Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 18 lip 2013

Do góry
Krysiu, no jasne, ze Aga nic nie ma przeciwko no widzisz, teraz mus być, ale wybieram się z ciekawością, chyba, że los mi plany pokrzyżuje, oby nie; masz zaklepane, upcham ile się da, może i coś z moich, mam kilka odmian tak, psica, to mały czołg
porządek bym chciała mieć, ale to dotyczy całości, a nas tylko dwoje, więc tak sobie grzebiemy ile sił starczy
sucho pieruńsko, wczoraj mimo wstrętnych komarów podlewałam i podlewałam!

tu z kolei rabatka od magnolią Susan, która była piękna, w kształcie stożka, ale kwiecień 2012 dał jej popalić i było cięcie
wokół żurawki i rozwary białe i fioletowe, mnóstwo nowych się wysiało, rok temu pozwoliłam zostać przekwitłym kwiatom, zrobi się dywan

a tu zobaczcie ile siewek
Miejska ogrodniczka :) 12:04, 18 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)

no , jeśli tak się przedstawia sytuacja, to trudno, ale zostają u mnie. Nie będą stwory się tak męczyły "jak w klatce".

Doszlismy do porozumienia i, nie wiem jak ty, ale ja jestem zadowolona

Wczoraj jedliśmy pierwsze ogórki i cukinię - pierwsze plony z warzywnika, pomijając sałatę, koper, pietruszke, które jemy od dawna Jestem podekscytowana, jak dziecko na placu zabaw, ale to pierwsze warzywa w moim pierwszym (własnym) ogródku. Do tej pory uprawiałam tylko cudze ogródki

Cukinia pokrojona wzdłuż na plastry, posypana lekko sola i pieprzem, usmażona na patelni grillowej.
Taka gorąca, na kromce ciabatty... mmmmm... NIEBO Mój synuś mruczał w czasie jedzenia, jak kot drapany za uchem
Czekam na nastepne. Na razie tylko jedna urosła i mamy niedosyt.

Taka była moja "pokazowa" cukinia ok. tydzień temu.

A tu pierwsze ogóreczki, na chwilę przed pożarciem

Kyushu kwitnie Piekne ma płatki, takie delikatne, śnieżnobiałe...

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:01, 18 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Niepokazywana, bo wciąż w fazie rozrostu rabata z Rącznikiem, Kannami i Jukami

Zbliżenie na Rącznika

Czy uwierzycie, że wyhodowałam go z nasionka?

Moja rudbekiowa mieszanka

i Słoneczniczkowa ściana

No i jeszcze napiszę, że zapowiada się ponownie kwitnienie mojej Flammentanz - a one nie powtarzają kwitnienia, więc nie wiem o co chodzi ?

Krysiu, wyszło ci bosko! mnie zachwyca bardzo i do tego świetnie dobrane rośliny, egzotyka

co do rącznika, co roku je z nasion sadzę, wprost do gruntu; ubiegłoroczne okazy miały ponad 2 metry, obawiam się, ze teraz będzie podobnie, pień mi się robi na 6 cm, a potrafi być grubszy
co do kokorycz, mam ją, więc przytargam ci irysy, plus moje i tę kokorycz
a mówiłam nie szalej, wiek nie ma znaczenia, tu chodzi o charakter, osobowośc i może układ gwiazd

z Flamentanz możesz mieć rację, wiem że nie powtarza kwitnienia, ale moja też chyba szykuje się drugi raz!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:49, 18 lip 2013

Do góry
na rabacie gazonowej busz! nie wiem czy nie przesadziłam?
ale jest i plus, tam nie ma chwastów

paulownia urosłą niesamowicie, niebawem trzeba będzie od spodu podcinać gałęzie, lilie na tym zyskają

Ogród z łezką 11:44, 18 lip 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Kasiu
o to Dalia dla Ciebie, jeszcze są 2 szt mniejsze kępki

Czekam na kolor

To ta z dużych? Bo tylko takie potrzebuję.
Moje poletko 11:43, 18 lip 2013

Do góry
Kochane Dziewczynki:
Danusiu, Bożenko, Kasiu, Bogusiu, Grażynko
dziękuje Wam za troskę! To bardzo miłe, słowa wyklikane, ale jak dobrze działają na umysł i serce.
Synuś wpadł do mnie na chwilkę - to od razu poprawia się samopoczucie i wraca wola i siły
całuski
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 11:41, 18 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ale nalot!

Bombardowanie dobrym słowem

Co do twoich mieczyków, to ja tak miałam z jeżówkami. Wszystkie miały być zielone, a okazało sie, że jest jeden wilk w owczej skórze Ale najważniejsze, że ładne są, prawda?
Mój 4 arowy azyl... 11:34, 18 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pierwszy raz moje hortensje ogrodowe są dwukolorowe Zawsze były różowe!

Moja młodziutka Grandiflora

Anabelka, czy limka? Nie pamiętam z którego krzewu wzięłam sadzonkę

cudne te ogrodowe, a ta o którą pytasz, na pewno Anabelka
zachwycam się też śniadkiem i tym słonecznikiem, zwłaszcza liśćmi
jakie to przykre, że ci tyle roślin ubyło i do tego poniszczone, dobrze, że az tak pazerni co goście nie byli, buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 18 lip 2013

Do góry
tu zrywałam darń, powiększałam, oczywiście zjechało mi się po ciemku i dziś mąż rano mówi, no trza poprawić....odszukałam hosty, które były zasłonięte i marniały i dałam je na przód.........sporo, wykopałam liliowce i przeniosłam do liliowców, irysy zostawię, kopać wśród korzeni sosny czarnej, to jedna makabra! i wyliczyłam, ze mus 5 hortensji posadzić jeszcze; dałam 4 swoje sadzonki limki, więc dokupię ogrodowe.i trawy mam tu te brązowe, niewidoczne, więc eksmisja na inne miejsce, albo na przód, może za 2 tygodnie to skończę, szybciej się nie da u mnie...

tu kilka host dużych dosadziłam, widać tam ogrodową i mniej więcej pod płotem wzdłuż i pomiędzy, chcę dać kolejne, ale to kopanie....to horror!
Jurajski Ogród 11:28, 18 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na Dzień Dobry słoneczna santolina dla Was

Agnieszko, spodobała mi się santolina jak ją zobaczyłam u Ciebie. Znalazłam w sklepie i.... nie kupiłam. Wyglądała okropnie, głównie suche liście dołem, wiotkie i pokładające się pędy.
A u Ciebie piękność. Tak jak i lawenda.
Masz talent ewidentnie.
Marzy mi się Siedlisko.... 11:26, 18 lip 2013

Do góry
Marzy mi się Siedlisko.... 11:18, 18 lip 2013

Do góry
Warzywnikowy busz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:12, 18 lip 2013

Do góry
i pismo obrazkowe
polecam wszystkim tę różę, jest wyjątkowa, bardzo długo kwitnie pierwszymi kwiatami i powtarza kwitnienie, które trwa aż do mrozów, kwiaty są śliczne, nietypowe, kolor jak widać.nazwa róża kaskadowa Super Dorothy[b]........a obok prawie kwiat w tytoniu pachnącym

[/b]

wczoraj podlałam przetaczniki o. Christa

kwitnie odętka wirginijska od Ani antre, ale super kępa się zrobiła za sezon...i cudne kwity ogrodowej

i pokaz Anabell drzewiastej, w tym miejscu przesadzam i usuwam, co nieco ona w tym roku jest bajeczna, naliczyłam na tym krzaku 38 kwiatów, niektóre jeszcze w pąkach
Ogród z łezką 11:01, 18 lip 2013

Do góry
Kasiu
o to Dalia dla Ciebie, jeszcze są 2 szt mniejsze kępki

W kamiennym kręgu od początku 10:59, 18 lip 2013

Do góry
Nadal z internetem coś nie tak, jedno zdjęcie wgrywa się zbyt długo resztą wieczorem, może będzie lepiej

Miłego dnia życzę Wszystkim
Moje poletko 10:57, 18 lip 2013

Do góry
Witaj Celinko,nie tylko ty się zle czujesz mnie też głowa boli,ciśnienie mam niskie
Kawe sobie zrobiłam , z tą pogodą tak jest cieszę się ze słońca ,ale lepiej się czuje jak jest chłodno.
Celinko pozdrawiam i kwiatek dla ciebie pachnący
W kamiennym kręgu od początku 10:55, 18 lip 2013

Do góry
Joasiu, Bogdziu, Danusiu, dzięki za odwiedzinki wczoraj szwankował internet i nie mogłam wgrać zdjęć może dzisiaj się uda
Wczorzjszy wieczorny spacer
lilie

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:51, 18 lip 2013

Do góry
Co mam zrobić od kilku dni pojawił się biały nalot, jakby to było ważne to rośnie to pod śliwkami.?
Pomysł na ogród 10:48, 18 lip 2013

Do góry
asica napisał(a)
Tak wygląda przygotowana sadzonka:

przy czym :
1. listki dolne usunięte
2 . dolna część ścięta pod skosem (większa powierzchnia ukorzeniania)
dalej:
- czubek obcięty
- liście górne skrócone o połowę;
- sadzonkę wsadzam prawie do listków
(do ziemi wkładam 1 do 3 oczek)

A to hortensja z takiego właśnie patyczka posadzonego zeszłego lata

Z kącików przy listkach wypuści nowe pędy, które do jesieni lekko zdrewniały; te dwa pędy wiosną skróciłam - więc wypuściła 4 nowe
teraz nowe pędy ściełam raz jeszcze - celem dalszego rokrzewiania.

wielkie i ogromne dzięki za pomoc - jeszcze dziś wieczorem przymierzę się do rozsady

mam trzy skrzynie i w nich spróbuje posadzić roślinki
Tu odpoczywam 10:40, 18 lip 2013

Do góry
Szałwia po obcięciu ponowie będzie kwitła :

gożdzik brodaty :

rozchodnik płożacy :

funkia pomału zakwita :

Dalia (jedna z 3 szt) dla Kasi Kindzi :

Nadrobiłam (tak myślę ) zaległości w piśmie obrazkowym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies