Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

Debra 19:36, 09 wrz 2013

Michalina napisał(a)
Nie tylko róże
Ognik

Och jaki cudny ognik!
Jak długo rośnie u Ciebie?
Mój ma dwa lata i bardzo nieliczne jagódki. Co robisz swojemu, że jest tak obsypany?

grembosia 01:51, 10 wrz 2013

Jejku, te róże niesamowite u Ciebie!

U mnie ognik się nie sprawdza, nie można wokół niego oczyścić.
JoannA 07:36, 11 wrz 2013

Niesamowite róże, piękny ognik!
Pozdrowienia poranne zostawiam
Ola54 13:45, 11 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Ale kwiecia różanego u Ciebie,pięknie wyglądają Moje obżarte przez "coś",całe liście w dziurkach..za berberys to "coś" też się zabrało..wrrrr....

Wrzosów nie kupiłam,chociaż było ich multum..wróciłam z cebulami tulipanów,koszykami do nich i dwiema kalinami 'Watanabe'..nie mogłam się oprzeć bo tak ładnie poprzebarwiane miały liście,latem nie zwróciłam nawet na nie uwagi,jutro będę sadzić

ja już swoje wrzosy posadziłam i na taras nie starczyło
Ola54 13:47, 11 wrz 2013

Agania napisał(a)
Michalinko, wpadłam zobaczyć Twój ogród, przeczytałam do 10 str, mogę napisać, że jesteś ogrodomaniaczką i mocno uzależnioną Masz imponujące rosarium, naprawdę mi się podoba róża Tuscany i renesansowe, piwonie Wow i hortensje. Moje marzenie to hortensja pnąca, u Ciebie poprostu cudo, jesteś też dekoratorką wnętrz, tworzysz ładne bukiety i ozdoby. Rh u mnie to tylko wspomnienia, na patelni u mnie nie chcą rosnąć Historia z bocianem mnie urzekła. Pięknie u Ciebie ogród pełen romantyzmu, zakochałam się w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam

Agatko jak miło takie inne spojrzenie na to co widzę codziennie jest ...zaskakujące
Dziękuję
Ola54 13:47, 11 wrz 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Ta róża Maria Curie to parkowa czy wielkokwiatowa?

Bogusiu, Maria to wielokwiatowa-rabatowa.
Ola54 13:51, 11 wrz 2013

Debra napisał(a)

Och jaki cudny ognik!
Jak długo rośnie u Ciebie?
Mój ma dwa lata i bardzo nieliczne jagódki. Co robisz swojemu, że jest tak obsypany?

Debro , mam go kilka lat.Często przemarza ale jakoś się zbiera w sobie.Miałam jeszcze obok niego żółty i czerwony ale przepadły po zimie.
Nie robię nic ,przycinam tylko przemarznięte gałązki i robię to chyba żle bo lekko niekształtny jestale co tam...ptaki będą miały co jeść zimą.W przyszłym roku przytnę lepiej

Ola54 13:52, 11 wrz 2013

grembosia napisał(a)
Jejku, te róże niesamowite u Ciebie!

U mnie ognik się nie sprawdza, nie można wokół niego oczyścić.

Koło niego w nogach rośnie piwonia i obok mięta.I dlatego nie muszę nic oczyszczać bo byłby problem.Problem mam tylko z żle rosnącymi [w przejściu] gałązakami.Muszę je skorygować na wiosnę chyba ,że zima za mnie to załatwi
Ola54 14:04, 11 wrz 2013

JoannA napisał(a)
Niesamowite róże, piękny ognik!
Pozdrowienia poranne zostawiam

Joasiu , po takim powitaniu musiałam iść do ogrodu i coś porobić

Posadziłam ostatnie róże które miałam od roku w donicach,przesadziłam choinę kanadyjską Jeddelloh,przesadziłam dwie róże, jedną wykopałam i dałam do donicy żeby się zreanimowała posadziłam resztę wrzosów i teraz już nic nie będę kopać, sadzić,przesadzać.
Podobno praca w ogrodzie daje szczęście i radość .Wymyślił to kto kto nie kopał w gruzie,złomie itd....
Wszystko nasi poprzednicy zakopywali

Jesieni poza spadającymi listkami jesiona i brzozy nie widać.Różom chyba służą chłodne noce i poranki
marcinki jeszcze czekają
Nostalgia- to ta co wykopałam i dałam do donicy.Kto wie może to ostatnie zdjęcie w jej życiu

temat wrzosów uważam za zamknięty w tym sezonie

Tobi ciągle poluje tu pod swoją sosenką chyba żabkę wypatrzył

wielkość odpowiednia dla maluszka
Ola54 14:11, 11 wrz 2013

Mariatheresa- spóżniona mocno teraz dopiero pokazuje swoje niewątpliwe walory

obok niej na okrągłej rabacie przedzielona lawendami rośnie Baronesse
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies