Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 10:51, 04 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie też w nocy była burza. Może tę moją słyszałaś? No i mocno popadało. Przyjemnej niedzieli!

W Szczecinie tez nieźle lało, ale niestety nie nad moja działka tylko nad Wałami Chrobrego, gdzie są finały zlotu żaglowców Tall Ships Reces Ale w nocy chyba i nad działka podało, wieczorem sprawdzę.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 10:48, 04 sie 2013

Do góry
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 10:28, 04 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)

Nati, żurawki piękne!
W jakich odstępach je wsadzałaś, bo ze zdjęcia wydaje się, że bardzo blisko? Za rok to będą wielkie kępy i te które wolniej rosną będą zagłuszone. Zrób najlepiej zdjęcie z bliska, bo ja okularnik i może nie widzę za dobrze
Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 10:26, 04 sie 2013

Do góry
Póki co stoję z robotą na rabatach... nigdzie nie mogę dostać bukszpanowych kul mus czekać, moze po 20 sierpnia... ehhh muszę uzbroić się w cierpliwość aktualnie prace przy dachu
W stożki pójdą chyba ptasie łapki, ciagle się zastanawiam i do tej pory stoją w cieniu i czekają
Natomiast u koleżanki widziałam hortensje podsadzone żurawką paprika i brzegiem runianka, wyglądało to całkiem fajnie co myślicie ?
O runiance pomyślałam też pod wielką kulą. Na pewno wygodniej byłoby przystawić drabinę do jej obcinania niż pomiędzy kulki i żurawki. Za ten fragment zabiorę się na wiosnę więc mam jeszcze sporo czasu do namysłu ale sugestie mile widziane

Pierwsza kwitnąca limka na nowej rabacie

Pozdrawiam niedzielnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:19, 04 sie 2013

Do góry

Buziaki Aniu, do następnego
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:17, 04 sie 2013

Do góry
Nie wywalaj bylin...... zabraniam...... one wnoszą zmiany pór roku, odróżniają maj od czerwca, a lipiec od sierpnia.... dają kolory i zmienność czasu.....
U mnie lobelia rośnie od południa, koło czegoś co wyleciało z głowy ale wodę pije, wiec jak tylko podlewam kwiatki to zawsze i dla niej coś naleję, albo nie naleję bo zapomnę, daje radę.. ale lepie jak ma mokrzej I długo kwitnie
Moja siedzi tu już 4 sezon
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:17, 04 sie 2013

Do góry

pozdrawiamy

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:15, 04 sie 2013

Do góry
Aniu, dopiero teraz mam chwilkę - wczoraj wsadzałam rośliny od Ciebie, a później wykopywałam cała jedną rabatę z przodu, bo murek będzie burzony i robiony od nowa (pogoda dla roślin okropna, żurawki już dziś przyklapnięte mimo podlania ). Mój M może być u Was jutro około 8.30-9, bo w tygodniu już nie da rady (przez ten murek) - pasuje Wam?
Mam kilka zdjęć, część robionych przeze mnie, ale większość przez moją Kinię, więc wybaczcie jakość
próba uchwycenia ważki

Niezadowolenie i obraza Karolka, bo zjedli już wszystkie borówki
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:59, 04 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu witaj, to będzie nowa przygoda ogrodnicza

Irenko to nowy kłopot, bo nic już mi się nie mieści w tym ogrodzie śliczny awatarek, pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 04 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Anuś powolutku..... zdrowie najważniejsze...

Wiem wiem Aniu, powolutku
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:51, 04 sie 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Aniu i ja się witam w nowym wątku- najlepszego na nowej drodze życia

Martabartek dzięki, ale to jest stara drogamiłej niedzieli, jak się pozbieram podam adres to wpadniecie do mnie
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 09:50, 04 sie 2013

Do góry
Witam i dziekuje Walerku. Zrobiłam przed chwilą więcej różnych zdjęć.Pokazuję

Pod gałązkami bardziej u dołu znalazłam cos w rodzaju kokona,po przełowieniu cos takiego jak na zdjęciu:

Na dole trochę igieł przebarwionych.

Świerkowi na pewno coś jest, te zwisające odrosty na pierwszy rzut wyglądają jakby po prostu były młode i sie jescze nie podniosły, ale one zaczynaą trochę tak sztywniec i pomału igiełki zaczynają się sypać od góry. szkoda by mi go było, bo rośnie w zywopłocie i ładny jest
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:49, 04 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Czyli powoli się urządzasz w nowym miejscu. Przyjemnego dnia! U mnie w nocy była burza i sporo popadało.

Jolu u mnie też przydałby się deszczyk a od 7.00 skwar miłej niedzieli
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:48, 04 sie 2013

Do góry
i najpiekniejsza kostrzewa na forum ... (no teraz to czeba tak mówić ... ... zróbcie to dla mnie )))) ) ...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:26, 04 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja chcę różowy kapelusz Koniecznie Irenko, jaki masz problem z ustawieniem rabaty?

Danusiu, kapelusza nie ma, bo ja na kompie juz nie mam tego fota
oj mam ci ja problem, będę myśleć, jak nie wymyślę, wiesz że zwrócę się do ciebie po fachową pomoc
Danusiu, wyobraź sobie, że po powrocie z Anglii sypnęłam nasiona werbeny od ciebie...i nic się nie działo, potem po deszczu wylazły, a teraz juz wysokie i kwitną i mam całe kępy! udało się
i dla ciebie tych kęp jest kilka, a ja sierota nie wiedziałam, co to, dopóki nie podrosło!!!

Wichrowe wzgórze 09:21, 04 sie 2013

Do góry
Tak, mam już znacznie mniej pracy z chwastami, bo byliny ładnie się rozrosły i nie dopuszczają takiej ilości chwastów jak miałam jeszcze rok temu.
Na sadzonkowanie bukszpanu nie mam czasu. Kilka ukorzeniłam, może kilkanaście - rok temu, ale to trochę zabawa z tym obrywaniem listków, przycinaniem czubków gałązek, ukorzeniaczem. Nie opłaca się za bardzo - kupowałam ostatnio ładne sadzoneczki z rozbudowanym systemem korzeniowym w LeroyMerlin po 1,99zł. Gotowe, choć nie jakieś wielkie, ale i tak od razu jest efekt, a ja niecierpliwa jestem i jak coś sobie wymyślę, to chcę realizować od razu . Wczoraj byłam na giełdzie kwiatowej - dokupiłam kolejne 14 bukszpaników (ostatnie jakie znalazłam), trochę jeżówek Milkshake i innych roślinek - już posadzone Niestety mamy takie upały, że biegam z konewkami rano i wieczorem, bo wszystko wysycha na wiór. W ciągu dnia można czas spędzić jedynie w cieniu, na tarasie, bo nie da się wyjść na słońce - taka żarówa.
Pozdrawiam z porannego tarasu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:19, 04 sie 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Macham i pozdrawiam

wzajemnie
i horti Gold Star dla ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:18, 04 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

a najlepiej było siedzieć pod klonem Flamingo vel Wojtek
ten klon zachwyca pokrojem i kolorem, zwłaszcza wśród igieł sosen..

zachwycona jestem tym klonem ... sam rozjaśnia listkami a rozłozysta korona daje cień ...

w chętnie postulowanej akcji "kapelusz i uśmiech na avatar" jestem ... za usmiechem ... no właśnie u wszystkich motylków ... kwiatuszków ... i takich tam ... lepiej się pisze gdy widzi się z kim ... poznaje się na spotkaniu ...
Moje Takie Tam w Ogródku 09:18, 04 sie 2013

Do góry
Aga brzózki z tłem...

http://nathaliepasquel.photoshelter.com/img/pixel.gif

http://www.clivenichols.com/website/database/gallery/43k/043208.jpg

http://www.clivenichols.com/website/database/gallery/43k/043210.jpg

http://www.clivenichols.com/website/database/gallery/43k/043217.jpg

http://www.clivenichols.com/website/database/gallery/33k/033806.jpg
Tu z moimi kochany,mi Rodgersjami

http://www.clivenichols.com/website/database/gallery/33k/033807.jpg

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVPY3YKo-3vBtJWiiR4qQyudMwbrb2_p6z6upPDZssqT3OF3aS
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:16, 04 sie 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, dawno u Ciebie nie byłam, ale widzę, że rewolucja nowa się szykuje! Ty i Ania asc - dwa niespokojne duchy jesteście. Koncept za konceptem. I dobrze, bo fajnie jak się ciągle coś nowego dzieje
Pozdrawiam

i jeszcze Marzenka, trzy szalone
Basiu pozdrawiam
i moje cięcie, alem zjechałą ten beberys
będę poprawiać, chyba na prosto!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies