Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

AgnieszkaW 14:13, 11 wrz 2013

Przepiękne róże jeszcze u ciebie kwitną. Wrzosowisko też ślicznie wpisuje się w ogród (razem z pieskiem). Pozdrawiam serdecznie
Ola54 14:33, 11 wrz 2013

Agnieszko, myślę,że róże pomimo ,że kapryśne przedłużają nam lato

Lea Reinassance- tyle kwiatów na jednym pędzie

tu widać ją z daleka na tle bieli

obok niej lekko lawendowy Herkules

Pomponella umyta deszczem aż świeci

no i muszę pogodzić się z tym,że w ogrodzie nigdy nie będzie wymuskane.Będzie lekko nieuporządkowany

pogrupowałam cisy.Kolejna osłona dla róż.Dalej jeszcze w ty pasie mam miejsce na kolejne

To było kiedyś drzewo Tobiego

Ola54 14:35, 11 wrz 2013

Oznaki zbliżającej się jesieni

i poranne mgły
wiunia 19:21, 11 wrz 2013

Michalinko, piękne widoki pokazujesz, a te wrzosy! Pozdrawiam serdecznie
jolusia 14:05, 12 wrz 2013

A czy owoce ognika można zasuszyć na gałązkach...? wyglądają tak pięknie... byłby z nich śliczny bukiecik jesienny.

Pozdrawiam Jola
Ola54 15:27, 12 wrz 2013

Wiuniu, dziękuję. Mnie też podoba się ta wrzosowa plama
Jolu, nigdy nie próbowałam zasuszyć ale to jest myśl, może warto uciąć i zobaczyć co wyjdzie.

Uważajcie na róże i ich kolce. Trzy tygodnie temu jedna mnie róża mnie zaczepiła i jutro idę do chirurga.Na razie wszelkie prace wstrzymane, ręka spuchnięta, coś się w niej dzieje. Pech, bo przy wiosennych pracach chodziłam skrwawiona codziennie i nic nie było a tu tylko malutkie ukłucie

Mozarta zostawiam

Debra 15:52, 12 wrz 2013

Michalina napisał(a)

Debro , mam go kilka lat.Często przemarza ale jakoś się zbiera w sobie.Miałam jeszcze obok niego żółty i czerwony ale przepadły po zimie.
Nie robię nic ,przycinam tylko przemarznięte gałązki i robię to chyba żle bo lekko niekształtny jestale co tam...ptaki będą miały co jeść zimą.W przyszłym roku przytnę lepiej

No tak, one niestety przemarzają, ale po przycięciu jednak sie odradzaja. Trudno, zbyt je lubie by z nich zrezygnować
Malgorzata_G 15:56, 12 wrz 2013

Dzień dobry. Przywędrowałam tutaj z ogrodu pełnego niespodzianek..... Jestem zachwycona, zostaje na dłużej. To drzewo u Kasi to sosna himalajska.
23:38, 12 wrz 2013
Michalina napisał(a)
Wiuniu, dziękuję. Mnie też podoba się ta wrzosowa plama
Jolu, nigdy nie próbowałam zasuszyć ale to jest myśl, może warto uciąć i zobaczyć co wyjdzie.

Uważajcie na róże i ich kolce. Trzy tygodnie temu jedna mnie róża mnie zaczepiła i jutro idę do chirurga.Na razie wszelkie prace wstrzymane, ręka spuchnięta, coś się w niej dzieje. Pech, bo przy wiosennych pracach chodziłam skrwawiona codziennie i nic nie było a tu tylko malutkie ukłucie

Mozarta zostawiam

Oj widzę,że kolce róż są bardzo zdradliwe.Zdrówka Michalino życzę,oby szybko się zagoiło..
kasiek 08:44, 13 wrz 2013

Wow ale Królestwo rózane kwitnie - masz rękę! Wrzosowisko cudnie wyszło i psina baardzo się wpasowała w to miejsce, i piękne te połączenia róż z lawendami, znów marzę nosem

Co do ogników to lubią podmarzać , u mnie posadzone są przy ścianie południowej domu i nie przemarzają a maja ok 10 lat. Tyle ze jak mocniej tnę to słabo owocują.

Tak mi przykro czytać z tą ręka, ja też nie przejmuje się ranami a przecież nie wiadomo jaki gronkowiec w zimi siedzi!