Bogdziu, łaskawa dla mnie jesteś...dziękuję
Mam nadzieję, że wrzosy przyjmą się, bo susza ich nie rozpieszczała....podlewanie to nie to samo co równy deszczyk
Posiadam działkę 25a niedawno wzięliśmy ślub na wiosnę planujemy ruszyć z budową. Chciałbym abyście koleżanki i koledzy wypowiedzieli się o mojej koncepcji zagospodarowania przestrzennego działki.
Pierwszym etapem ma być dom z wiatą umieszczony centralnie i osiowo na działce. Wjazd jak i cała koncepcja opiera się na zasadzie symetryczności. Na osi działki ma znajdować się dom podjazd taras fontanna i altanka tak jak to naszkicowałem na skanie (skala 1:250 wydruk na A3).
Całość działki przy płocie chciałbym obsadzić tujami, w lecie czy w zimie sąsiad nie będzie zaglądał mi przez płot. Przy wjeździe planuje posadzić szpaler grabowy. Za domem rabaty barokowe wokół fontanny.
Na końcu działki zostaje miejsce na warzywniak, sad ewentualnie w przyszłości większy budynek gospodarczy.
Oznaczenia
D-dom
O-oczyszczalnia ściwków
A- altanka
F-fontanna
W-warzywniak
W-wiata na samochód (obok domu)
G1,G1-garaże
T-taras
Joasiu , po takim powitaniu musiałam iść do ogrodu i coś porobić
Posadziłam ostatnie róże które miałam od roku w donicach,przesadziłam choinę kanadyjską Jeddelloh,przesadziłam dwie róże, jedną wykopałam i dałam do donicy żeby się zreanimowała posadziłam resztę wrzosów i teraz już nic nie będę kopać, sadzić,przesadzać.
Podobno praca w ogrodzie daje szczęście i radość .Wymyślił to kto kto nie kopał w gruzie,złomie itd....
Wszystko nasi poprzednicy zakopywali
Jesieni poza spadającymi listkami jesiona i brzozy nie widać.Różom chyba służą chłodne noce i poranki
marcinki jeszcze czekają
Nostalgia- to ta co wykopałam i dałam do donicy.Kto wie może to ostatnie zdjęcie w jej życiu
temat wrzosów uważam za zamknięty w tym sezonie
Tobi ciągle poluje tu pod swoją sosenką chyba żabkę wypatrzył
wielkość odpowiednia dla maluszka
Teresko Bari miał stres kilka dni ale już zapomniał. Przybył mu kolejny znak szczególny. Nie wiem czy bonsai się uratuje. Pryskałem jak Danusia doradziła.
Boguś dzięki a Bari niestety bojący jest. Ucieka przed dużo mniejszymi pieskami. A spanie też już ma dobre.