23 lip 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Reniu, rozmawiałam jakiś czas temu i nie widzą różnicy, ale problem może być w tym, że powinna być zachowana wilgoć przy nicieniach, a oni tego nie do końca pilnowali Z tych larw już wykluły się częściowo już dorosłe osobniki i oni je paletkami do badmintona zabijali - no jakiś koszmar. Kiedyś w programie Maja w ogrodzie też mówili o nicieniach i wspominali, że taka walka to nie jeden sezon... Nic więcej nie potrafię na ten temat powiedzieć

A tak z innej beczki, to u mnie też remonty i chyba na urlopie będę szorowała cały dom zamiast siedzieć w ogrodzie... brudzą tak Ci robotnicy, że się płakać chce!

Patent z paletkami do badmintona polecam, sama stosuję
Ogród w lesie 17:26, 23 lip 2013

Do góry
biało-czerwone

łososiowe

i różowe

Wszystkie razem tworzą niezły mix.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies